Karhu jatkoaikavoittoon BC Nokiasta, Bisons Kouvoja etevämpi kotonaan

28.11.2015 Korisliigan lauantain otteluissa Kauhajoen Karhu otti kotivoiton BC Nokiasta, kun se kaatoi sarjassa yhdeksäntenä olevat vierailijat jatkoajan jälkeen lukemin 114-109 (45-42, 97-97). Loimaalla Bisons nousi sarjataulukossa voiton päähän vierailija Kouvosta, peittoamalla nämä numeroin 80-64 (38-29).

Bojan Sarcevic ja Kauhajoen Karhu ovat voittaneet seitsemän perättäistä kotiottelua. Lauantaina kaatui BC Nokia.

Martin Zeno jakoi 11 koriin johtanutta syöttöä, kun Bisons kaatoi kotonaan sarjakärki Kouvot. Kuvat: Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Kauhajoen Karhu otti seitsemän perättäisen kotivoittonsa Korisliigan lauantain kierroksella, kun se kaatoi BC Nokian tiukkojen vaiheiden jälkeen jatkoajalla lukemin 114-109 (45-42, 97-97). Karhu ei voiton myötä ole edelleenkään hävinnyt kuluvalla kaudella otteluakaan kotisalissaan.

Tasaisessa ottelussa suureen arvoon nousivat vapaaheitot, joita kotijoukkue Karhu pääsi yrittämään kymmenen vastustajiaan enemmän, ja upotti kokonaisuudessaan 13 yhden pisteen yritystä enemmän kuin vierailijat. BC Nokian 17 menetystä tuottavat myös varmasti harmaita hiuksia päävalmentaja Oliver Vidinille.

Varsinaisen peliajan viimeiset sekunnit tarjosivat jännitystä riittämiin, kun ensin Niko Mattila (12 pistettä/4 levypalloa/4 syöttöä) näytti voittaneen ottelun nokialaisille kolmen pisteen heitollaan. Seuranneelta aikalisältä palattiin tilanteeseen, jossa pelikellossa oli aikaa alle sekunti. Karhun yrittäessä saada tasoitusheittoa ilmaan kolmen pisteen kaaren takaa, erehtyi BC Nokian Henri Hirvikoski rikkomaan heittoliikkeen aloittanutta Antti Kanervoa (19/4 syöttöä), joka pääsi virheen ansiosta vapaaheittoviivalle ja tasoitti ottelun.

Jatkoaika alkoi vierailija BC Nokian hallinnassa, mutta kuskin rooli siirtyi pallonhallinta toisensa jälkeen enemmän isäntien haltuun. Bojan Sarcevicin (18/9) nostettua lay-upilla kotijoukkueen neljän pisteen johtoon alle puoli minuuttia ennen päätössummeria, oli vierailijoilla vielä paikka päästä voittotaisteluun mukaan. Daniel Baileyn (19/6 levypalloa/4 syöttöä) epäonnistuttua korintekoyrityksessään, oli ottelu kuitenkin vain sinettiä vaille valmis, ja sen sinetin tarjoilivat vapaaheitoillaan Kanervo sekä Juho Lehtoranta (17/7). Päätöslukemat 114-109 (45-42, 97-97) ja kotiyleisö pääsi hymyssä suin kotimatkalle.

. Me pelasimme ottelun alussa molemmissa päissä hyvin, eikä meillä ollut mitään hätää. Ehkä pelaaminen oli jopa liian helppoa. Sitten meistä tuli hyppyheittojoukkue ja päästimme vastustajan juoksemaan, vaikka se oli tarkoitus estää, harmitteli isäntien päävalmentaja Sami Toiviainen.

- Meidän pitää parantaa joka osa-alueella ja olla valmiina pelaamaan sovitulla tavalla koko 40 minuuttia.

Karhun kokoonpanosta vakuuttavinta jälkeä tekivät Sarcevic ja Kanervo, sekä tupla-tuplaa lähennellyt Lawrence Kinnard (17/9/4) ja 18 pistettä pussittanut Cade Davis.

Vierailijoilta itsensä esille nostivat Baileyn lisäksi 22 pistettä ja 8 levypalloa toimittanut David Kravish, sekä peräti 30 pistettä pussittanut ja 7 koriin johtanutta syöttöä jakanut takamies Vincent Simpson.

Ottelutilastot: Karhu - BC Nokia

Bisons isoon kotivoittoon Kouvoista

Loimaan liikuntahallin 866-päinen yleisö sai aihetta riemuun lauantaina, kun kotiyleisön suureksi iloksi biisonilauma voitti sarjakärjessä lauantain jälkeenkin jatkavat Kouvot numeroin 80-64 (38-29). Voitto oli Bisonsille toinen perättäinen sen kotihallissa.

Bisons pohjusti voittonsa ennen kolmannen jakson puoliväliä karattuaan jo 18 pisteen johtoon. Kouvot ei tuon jälkeen onnistunut enää kuromaan eroa 12 pistettä pienemmäksi. Bisonsin vesitiivis puolustus onnistui pitämään Kouvojen heittoprosentit todella alhaisina läpi ottelun. Kahden pisteen heitot vierailijat upottivat 41% tarkkuudella (19/46), ja kolmen pisteen yritykset vain 24% tarkkuudella (6/25).

- Teimme puolustuksessa paljon hyvää työtä. Saimme Kouvot pois rytmistään, onnistuimme ottamaan heidän kolmosensa kiinni ja jätimme heidät keskiarvoaan paljon pienempiin pisteisiin. Puolustus siis toimi, mutta hyökkäyspäässä meillä on vielä tekemistä, totesi Bisonsin valmentaja Greg Gibson.

Bisonsin riveistä tehokkaimpina lauantain koitoksessa olivat 20 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Ike Udanoh, sekä tupla-tuplan 13 pisteellä ja 11 koriin johtaneella syötöllä operoinut laituri Martin Zeno.

Vierailijoiden kokoonpanosta omalle tasolleen lauantaina nousivat 16 pistettä mieheen pussittaneet David Gonzalvez ja D.J. Richardson.

Ottelutilastot: Bisons - Kouvot
 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia