Kanervon kausi päättyi pettymykseen – Lindbom käsi kuumana Puolassa

19.4.2019 07:47 Antti Kanervon kausi Islannissa tuli päätökseen, kun Stjarnan hävisi viidennen ja ratkaisevan välierän IR:lle. Jamar Wilson ja Carl Lindbom olivat sitä vastoin vahvassa iskussa.

Antti Kanervo pelasi vahvan kauden Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Stjarnan hävisi kotonaan IR:lle 79-83 (37-50) Kanervon ollessa joukkueensa ykköspyssy 19 pisteellä. Stjarnanin kohtaloksi koitui toinen neljännes, jonka se hävisi 15-29. Stjarnanin toisen puoliajan kiri ei aivan riittänyt voittoon ja näin sen kausi päättyi otteluvoitoin 2-3. Kanervo lisäsi tilastoihinsa myös kolme levypalloa.

Kauden aikana Kanervo juhli Stjarnanin kanssa cupin sekä runkosarjan voittoa. Keskiarvoikseen Kanervo merkkautti kauden aikana 16,9 pistettä, 3,4 levypalloa ja 2,2 syöttöä noin 30,5 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Wilson palasi parin pelin tauon jälkeen energisenä Lietkabelisin kokoonpanoon auttaessaan Lietkabelisin 101-81 (58-51)-voittoon Siauliu Siauliaista. Wilson auttoi joukkuettaan 15 pisteellä, neljällä levypallolla, kuudella syötöllä ja riistolla. Lietkabelis on Liettuan liigassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Carl Lindbomilla oli jälleen vahva iltapuhde. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbom heitti komeasti 24 pistettä ja tilastoi lisäksi hienosti kahdeksan levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta se ei riittänyt Rosa Radomin taipuessa vieraskentällä Gliwicelle 78-80 (39-40). Rosa Radom on Puolan liigassa 12.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Shawn Huffin, Gordon ja Daniel Herbertin valmentama Frankfurt otti kotonaan tärkeän 86-79 (40-35)-voiton Bambergista. Huff kasasi ottelussa kaksi pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Frankfurt taistelee edelleen tiukasti paikasta pudotuspeleissä ollen nyt 12.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim taipui kotonaan niukasti Ulmille 79-82 (48-51).

- Ulm tuli peliin korkealla intensiteetillä. Mielestäni olimme onnekkaampia ensimmäisellä puoliajalla tasaisessa pelissä. Tämä oli hyvin erilainen peli kuin edelliset, Iisalo pohdiskeli Bundesliigan sivuilla.

- Meillä oli pieni ikkuna voittaa, mutta se ei ollut tarpeeksi. Emme saaneet toisella puoliajalla montaa kolmen pisteen heittoa sisään ja jatkoimme yrittämistä. Sitä ei tapahdu usein. Sunnuntaina edessä on kova peli Münchenissä, Iisalo mietti Bundesliigan sivuilla viitaten Petteri Koposen Bayern Münchenin kohtaamiseen.

Crailsheim on Bundesliigassa 16.
Ottelutilastot

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia