Gerald Lee Junior jättää Israelin

9.1.2019 13:14 Alkukaudella Israelin liigan Ironi Nes-Zionaa edustanut pitkäaikainen Susijengi-sentteri ja Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Gerald Lee Junior, 31, jättää seuransa. Sopimus purettiin Leen omasta aloitteesta.

Junnu Lee saapuu Israelista Suomeen lähipäivinä. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Lee ehti pelata 11 ottelua Israelin liigaa 8,5 pisteen ja 4,4 levypallon keskiarvoin sekä kymmenen ottelua FIBA Europe Cupia 10,9 pisteen ja 3,8 levypallon keskiarvoin, mutta vuosikymmenen päivät ammattilaiskoripalloa Euroopassa pelannut sentterijyrä kertoo olleensa lähes alusta asti tyytymätön joukkueessaan.

- En kokenut sopeutuvani kovinkaan hyvin joukkueeseen ja sen pelitapaan missään vaiheessa, Lee kertoo.

- Hain irtiottoa joukkueesta ensimmäisen kerran jo joulukuussa, mutta päätin silloin pelata kuitenkin varman päälle ja jäädä. Puolentoista kuukauden jakson aikana en kuitenkaan löytänyt pelaamiseen vaadittavaa inspiraatiota, joten purimme sopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lee palaa Israelista Suomeen lähipäivinä.

- Kaikki on vielä auki. Ensisijaisesti haen perheelleni parasta mahdollista ratkaisua. Tarkoitukseni on katsella rauhassa tilannetta muutama viikko ja päättää sitten seuraavasta urasiirrostani.

Lee on vuonna 2010 alkaneella ammattilaisurallaan pelannut Eurocupia, Adrianmeren liigaa sekä Montenegron, Espanjan, Romanian, Israelin ja Ranskan pääsarjoja ja Italian kakkossarjaa. Palkintokaapissaan Leellä on Romanian ja Montenegron mestaruusmitalit ja Romanian pronssimitali.

Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa Lee pelasi neljä kautta (2006-10) Old Dominionissa. Keväällä 2010 Lee johdatti Old Dominionin CAA-konferenssin mestaruuteen, jolloin hänet palkittiin myös konferenssin lopputurnauksen parhaana pelaajana.

Korisliigassa Lee on edustanut Uudenkaupungin Korihaita (2004-06) sekä Helsinki Seagullsia (2016-17). Keväällä 2017 Lee juhli Seagullsin kanssa Korisliigan pronssia. Lee nimettiin Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi 2006 ja Korisliigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi 2017.

Susijengissä Lee on pelannut 105 ottelua 8,9 pisteen keskiarvolla. Lee edusti Suomea vuosien 2011, 2013, 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa.

Henkilöt

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia