Kaikki kymmenen joukkuetta parketeilla lauantaina - Tapiolan Honka katkaisi Peli-Karhujen voittoputken

11.1.2020 18:52 Joulutauolta palannut Tapiolan Honka katkaisi kotkalaisjoukkueen 13 ottelun voittoputken. Lauantain muita voittajia olivat Forssan Alku, HyPo, Kouvottaret ja Catz Lappeenranta.

Alexandra Ailus ja Tapiolan Honka katkaisivat PeKan voittoputken. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka yllätti Peli-Karhut

Tapiolan Honka sai vieraakseen Peli-Karhut. Vierasjoukkue oli pelannut viimeksi Suomen cupin välierässä torstaina ja palautumisaika oli lyhyt. Kotijoukkue katkaisi PeKan 13 ottelun mittaisen voittoputken 93-81.

Honka aloitti ottelun väkevästi ja johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen peliä 13 pisteellä. Kotijoukkueen hahmo oli Alexandra Ailus, joka teki puoliaikaan mennessä 11 pistettä. Toisella neljänneksellä vierasjoukkue sai kavennettua eron seitsemään pisteeseen.

- Erinomainen alku otteluun ja kaiken kaikkiaan tasapainoinen ja ehjä suoritus kokonaisuutena, Hongan Kimmo Kujansivu sanoi.

Kolmannella neljänneksellä PeKa jatkoi siitä mihin toisella neljänneksellä jäi. Viimeiselle tauolle mentiin kotijoukkueen yhden pisteen johdossa. Honka ei kuitenkaan luopunut johtoasemastaan vaan voitti ottelun 93-81.

- Ei oikein saatu itseämme kasaan torstain hienon Cupin välierän jälkeen. Alussa oltiin unessa ja Honka pääsi tekemään tosi helppoja koreja. Ei laiteta päätä pensaaseen, kaikkia matseja ei voi voittaa ja tänään Honka ansaitsi voiton. Maanantaina treenataan puolustusta, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kertasi.

Kotijoukkueen aloitusviisikko teki joukkueen 93 pisteestä 88. Joukkueen kapteeni Alexandra Ailus teki ottelussa 26 pistettä. Haiden Palmer pussitti 25 pistettä ja Gabriela Bronson 21 pistettä. Bronsonin käsiin tarttui myös yhdeksän levypalloa. Peli-Karhujen Zykera Rice keräsi tupla-tuplan 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Minna Sten teki 14 pistettä 14 minuutissa.

Ottelutilasto

Forssan Alku voittoon hyvän toisen puoliajan ansiosta

Lauantain ensimmäisessä ottelussa HBA-Märsky kohtasi kotonaan Forssan Alun. Vierasjoukkue haki Mäkeläänrinteen Uintikeskuksesta kaksi pistettä 95-75 .

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja tauolle mentiin FoAn pisteen johdossa. Toisella puoliajalla forssalaisjoukkue otti ottelun paremmin komentoonsa ja karkasi lopulta 20 pisteen voittoon. Voitto oli heille kauden kymmenes Naisten Korisliigassa.

- Puoliajan jälkeen puolustimme paremmin ja hyökkäsimme fiksummin: saimme peitettyä HBA:n heittoja ja olimme ajoissa apuasemissa.  Puolustuksen ansiosta pääsimme itse sujuvammin siirtymään hyökkäykseen ja jopa juoksemaan muutaman nopean. Levypallot voitimme ja saimme myös menetysten määrän pienemmäksi, ja lisäksi korintekijöitä löytyi laajalta rintamalta; siinä muutamia voiton avaimia, FoAn päävalmentaja Risto-Matti Rousku sanoi.

Kotijoukkueen ylivoimaisesti paras pelaaja oli Awak Kuier, joka teki 31 pistettä, otti 16 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Kuierin heittokäsi oli myös vireessä, sillä hän heitti neljä viidestä kolmen pisteen heitostaan koriin. HBA pelasi kapealla kokoonpanolla. Mukana oli vain kahdeksan pelaajaa.

- Kolme jaksoa olimme hyvin pelissä mukana, mutta sitten intensiteetti laski ja se vei parhaan terän pelistämme. FoA käytti kokoaan hyväksi korin alla ja sai sieltä liikaa pisteitä.  Oma esitys oli tyydyttävä, mutta aina löytyy parannettavaa, HBA-Märskyn Ebba Pekonen kommentoi.

Forssan Alku onnistui pelissä laajalla rintamalla. Joukkueesta peräti kuusi pelaajaa teki kaksinumeroiset pisteet. Delaney Bruce teki ottelussa 20 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja jakoi viisi syöttöä. Meral Bedretdin ja Petra Noponen pussittivat 14 pistettä.

HyPo nousi toiseen peräkkäiseen voittoon

Edellisellä kierroksella kauden avausvoittonsa ottanut Hyvinkään Ponteva matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Pitkään takaa-ajajana ollut vierasjoukkue nousi lopulta voittoon 75-70

Kotijoukkue aloitti ottelun hyvin ja johti puoliajalla ottelua 12 pisteellä. Kotijoukkueesta jokainen kokoonpanossa oleva pelaaja onnistui pisteiden teossa ensimäisellä puoliajalla. HyPo puolestaan oli ensimmäisellä puoliajalla pitkälti Kristina Balticin ja Titta-Riina Lepistön pisteiden varassa.

Kolmas neljänne oli hyvin tasainen. Viimeisellä neljänneksellä Torpan Poikien peli sekosi ja vierasjoukkue vei neljänneksen 27-9. HyPo otti hyvän viimeisen neljänneksen ansiosta toisen perättäisen voiton pistein 75-70.

Kotijoukkueen Kristina Baltic oli tuttuun tapaan loistavassa vireessä 32 pisteellä ja 16 levypallolla. Titta-Riina Lepistö teki joukkueelleen 18 pistettä. Vierasjoukkueen Alex Louin hurjasteli edellisessä ottelussa hurjat pisteet ja oli jälleen joukkueensa paras pisteiden tekijä 20 pisteellä.

Kouvottaret takaisin sarjan kärkipaikalle

Keskiviikkona Lappeenrannan Catzin Suomen cupin välierässä kukistanut Kouvottaret matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi. Vierasjoukkue ei antanut ViVelle armoa vaan hallitsi ottelua ja voitti sen lopulta 89-72.

Vierasjoukkue otti ottelun nopeasti haltuunsa ja johti ottelua parhaimmillaan 18 pisteellä ensimmäisellä puoliajalla. Pelin kuvaan ei tullut toisella puoliajalla muutoksia ja pisteet matkasivat Kouvolaan 17 pisteen erolla.  Kouvottaret nousi voitollaan myös sarjan kärkeen, ottelun Peli-Karhuja enemmän pelanneena.

Kouvottarien tukirangan muodostivat Camille Zimmerman, joka ylsi ottelussa tupla-tuplaan 21 pisteellä ja 15 levypallolla ja Ameryst Alston 24 pisteellä.  Kotijoukkueesta Amy Griffin teki 24 pistettä. Häntä säesti Jaemee Swan 18 pisteellä ja 11 levypallolla.

Catz Lappeenranta otti neljännen peräkkäisen voittonsa

Päivän viimeisessä pelissä Espoo Basket Team pelasi kotonaan hyvävireistä Catz Lappeenrantaa vastaan. Catz vei pisteet Lappeenrantaan 70-55.

Ensimmäinen puoliaika oli vähäpisteinen ja tauolle mentiin vierasjoukkueen 30-21 johdossa. Natalie Day teki puoliajalla 15 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. EBT ei onnistunut kolmen pisteen heitoissaan, sillä 16 yrityksestä yksikään ei uponnut.

Espoolaisjoukkue nousi ottelussa johtoasemaan kolmannella neljänneksellä. Carly Boag teki kotijoukkueelle 15 pistettä jakson loppuun mennessä. Viimeisellä neljänneksellä hyvävireinen Catz Lappeenranta kuitenkin meni menojaan ja otti neljännen peräkkäisen voittonsa 70-55.

Day teki ottelussa 33 pistettä ja kasasi 18 levypalloa. Myös vierasjoukkueen Erica Covile sai kasaan tupla-tuplan 20 pisteellä ja 11 levypallolla. Espoolaisista Boag teki 15 pistettä heittämällä seitsemän kahdeksasta pelitilanne heitostaan sisään. Hannah Little pussitti 13 pistettä ja napsi 18 levypalloa.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.