Karhu Basket juhli Lapualla Pohjanmaan herruutta: ”Paikallispeli toi lisää sytytystä”

12.10.2019 20:36 Vilpas ja Kataja eivät antaneet vieraiden sarjapisteillä juhlia.

Bojan Sarcevic oli Lapualla suorastaan tulessa. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu Basket palasi voittojen pariin, kun Lapuan Kobrat kaatui kotiparketillaan koriluvuin 81–96 (45–44). Voitto Pohjanmaan derbystä oli hallitsevalle mestarille erityisen maukas, sillä Karhu Basketilla oli allaan kaksi tappiota.

– Kyllähän voitto Lapualla aina maistuu. Toivottavasti tällä on nyt kuitattu kaksi vähän yllättävääkin kotitappiota, 17 pistettä tulittanut Okko Järvi toivoi.

Kobrat aloitti ottelun terävästi seitsemällä nopealla pisteellä. Kauhajokelaisjoukkueen päävalmentaja Janne Koskimies ottikin aikalisän jo alle kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Aikalisän jälkeen oranssipaidat olivat jo paremmin valmiina paikallispelin vaatimustasoon.

Toinen puoliaika alkoi Kobrien pisteen johtoasemassa. Jälkimmäisen puoliskon hahmo oli Karhu Basketin kapteeni Bojan Sarcevic (26/6/7s), joka tulitti kaaren takaa kolmosia vailla minkäänlaista epäröintiä.

Sarcevic kasasi tilastosarakkeeseensa 26 pistettä vain yhdeksällä heitolla. Sarcevicin seitsemästä kolmosesta upposi kuusi. Muutoinkin oranssipaidat osuivat kaaren takaa esimerkillisesti: 15/29.

– Meidän keskittyminen oli tänään hyvää ja pistettiin palloa sisään hyvillä prosenteilla, Sarcevic kiitteli.

Sarcevicin ja Järven (17/5) lisäksi yksi ratkaisuhahmo oli levypalloissa kunnostautunut Evan Yates (9/12/4s).

– Paikallispeli toi lisää sytytystä joukkueelle. Meidän terävyys puolustuspäässä ei vieläkään ollut parasta mahdollista, mutta Kobrien heittopeli ei tänään sujunut. Paremmalla heittopelillä heidän olisi kyllä ollut mahdollisuus tehdä se 100 pistettä, Koskimies pohti.

Kobrien ykkönen oli jälleen Jordan Capps (29/7/3s). Julien Lewis (16/4/7s) pelasi myös kotijoukkueesta pirteästi.

–  Iso tasonnosto Ura-pelistä ja nyt näytettiin taas koripallojoukkueelta. Toisella jaksolla meillä oli ehkä parasta puolustusta tällä kaudella. Heittopeli oli tänään huonoa, mutta Karhu toisaalta puolusti palloscreenit hyvin, Kobrien käskyttäjä Ville Turja mietti.

Kobrien kausi jatkuu tiistaina kotisalissa BC Nokiaa vastaan. Karhu Basket puolestaan matkaa keskiviikkona Saloon.

Ottelutilasto

Kataja juhli kotonaan Pyrintöä vastaan

Joensuun Kataja Basket kaatoi vakuuttavasti Tampereen Pyrinnön LähiTapiola Areenalla 88–73 (46–45). Voitto oli kauden toinen Katajalle neljästä ottelusta.

– Saimme toisella puolikkaalla puolustuksen toimimaan kovien yksilösuoritusten avulla. Meillä hyvä viikko tuloksellisesti ja pelillisesti. Nyt kun saamme vielä Omar Calhounin ajettua sisään joukkueeseen, niin hyvältä näyttää, Katajan päävalmentaja Juha Sten hehkutti.

Katajan paras pistetehtailija oli Brandon Walters (20/6). Takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (12/11/5s) täytti roolinsa monipuolisesti. Vaihtopenkiltä Matias Ojala (15/3) toi tarvittavia tehoja.

Pyrinnölle tappio oli kauden toinen. Ray Nixon (17/9) ja BJ Raymond (16/4) olivat joukkueensa parhaat tilastojen valossa.

– Rankka peli meiltä tänään. Meillä on palaset olla hyvä joukkue, mutta tänään emme pystyneet saamaan sitä esille, Pyrinnön laituri Nixon harmitteli.

Kataja jatkaa kotikentällään jo maanantaina Korihaita vastaan. Pyrintö isännöi keskiviikkona Lahti Basketballia.

Riku Laine sytytti Vilppaan kotivoittoon

Korisliigan ainoa tappioton joukkue, Salon Vilpas, ei suostunut lauantainakaan taipumaan kotisalissaan. Lahti Basketball kaatui Vilppaan vahvan päätösneljänneksen turvin 89–84 (31–41).

Lahtelaisvieraat olivat ottelussa pitkään niskan päällä. Lahti vei toisen jakson peräti 23–6. Vilpas nousi voittoon toisen puoliajan vahvalla pelaamisella. Etenkin Riku Laine (17/6/3r) toi Vilppaalle valtavan määrän energiaa. 16 minuutissa Laine kokosi Korisliiga-uransa ennätyspisteet: 17.

– Eka puoliajalla ei ollut kivaa oikein kenelläkään, mutta toisella oli aika hauskaa. Lähdettiin löysästi peliin ja Lahti käytti sen hyväksi. Toisella saatiin energiat ylös ja oli hyvä fiilis pelata. Itsellä tuntui, että mitä vaan pistää ilmaan, se menee sisään, Laine hymyili.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Laineen tapaan DJ Laster (17/4) takoi Vilppaalle 17 pistettä. Lahden paras oli Courtney Stockard (28/7). Myös Vesa Mäkäläinen (15/4) jatkoi vahvaa syksyään.

– Onnittelut Salolle ja Rikulle piste-ennätyksestä. Johdettiin 16 pisteellä ja sitten kaveri sai momentumin päälle. Kammettiin vielä itsemme peliin mukaan, mutta lopussa meni liikaa pomputtamiseksi ja tehtiin omia juttuja.  Päästettiin Vilpas juoksemaan ja siinä he ovat parhaimmillaan. Parannettiin kuitenkin selvästi Seagulls-pelistä, Lahden pelintekijä Tuomas Hirvonen (13/6/6s) korosti.

Vilpas saa keskiviikkona vieraakseen Karhu Basketin. Lahti vierailee samaan aikaan Tampereella.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.