Espoo United vierasvoittoon Korihaista

9.11.2017 Uudenkaupungin Korihait isännöi sarjanousija Espoo Unitedia torstai-illan ainoassa liigakamppailussa. Kolme jaksoa tasaisena kulkenut kamppailu kääntyi Unitedin vahvan päätösjakson myötä 98-88 (42-42) –vierasvoitoksi.

Okko Järvi löylytti komeat pisteet taululle, kun Espoo United haki sarjapisteet Pohitullista. Kuva: Ville Vuorinen

Uusikaupunki 400 Areenan, tuttavallisemmin Pohitullin kotiyleisö joutui lähtemään pettyneenä kotimatkalle torstai-illan ainoasta liigakamppailusta. Sarjanousija Espoo United oli ikävä vieras Korihaille, espoolaisten viedessä sarjapisteet mukanaan 98-88 (42-42) –vierasvoitolla.

Kaksijakoisen avauspuolikkaan aikana Korihait näytti jo karkaavan Unitedilta. Sean O’Brien vei Korihait 16-5 –johtoon avausjakson puolivälin tienoilla ja Eero Lehtonen venytti kotijohdon jo 15 pisteeseen neljänneksen loppupuolella.

United rynnisti kuitenkin otteluun mukaan, pitämällä Korihait poissa tulostaululta peräti kuusi ja puoli minuuttia. Tuon ajanjakson United löylytti itselleen Okko Järven johdolla numeroin 24-0, kääntäen 15 pisteen takamatkan yhdeksän pisteen johdoksi. Korihaiden ryhtiliikkeen jälkeen ottelu tasaantui jälleen ja Teemu Sulonen heitti kolmosellaan isännät tasoihin ennen puoliajan isolle tauolle siirtymistä.

Kolmas jakso kuljettiin miltei käsi kädessä ja päätösneljännekselle joukkueet lähtivät Unitedin pisteen johtoasemasta. Justus Kilpisen nostettua isännät jakson alkupuoliskolla vapaaheittoviivalta kahden pisteen johtoon, paukutti United kahdessa minuutissa käänteen tekevän 9-0 –pisteputken.

Loppujakson aikana Korihait onnistui kuromaan eron enää vain neljään pisteeseen, Unitedin pitäessä johtoasemastaan tukevasti kiinni. Loppulukemat 98-88 viimeisteli vierasjoukkueen Omar Calhoun vain hetkeä ennen päätössummeria.

- Oli hienoa nähdä, että meiltä löytyi henkistä kovuutta nousta tappioasemasta. Saimme vauhdin päälle ja pääsimme tekemään helppoja koreja, iloitsi Unitedin päävalmentaja Ville Neva.

Unitedin ykköstykkinä toimi väkevän pelin pelannut, vajaassa 24 peliminuutissa 25 pistettä nakuttanut Järvi. Calhoun säesti 20 pisteellä ja kokenut takamies Jeb Ivey maalasi tilastolakanalleen 11 pistettä, 6 levypalloa, 5 koriin johtanutta syöttöä, yhden riiston sekä yhden torjunnan.

Isäntien riveistä kovinta jälkeä teki aikuisen miehen tupla-tuplan operoinut ja joka puolella kenttää tuhoa kylvänyt energinen sisäpelaaja Juan Pattillo (23/16/8 syöttöä/2 riistoa/1 torjunta). Pattillon takana vahvoja otteita esittivät 15 pistettä heittänyt Sulonen ja 33 minuuttia urakoinut Justus Kilpinen (12/3/1 riisto/1 torjunta).

Ottelutilastot: Korihait - United

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.