Hanno Möttölä jatkaa uraansa ToPossa

18.10.2011 Korisliigan helsinkiläisjoukkue Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Hanno Möttölän kanssa. EM-kisoissa upeasti yhdeksännelle sijalle venyneen Suomen maajoukkueen 35-vuotias ja 209-senttinen kapteeni aloittaa kolmannen kautensa ToPo-paidassa.

Suomi-koriksen ikoni Hanno Möttölä vahvistaa ToPoa.

Möttölä on nyky-ToPon neljäs maajoukkuemies.

ToPo-paidassa Möttölä pelaa kauden avauspelinsä jo keskiviikkona Lahtea vastaan Helsingissä. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Möttölä kärsi EM-kisoissa loukkaantumisista, mutta esiintyi Suomen paidassa viidessä ottelussa pelaten keskimäärin 11 minuuttia ja kirjauttaen tehoikseen 6 pistettä ja 1,2 levypalloa ottelua kohden. 

Möttölä pelaa kauden ensimmäisen Korisliiga-ottelunsa keskiviikkona 19.10. Namika Lahtea vastaan. Ottelu alkaa Töölön Kisahallissa kello 18.30. 

- Odotan todella mielenkiintoista ja menestyksellistä kautta joukkueellemme. Meillä on kasassa kokonaan uusi joukkue, joten tarvitsemme monen kuukauden kovan työn, jotta alamme näyttämään yhtenäiseltä joukkueelta. EM-kilpailut omalta osaltani pilanneet loukkaantumiset ovat hiljalleen takanapäin, joten motivaatiota ja pelihaluja löytyy varmasti. Toivon pystyväni vihdoin pelaamaan ehjän kauden ToPossa, kertoo Möttölä. 

ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen intoa täynnä. 

- Olen erittäin tyytyväinen, että Hanno päätti jatkaa uraansa ToPossa ja uskon, että Hannolla on nälkää pelata Suomen mestaruudesta. Mielestäni tähän joukkueeseen Hanno sopii kuin nyrkki silmään, muotoilee ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen. 

Kautta aikain ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaisena NBA-koreilla pelanneen Möttölän mittavan uran ansiolistalta löytyy mm. tarunhohtoisen NCAA-mestaruusturnauksen sekä maanosamme ykkössarjan Euroliigan finaalit. 

Vuonna 1995 käynnistyneellä aikuisten maajoukkueurallaan Möttölä on esiintynyt 127 kertaa Suomi-paidassa. 

Möttölä on nyky-ToPossa jo neljäs miesten maaotteluita pelannut pelaaja. Saksasta Suomeen palannut Kimmo Muurinen esiintyi Möttölän tavoin syksyn EM-kisoissa, Tuomas Iisalo puolestaan EM-kisoja edeltävissä EM-karsinnoissa ja Timo Heinonen pelasi kahdeksan maaottelua vuonna 2005. 

- Olen erittäin iloinen, että saimme Hannon joukkueeseen. Hanno tuo johtajuutta niin kentälle kuin pukukoppiinkin. Meillä on nyt koossa erittäin mielenkiintoinen joukkue ja uskon, että tällä joukkueella tapellaan mestaruudesta ihan tosissaan. Olimme päättäneet jo aiemmin, että jos Hanno liittyy joukkueeseen, niin emme tule ainakaan tässä vaiheessa kautta ottamaan kolmatta ulkomaalaispelaajaa. Uskomme vahvasti suomalaisiin pelaajiimme ja mielestäni meillä on kasassa koko sarjan kovin kotimainen osasto, arvioi ToPon General Manager Sampsa Rekonen. 

ToPo-paidassa viilettävät vahvan suomalaisosaston vahvistuksina amerikkalaiset Jonathan Heard ja Chase Griffin.

 
2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

Näytä lisää vastaavia