Euroopan mestari Ranska ja ”isoveli-Venäjä” Susijengin EM-alkulohkossa Montpellierissä

8.12.2014 19:25 Arpaonni suosi Suomea kesän 2015 EM-kisojen alkulohkoarvonnoissa Pariisin Disneylandissa maanantai-iltana. Hallitsevan Euroopan mestarin Ranskan ja Susijengin lisäksi paikoista auringossa kisaavat ensi kesän EM-kisojen Montpellierin alkulohkossa Bosnia & Hertsegovina, Puola, Israel sekä aina suomalaiset sytyttävä Venäjä.

Shawn Huffin Susijengi kohtaa Montpellierin EM-alkulohkossa mm. Euroopan mestari Ranskan.

Susikoutsi Henrik Dettmann toivottaa Montpellieriin tervetulleeksi..

...susifanit, jotka viime kesänä hurmasivat kansainvälisen urheilumedian Bilbaossa.

Suomi kohtaa Montpellerissä Ranskan lisäksi mm. kesän '13 EM-kisoissa kukistamansa Venäjän..

..sekä "Puolan vasara" Marcin Gortatin johtaman Puolan.

FIBA Euroopan tuoreimmassa rankingissa Euroopan kahdeksanneksi parhaaksi joukkueeksi arvioidun Suomen nimi nostettiin EM-arvontojen kakkoskorista Montpellierin alkulohko A:han yhdessä kisaisäntä Ranskan kainalossa.

Suotuisa arpaonni suosi Susijengiä myös arvontojen edetessä, sillä onnetar arpoi Suomen lohkoon tukun pelityyliltään erilaisia joukkueita, joista jokaisen Susijengi on onnistunut viime vuosien aikana kukistamaan. Suomen ja Ranskan lisäksi alkulohkomatkan Ranskaan nappasivat Bosnia & Hertsegovina, Israel, Venäjä sekä Puola.

– Upeat arvonnat. Ei tullut yhtään helppoa ottelua. Hienoja pelejä jälleen luvassa ja tekemistä riittää, hymyili Susijengin kokenut päävalmentaja Henrik Dettmann arvontojen jälkeen.

– Turnauksen ensimmäinen peli on heti Ranskaa vastaan. Siinä on hyvä lämmitellä Euroopan parhaan ja maailman kolmanneksi parhaan joukkueen kotiyleisön edessä.

Ranska lähtee jo ennakkoon arvioituna kisoihin Montpellierin alkulohkon ennakkosuosikkina, mutta hallitsevan Euroopan mestarin jälkeen lohkossa ei ole selkeää kakkossuosikkia tai hännänhuippua. EM-neljännesvälieriin Lilleen etenee Montpellierin lohkon neljä parasta joukkuetta.

– Tapoihini ei kuulu spekuloida. Mieluummin olen onnekas kentällä kuin arvonnoissa. Kun Montpellierin viidennen heiton viimeinen heitto on ilmassa, lupaan arvioida, lähdemmekö Lilleen, Dettmann kuittasi kyselyt jatkoonpääsymahdollisuuksista.

Dettmann kutsuu maailman parhaat fanit Montpellieriin

Suomen koripallomaajoukkueen ”Susijengi-ilmiö” oli iduillaan jo muutaman sadan suomalaisfanin edessä Liettuan EM-kisoissa 2011, kunnes kesän 2013 Slovenian EM-kisojen ”Koperin ihme” esitteli Susijengi-fanit maailmanlaajuiselle yleisölle.


Viime kesänä Bilbaon MM-alkulohkopelit toivat Espanjaan yli kymmenen tuhatta suomalaista ja keräsivät kansainvälisen median kannoilleen. Dettmann toivoo, että susihuuma jatkuu entistäkin vahvempana Montpellierissä.

– Montpellier on fantastinen paikka Välimeren rannikolla ja samalla kaupunki, jonne tuskin tulisi muuten helposti lähdettyä. Nyt on hyvä syy lähteä, Dettmann usuttaa susifaneja.

– Toivotaan, että maailman parhaat fanit tulevat sankoin joukoin paikalle antamaan muille ihmeteltävää. Se olisi tärkeää myös joukkueelle.

Ikimuistoisia otteluita on luvassa mm. jo kisojen avajaispäivänä, kun Susijengi kohtaa kisaisäntä Ranskan. Kuumia tunteita herättää varmasti myös Venäjä, jonka Suomi kumosi kahden jatkoajan jälkeen Slovenian kisoissa.

– Meillä on hyviä muistoja otteluista kaikenlaisia joukkueita vastaan, mutta niistä peleistä on useampi vuosi aikaa. EM-kisoissa on vain hyviä ja loistavia joukkueita, Venäjä on yksi niistä.

Batum, Shved, Gortat ja Casspi

Pitkään kansainvälisen koripallon kirkkaimpaan kärkeen kuulunut Ranska teki lopullisen läpimurtonsa kesällä 2013, jolloin San Antonio Spursin supertähti Tony Parker johdatti joukkueensa pitkän odotuksen jälkeen Euroopan mestariksi.

Parker uupui Ranskan kokoonpanosta viime kesänä Espanjan MM-kisoissa, mutta NBA- ja Euroliiga-miehiä vilisevä tähtisikermä haali silti MM-pronssit kotimatkalle NBA-laituriensa Boris Diaw’n ja Nicolas Batumin johdattamana. Suomi ja Ranska kohtasivat viimeksi viime elokuussa Strasbourgissa, jolloin Ranska vei loppuhetkien puristuksellaan Susijengistä 74–69-voiton.

Venäjä ja Susijengi ottivat edellisen kerran mittaa toisistaan kesän 2013 EM-kisoissa Sloveniassa, jolloin Suomi nousi Shawn Huffin, Sasu Salinin, Hanno Möttölän ja Gerald Lee jr.:n koreilla väkisin toisen jatkoajan jälkeen voittoon. Venäjä haali olympiapronssia kesällä 2012 ja johtaa nyt kansainvälisille areenoille uutta sukupolveaan takamies Aleksei Shvedin johdolla.

Israelin Suomi kohtasi kahdesti kesän 2010 EM-karsinnoissa, jolloin kumpikin joukkue onnistui hakemaan voiton kotikentällään. Israel alisuoritti Slovenian EM-kisoissa pahasti, mutta NBA-laituri Omri Casspi sekä Euroliiga-kenttien veteraanit Yotam Halperin, Lior Eliyahu ja Guy Pnini takaavat, että Israelilla on koota EM-kentille iskukykyinen ryhmä.

Bosnia & Hertsegovinan Susijengi kohtasi viimeksi Italian Trentossa valmistavissa maaotteluissa kesällä 2012. Suomi kaatoi bosnialaiset mittelössä pistein 86-74. Bosnialaisten selkäranka on NBA-joukkue Brooklyn Netsin heittokone Mirza Teletovic, mutta mm. 211-senttinen, 20-vuotias Jusuf Nurkic kuuluu eurokenttien suurlupauksiin.

Israelin, Venäjän ja Bosnia & Hertsegovinan tavoin kesän 2013 EM-kisat olivat alisuoritus Puolalta, joka kuuluu Euroopan perinteikkäimpiin koripallomaihin. Sentterijätit Marcin Gortat ja Maciej Lampe kiiltelevät kirkkaimpina tähtinä joukkueessa, joka kesän 2012 EM-karsinnoissa tasasi kahden ottelun voitot Susijengin kanssa.

Kesän 2015 EM-kisojen Montpellierin A-lohkon alustava otteluohjelma

  • La 5.9. Ranska – Suomi
  • Su 6.9. Suomi – Israel
  • Ma 7.9. Suomi – Venäjä
  • Ke 9.9. Bosnia & Hertsegovina – Suomi
  • To 10.9. Suomi – Puola
Lisätietoja: Susijengi
Lisätietoja: EM-kisat 2015
 
14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

15.1.2018 14:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat toivat Helsinkiin yli 40 miljoonaa euroa

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet koripallon EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

27.10.2017 12:00 EM-kilpailut

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

9.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 10): Suomi-Romania ja kisojen yhteenveto

Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

Näytä lisää vastaavia