HoNsU katkaisi Peli-Karhujen voittoputken

8.12.2012 21:15 Kotkalaisten Peli-Karhujen kahdeksan ottelun mittaiseksi yltynyt voittoputki naisten SM-sarjassa katkesi lauantaina. HoNsU puristi Brandi Davisin viime hetkien vapaaheitoilla voiton Peli-Karhuista pistein 76–75 (44–42). Illan muut voittajat olivat Tapiolan Honka ja Lappeenrannan Catz.

Minna Stenin HoNsU kesytti Peli-Karhut.

Jordan Murphree oli Hongan ratkaisija Keravalla.

Hanna Vapamaan Catz jyräsi HyPon. Kuvat: Francois Perthuis.

Peli-Karhut oli siirtynyt kolmannen jakson lopulla Jyväskylässä jo 52–60-johtoon, mutta ottelun kulku kääntyi dramaattisesti, kun HoNsUn joukkuepuolustus lukkiutui viimein uomiinsa ja vieraat saivat runsaan kahdeksan minuutin aikana aikaiseksi vain neljä pistettä. Anni Kärkkäinen johti kotijoukkueen 65–64-johtoon vain kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

HoNsUn Brandi Davis säkitti kahdella vapaaheitollaan tilanteeksi 76–75, kun peliä oli pelaamatta 27 sekuntia. Peli-Karhut sai haltuunsa viime sekunneilla kaksi hyökkäyslevypalloa, mutta kolme voittoheittoyritystä osui rautoihin. Lopulta yllätysvoiton pelasti jyväskyläläisille Minna Sten blokillaan ja puolustuslevypallollaan.

Ratkaisijoiksi nousseiden Davisin (24/7) ja Stenin (17/9) lisäksi Titta-Riina Lepistö (16/11) ja Nia Jackson (10/10/4 syöttöä/3 riistoa) pelasivat HoNsUlle erinomaiset minuutit.

Peli-Karhuista Korinne Campbell (25/13/3 riistoa/2 blokkia), Linda-Lotta Lehtoranta (19/4/4 syöttöä/5 riistoa) sekä Miriam McKenzie (11/11) olivat tehtävänsä tasalla.

Honka kesti Keravalla

Tapiolan Honka taisteli sarjapisteistä Keravan Energia Teamia vastaan täydet 40 minuuttia ja onnistui poistumaan Killan koululta 70–74 (31–35)-voitto matkassaan.

Honka hallitsi ensimmäistä puoliaikaa hienokseltaan, mutta kolmannella jaksolla Keravan ulkomaalaiskolmikko otti pelin haltuunsa ja kymmenminuuttinen merkittiin kotijoukkueelle 27–17. Melissa Jeltema ja Jordan Murphree siirsivät kuitenkin neljännen jakson puolivälissä Hongan 65–61-tappioasemasta 65–67-johtoon, ja lopullisen niitin löi Murphree säkittämällä loppunumerot taululle kolmosellaan viimeisen minuutin alkaessa.

Hongan sankareina juhlittiin Murphreeta (26/12/3 syöttöä/4 riistoa) ja Jeltemaa (19/14/3 syöttöä/2 blokkia). Myös Tuuli Menna (13/7/4 syöttöä) pelasi mainiosti.

Keravalaisista Earlysia Marchbanks (27/12/5 riistoa), Shantale Bramble-Donaldson (18/15/3 riistoa) ja Rosetta Adzasu (18/6) olivat virkeitä.

Catz järjesti murskajaiset

Lappeenrannassa nähtiin sarjajohtaja Catzin osalta kori-ilottelua, kun sarjajumbo Hyvinkään Ponteva saapui Saimaan rannoille.

Catz murjoi jo avauskymmenminuuttisella tauluun 34 pistettä ja upotti koko ottelunsa kakkosella 66% ja kolmosensa 46% tarkkuudella. Kun hyvinkääläisille merkittiin vielä 27 pallonmenetystä, oli Catzilla helppo työ kohennella sarjajohtoaan 120-62 (71-26)-voitollaan.

Catzin terävimmät olivat Hanna Vapamaa (23/6/4 blokkia), Alexandria Anderson (19/9), Chandrea Jones (19/3/4 syöttöä) sekä hyviä otteitaan jatkava Lotta Aaltonen (17/2/4 syöttöä).

Hyvinkääläisistä Phebe Smith (16/12) oli tehtävänsä tasalla.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.