Dettmann Rising Stars -leirityksestä: ”Lupaavalta näyttää”

30.6.2023 11:15 Suomen Koripalloliiton valmennuksenjohtaja Henrik Dettmann seurasi Susijengi Rising Stars -leirityksen harjoitukset ja pelit paraatipaikaltaan kentän laidalta. Dettmann kertoo pitäneensä näkemästään ja toteaa leirityksen antaneen hyviä signaaleja Susijengin kesästä ja lähitulevaisuudesta. Myös ottelu MM-kisaisäntä Filippiinejä vastaan synnytti ajatuksia.

Henrik Dettmann seurasi Susijengi Rising Stars -leiritystä aitiopaikalta. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Lupaavalta näyttää. Leiritys näytti niitä tavoitteita, joita niin Susijengin kuin universiadijoukkueenkin kannalta asetettiin, Dettmann toteaa.

- Muutamien pelaajien kausi loppui vasta pari viikkoa sitten, toiset pelasivat edellisen ottelunsa maaliskuulla. Rising Stars -leiritys oli erinomainen tilaisuus kerätä pelaajat yhteen tuttuun ympäristöön valmistamaan heitä kesän haasteisiin. Vaikka se olisi kuinka klisee, kansainvälisen pelitempon saavuttaminen on oma hankkeensa.

Dettmann pitää nyt ensimmäisen kerran järjestettyä Susijengi Rising Stars -leiritystä myös osoituksena suomalaisen koripallon pitkän aikajänteen kehityksestä.

- Meillä on koko ajan yhä enemmän kansainväliseen pelitapaan soveltuvia viisikoita, mikä kertoo paranevasta kilpailutilanteesta. Siitähän tässä Rising Starsissa on kyse. Urheilussa jokainen pyrkii olemaan oman itsensä tähti, mutta yhtä lailla haluamme katsoa, ketkä voisivat olla seuraavan tason huippupelaajia.

Rising Stars -ryhmä pelasi kesäkuussa neljä maaottelua. Juhannusviikolla nuoret sudet keräsivät Helsingin Mäkelänrinteen URHEA-hallille kaksi tuhatpäistä kotiyleisöä seuraamaan otteluita Latviaa ja Viroa vastaan. Päättyvällä viikolla kansainvälistä kokemusta karttui Tallinnassa pelatuista revanssiottelusta Viroa vastaan sekä MM-kisaisäntä Filippiinien miesten maajoukkueen kohtaamisesta.

- Mäkelänrinteessä pelatut kotiottelut ja niiden tunnelma ilahduttivat suuresti. Nuo tapahtumat kertovat, että koripallolle on tilausta yleisönkin puolesta, myös alkukesällä, Dettmann kiittelee.

- Filippiinit-peli oli oma lukunsa. Heidän aloitusviisikkonsa edusti Filippiinejä edellisessä MM-karsintaikkunassa helmikuussa ja hallitsimme peliä, jos emme suvereenisti, niin ainakin selvästi.

Yhtenä tulevien MM-kisojen isäntämaista Filippiinit sijoitettiin MM-lohkoarvontojen ykköskoriin Euroopan mestari Espanjan, MM-pronssimitalisti Australian sekä olympiakultamitalisti Yhdysvaltojen kanssa. Dettmann näkee tässä mahdollisuuden.

- Järjestäjämaan etu MM-lohkoarvonnoissa on aika suuri. Vuoden 2031 MM-kisaisännät on vielä valitsematta. Joku voisi sanoa, että tässä olisi mahdollisuus.

Miesten kesäuniversiadit pelataan Kiinan Chengdussa 28.7.–8.8. Miesten MM-kisat pelataan Aasiassa (Filippiinit, Indonesia, Okinawa) 24.8.-10.9.

Henkilöt

 
7.7.2024 13:13 Susijengi

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Meillä on paljon, jonka varaan rakentaa”

Päävalmentajauransa 36. miesten maaottelun lauantai-iltana Valencian olympiakarsintasemifinaalissa valmentanut Lassi Tuovi, 37, oli turnauksen päätyttyä rauhallinen ja mietteliäs. Intensiivinen olympiakarsintakesä palautti Susijengin kollektiivisen identiteettinsä äärelle ja antoi koko ryhmälle paljon työstövaraa tulevaan.

6.7.2024 14:12 Susijengi

Kapteeni Sasu Salin: ”Näistä hetkistä voi vain nauttia”

Jo yhdeksän vuoden ajan Espanjan liigassa ammattilaisena pelannut susikapteeni Sasu Salin, 33, odottaa illan olympiakarsintasemifinaalia vesi kielellä. Espanjalaiseen kulttuuriin perin pohjin tutustunut Sasu korostaa illan ottelun olevan suomalaisittain ainutlaatuinen: vastassa on harvoin maajoukkuetasolla kohdattu Euroopan mestari ja vielä sen omassa kotihallissa.

4.7.2024 15:50 Susijengi

Remu Raitanen: ”Pitää olla aina valmis ottamaan heitto”

ToPo Juniorien juniorimyllystä maailmalle lähtenyt Remu Raitanen, 26, on viime vuosina vähitellen vakiinnuttanut roolinsa Susijengissä. Espanjan kakkosliigassa ammattilaiskokemusta kartuttanut Raitanen kertoo nauttivansa susiroolistaan aina valmiina heittäjänä ja joukkuepelaajana ja ottavansa kaiken irti Valencian olympiakarsinnoista.

2.7.2024 10:45 Susijengi

Olivier Nkamhoua: ”Viimeinkin pääsee keskittymään täysillä koripalloon”

Susijengin uuden sukupolven keulakuviin lukeutuva Olivier Nkamhoua, 24, pelasi viime perjantaina ensimmäisen koripallo-ottelunsa helmikuisen leikkauksen jälkeen, ja upotti heti 21 pistettä voitossa maailman kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Latviasti. Valencian olympiakarsinnoissa Susijengissä nähdään kovakuntoinen, onnellinen ja vapautunut ”Olli”.

30.6.2024 12:11 Susijengi

Miro Little: “Pelataan kollektiivina ja pidetään hauskaa”

Kun Susijengi peittosi Espoo Metro Areenalla Uuden-Seelannin, alkutahdit voitolle iski Miro Little, 20, energisellä puolustuspelillään. Pari päivää myöhemmin Tampereella Latviaa vastaan Little tarjoili maailmanluokan puolustuksen kylkeen ennakkoluulotonta heittopelaamista. Pelihaluja uhkuva Miro uskoo vireen kantavan myös Valencian olympiakarsintakoitoksiin asti.

28.6.2024 13:47 Susijengi

Edon Maxhuni 50. maaottelussaan: ”Tarkoitus on pelata vielä ainakin sata maaottelua”

Vain kaksi vuotta sitten Edon Maxhuni valmistautui uransa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin Susijengin paidassa. Pikakelauksella kaksi vuotta eteenpäin, ja yhtäkkiä Maxhuni, 26, on kasvanut tärkeäksi osaksi Susijengin kokeneempaa osastoa. Tänä iltana Tampereella pukee susipaidan päälleen 50. kerran miesten A-maaotteluun.

26.6.2024 14:46 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Pitää vaan uskaltaa toteuttaa niitä asioita, mitä treenaa”

Alle kaksi viikkoa sitten seurajoukkuekautensa Ranskan liigan hopeamitaliin päättänyt Mikael Jantunen, 24, oli kentän ylivoimaisesti paras pelaaja Susijengin päihittäessä Uuden-Seelannin Sasu Salinin haamukorilla. Hiljalleen maailmanluokan pelaajaksi kasvanut Wartti Basketin kasvatti korostaa olympiakarsintojen lähestyessä intensiteetin ja joukkuepelin merkitystä.

25.6.2024 12:17 Susijengi

Susijengi-debytantit Tumba ja Muurinen itseluottamuksella illan otteluun

Ensimmäisen ottelunsa Susijengin paidassa tänään tiistai-iltana Espoo Metro Areenalla pelaavat Thomas Tumba, 23, ja Miikka Muurinen, 17, ovat vakuuttaneet valmennusjohdon ja joukkuetoverit energiallaan ja urheilullisuudellaan. Kumpikin debytanteista lähestyy illan ottelua korkealla itseluottamuksella.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

19.6.2024 10:55 Susijengi

Severi Kaukiainen: ”Kausi toi ennen kaikkea henkistä kasvua”

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 26, on kotoisen Korisliigan mittapuulla maan ehdottomia eturivin pelaajia. Vietettyään päättyneen seurajoukkuekauden Slovakian Patrioti Levicessä ja Viron mestari BC Kalev/Cramossa Kaukiainen uskoo ottaneensa pelaajana seuraavan askeleen ylöspäin. Tällä kertaa kehitys oli ennen kaikkea henkistä.

Näytä lisää vastaavia