Hongan naiset jatkosopimukseen Peppi Tyynilän kanssa – Ella Väätänen ja Maddi Utti uusina kasvoina

27.7.2022 08:32 Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Tapiolan Honka on tehnyt jatkosopimuksen Peppi Tyynilän, 19, kanssa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään NCAA-kentiltä takaisin Suomeen palannut Ella Väätänen, 25, ja yhdysvaltalainen Maddi Utti, 23.

Peppi Tyynilä nähdään kasvattajaseuransa kokoonpanossa myös ensi kaudella. Kuva: Ville Vuorinen.

Tänä kesänä Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkuetta edustanut pelasi viime kaudella ensimmäisen minuuttinsa Korisliigassa, kun hän pääsi parketille yhdeksän ottelun verran. Päättynyt kausi koostui liigaparketin ensiaskeleiden lisäksi 19-vuotiaiden SM-sarjasta ja naisten I divisioonasta.

– Peppi on pelaaja joka tuo aina mukanaan positiivista energiaa tapahtumaan, oli kyseessä sitten harjoitus tai peli. Vahvuuksiksi voi listata erityisesti pelin johtamisen sekä heittotaidon. Jatkumon kannalta Peppi on erittäin tärkeä palanen meidän ohjelmaa. Määrätietoisen harjoittelun kautta Peppi on jo ottanut isoja kehitysaskeleita pelaajaurallaan ja ensi kaudella uskonkin, että edessä on murtautuminen naisten Korisliigan pelaavaan rotaatioon, päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi seuran tiedotteessa.

Uutena kotimaisena kasvona Hongan kokoonpanoon liittyy Ella Väätänen, joka saapuu Suomeen vietettyään viisi kautta Yhdysvalloissa NCAA:ssa. Viidennellä kaudellaan Väätänen tilastoi Canisius Collegessa 3,2 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden.

– Ella on erittäin urheilullinen pelaaja, joka tulee mahdollistamaan meille monia optioita niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Uskomme Ellan sopivan loistavasti meidän kollektiiviseen ja energiseen pelitapaan.

Lisäksi Honka tiedotti tehneensä ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Long Beaching yliopistosta saapuvan Maddi Uttin kanssa. 180-senttinen Utti pelaa tällä hetkellä Australian kesäsarjaa West Adelaide Bearcatsin riveissä, jossa tilastorivi on tällä hetkellä 13,0 pistettä ja 14,7 levypalloa.

– Seurasimme Maddien otteita pidemmän aikaa Reetan (Piipari) kanssa ja olemme iloisia, että hän valitsi meidät. Maddi on loistava levypallopelaaja, joka pystyy puolustamaan 1-4 pelipaikkoja. Hyökkäyksessä Maddi on vahva niin korintekijänä kuin paikkojen luomisessa muille. Maddistä huokuu halu kehittyä ja kilpailla. Hän tulee omalla tekemisellään varmasti auttamaan meidän nuorta joukkuetta kehittymään seuraavalle tasolle.

 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia