Karhu Basket tasoitti puntit Vilpasta vastaan runkosarjamittelöissä – Pyrintö haki pisteet Nokialta

6.4.2019 20:38 Flunssasta toipunut Greg Mangano mätti peräti 33 pistettä.

Bojan Sarcevic alkaa lämmetä kevään edetessä. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan runkosarjan ykkönen Salon Vilpas haastoi sarjataulukon kakkosen Karhu Basketin Kauhajoella. Karhu Basket vei lopulta sarjapisteet hurjan toisen puoliskon ansiosta lukemin 96–81 (41–45). Näin viime kauden finalistien runkosarjakohtaamiset menivät sopuisasti 2–2.

Karhu Basketille voitto oli jo 12. peräkkäinen kotiparketilla. Sarjasijoituksiin ottelun lopputulos ei enää vaikuttanut, sillä molemmat joukkueet ovat runkosarjan sijoituksensa jo varmistaneet. Joukkueet olivatkin lauantaina liikkeellä vajavaisille kokoonpanoilla, kun Vilppaalta uupuivat Teemu Rannikko sekä Antonio Ballard ja Karhu Basketilta Antti Niskanen sekä Mikael Laihonen. Kauhajokelaisten kokoonpanossa oli vain seitsemän pelaajaa.

– Yllättävän hyvin jaksettiin toisella puoliajalla, vaikka aika isoja minuutteja jouduttiin taas pienellä porukalla raatamaan. Saimme kuitenkin nostettua sen verran intensiteettiä pakissa kolmannella jaksolla, että kotivoitto tuli, Karhu Basketin Okko Järvi iloitsi.

Ensimmäisen puoliajan hahmo oli sähäkkä Jack Gibbs (25/2), jonka käsistä lähti jopa 20 pistettä ennen puoliaikataukoa. Gibbsin johdolla Vilpas pääsi kolmannelle jaksolle johtoasemassa.

Toisella puoliskolla Karhu Basket kuitenkin ärjyi itsensä karkumatkalle, kun Greg Mangano ja Bojan Sarcevic tuntuivat janoavan voittoa vanhasta finaalivastustajastaan. Mangano (33/9) pussitti huimat 33 pistettä ja Sarcevic (13/8/11s/6r/2t) latoi tilastosarakkeensa miltei täyteen merkintöjä.

– Nämä ovat aina isoja pelejä, kun viime kauden kuumat kohtaamiset Vilpasta vastaan on hyvässä muistissa. Totta kai, he huilauttivat paria parasta pelaajaansa, mutta silti Vilppaan kaataminen tekee aina hyvää. Vilpas on loistava joukkue, joten aina on annettava heitä vastaan parastaan, flunssasta toipunut Mangano kiteytti.

Vilppaasta Gibbsin lisäksi onnistuivat Brandon Taylor (16/10) ja Jamie Skeen (11/2).

– Kotijoukkueen mahtava kolmas jakso (29–13) oli meille nyt liikaa. Eka puolisko oli vielä meidän näpeissä, mutta ote lipesi. Tärkeintä näissä lopuissa runkosarjan peleissä on, ettei tule loukkaantumisia, siihen voi olla tyytyväinen, Vilpas-luotsi Joonas Iisalo sanaili.

Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso katseli Vilppaan pelaajalistaa kateellisena.

– Meillä ei ole sellaista luksusta, että voisimme huilauttaa lopuissa runkosarjamatseissa avainpelaajia, koska nytkin oli vain seitsemän tervettä jätkää, joista valita.

– Tavoitteena on, että tässä (lehdistötilaisuudessa) istutaan myös vielä toukokuussa Joonaksen (Iisalo) kanssa. Pudotuspeleihin valmistaudutaan kuitenkin ottelusarja kerrallaan, liian pitkälle ei saa ajatus karata. Meidän puolivälierävastus on todennäköisesti Kouvot tai Seagulls, Vilppaalla Lapua tai Nokia. Nyt pelataan runkosarja ensin loppuun ja haetaan niistä terävyyttä keväälle.

Ottelutilasto

Greg Mangano oli lauantaina suorastaan pysäyttämättömässä iskussa. Kuva: Ville Vuorinen

Pyrintö marssi voittoon Nokialla

Tampereen Pyrintö vankisti asemaansa runkosarjan kolmannella sijalla voittamalla paikallisvastustaja BC Nokian vieraskentällä koriluvuin 69–87 (39–40). Kiivaasti viimeisestä pudotuspelipaikasta kiinni pitävälle BC Nokialle tappio oli kova pettymys, sillä Lapuan Kobrat vaanii yhdeksännellä sijalla kahden voiton päässä.

Muutoin hyvin tasaisen ottelun ratkaisi BC Nokian heikko päätösneljännes, jonka Pyrintö voitti 14 pisteellä.

– 7–21 viimeinen neljännes on karmaisevaa, mutta tätä tämä on. Mielenkiinnolla tulen katsomaan, että kuinka monta missattua layupia tai nostoa meillä oli korin alta. Videolta voi katsoa, että kuinka vapaita ne olivat, BC Nokian käskyttäjä Tero Vasell tuumi.

Pyrinnön kokoonpanosta löytyi tukku onnistujia. Justus Kilpinen (16/2/2s) pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa.

– Hyvä peli meiltä. Alku oli tasaista ja Nokia pelasi hyvin. Onnistuimme hyvin sisäpuolustuksessa, vaikka emme ole iso joukkue, Kilpinen mietti.

Kilpisen lisäksi Jaylon Tate (14/4/6s) ja takuuvarma Kevin Johnson Jr. (11/10) kuuluivat vieraiden parhaimmistoon.

BC Nokialta Juan Davis Jr. (18/5) ja Aapeli Alanen (14/10) kokosivat kelpo tilastot.

– Aika tasaisissa merkeissä mentiin vielä kolmannen neljänneksen loppuun. Neljännellä varmasti näkyi se, että sain käyttää yhdeksää pelaajaa oikeilla minuuteilla ja säästellen aikalisiä, vaikka peli ei ollut niin hienon näköistä. Pakko oli vain uskoa siihen, että löydetään ne keinot ja jaksetaan. Neljäs jakso oli todella hyvä. Jos pitää kotijoukkueen seitsemässä pisteessä, niin se kertoo, että pakkipäässä tehdään jotain hyvin, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen kehaisi.

BC Nokian haastavat ottelut huhtikuussa saavat jatkoa tiistaina Salossa. Pyrintö isännöi keskiviikkona Korihaita.

Ottelutilasto

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia