Susijengi Rising Stars esitti yli 1000-päiselle yleisölle aktiivisuuttaan ja urheilullisuuttaan – Latvia kaatui Thomas Tumban ja Miro Littlen johdolla

19.6.2023 21:04 Urhea-hallin korirenkaat taipuivat, kun Susijengi Rising Stars esitteli koko kokoonpanonsa voimin urheilullisuuttaan. Vahvasti puolustanut Suomi nappasi voiton Latvian haastajamaajoukkueesta 79-66 (42–29). Susijengi Rising Stars kohtaa turnauksen päätösottelussa keskiviikkona Viron.

Thomas Tumba ihastutti kotiyleisöä Urhea-hallissa monipuolisilla otteillaan. Kuvat: Ville Vuorinen

Miro Littlen riisto ja donkki sai 1011-päisen yleisön nousemaan penkeistään. Littlen (17/2/4/3 riistoa) suoritus vei Susijengi Rising Starsin 67–47-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia.

Upeasti puolustanut Suomi ei antanut viimeisillä minuuteilla vieraille mahdollisuutta, vaan Severi Kaukiaisen (9/3/4) loppua kohden kuumentunut käsi piti vieraat kurissa.

- Ihan törkeän siistiä pelata tällaiselle yleisölle. Hienoa, että näin paljon porukkaa tuli paikalle – oli ajoittain todella hyvä tunnelma, kun saatiin hyvää henkeä, niin se kuului myös katsomossa, Kaukiainen kiitteli faneja.

- Ajoittain oli todella hyvä intensiteetti ja energia kentällä. Emme ihan saaneet ehjää 40 minuuttista aikaiseksi. Kesän eka peli ja aika vähän tapahtumia yhdessä, joten se on tässä vaiheessa vielä ihan ymmärrettävää, Kaukiainen jatkoi.

Vaikka vieraat vetivät loppuminuuteilla vielä 9–0-runin nousten 11 pisteen päähän kaksi minuuttia ennen loppua, Lassi Nikkarisen (3/2/4) onnistunut kolmen pisteen heitto mursi vastustajan selkärangan lopullisesti. Susijengi Rising Stars nappasi voiton lukemin 79-66.

- Näimme paljon niitä asioita, joita treenattu kesäkuun alusta asti. Hyökkäyksessä keskityttiin siihen, että pelataan yhdessä ja se toimi aika hyvin tänään: pallo liikkui, luotimme toisiimme ja saimme helppoja koreja, eli ihan susipelin perusteita. Suomalainen maajoukkuekoris perustuu koko kentän puolustamiseen, silloin kun siinä onnistutaan, niin olemme vahvoilla ja tänään onnistuimme, Suomen päävalmentaja Hanno Möttölä avasi.

Onnistunut kaukoheittopeli avasi lukkoja

Yleisö pääsi nauttimaan upeasta koripalloillasta, jossa kotijoukkue esitti toinen toistaan hienompia suorituksia.

Fede Federiko (5/5/3r/2t) huudatti yleisöä jo ensimmäisessä puolustuksessa lakaisemalla latvialaisyrityksen tylysti parkettiin. Federikon jatkuva uhka puolustuskorilla sai vieraiden olon epämukavaksi.

Federiko Federikon ulottuvat kädet aiheuttivat päänvaivaa latvialaisille. Kuva: Ville Vuorinen
Federiko Federikon ulottuvat kädet aiheuttivat päänvaivaa latvialaisille. Kuva: Ville Vuorinen

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat vähäkorisia, ja Latvia puolusti oman korinsa läheisyydessä tarkasti. Suomi onnistui kaaren takaa avauskympillä viidesti, kun Thomas Tumba (15/4) osui kahdesti ja Aatu Kivimäki, Miro Little sekä Touko Tainamo puolestaan kertaalleen.

- Thomas Tumba näytti ensimmäisessä aikuisten maaottelussa sitä osaamista, mitä häneltä löytyy niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Hän on mennyt Joensuussa huimin harppauksin eteenpäin, Möttölä kommentoi suojattinsa esitystä.

- Tänään oli fyysinen matsi korin alla, vastustaja oli isompi, mutta me olimme nopeampia ja liikkuvampia. Leirin ensimmäisestä päivästä asti on tehty selväksi, että 1vs1 pitää pärjätä, ja tänään onnistuimme siinä hyvin, 15 pistettä heittänyt Thomas Tumba kommentoi ottelun tauottua.

Vahva toinen puoliaika toi voiton

Toisella jaksolla Suomi pääsi juoksemaan kenttää yhä paremmin. Miro Littlen onnistunut kolmen pisteen heitto nopean hyökkäyksen päätteeksi vei kotijoukkueen 27–20-johtoon ja Latvian aikalisälle, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia.

- Ottelu alkoi kääntyä, kun Perttu Blomgren tuli sisään ja käänsi puolustuksen intensiteetin, jota Miro Little jatkoi. He asettivat standardin, jota muiden oli helppo seurata ja se kantoi loppuun saakka, Möttölä kertasi.

16 minuuttia pelannut Miro Little oli tehokas heittämällä isäntien korkeimman pistesaaliin, 17 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen
16 minuuttia pelannut Miro Little oli tehokas heittämällä isäntien korkeimman pistesaaliin, 17 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen aktiivinen takapelaajien puolustaminen tuotti vaikeuksia Latvialle ottelun edetessä. Korisliigan Vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren aiheutti rutkasti vaikeuksia Latvian takamiehille aggressiivisella puolustuspelaamisellaan.

- Meillä on laittaa monta jätkää painostamaan takamiehiä koko kentällä, se on meidän vahvuutemme. Huomasi, että vastustajan takamiehet alkoivat väsymään – jos meiltä joku väsyy, niin uutta miestä voi heittää tilalle, tiukasti raatanut Kaukiainen summasi.

Suomi jatkoi tarkkaa kaukoheittopeliään toisella puoliajalla, kun Tumba ja avauspuoliajalla heittonsa kanssa tuskaillut Jacob Grandison (9/6/3) osuivat tauon jälkeen vieden Suomen jo 13 pisteen karkumatkalle kolmannella neljänneksellä.

Isännät eivät päätöskympillä päästäneet väsytettyä Latviaa enää antamaan viimeistä iskua, vaan huolellisesti hyökänneet isännät nappasivat voiton 79–66.

Ottelutilastot >

Susijengi Rising Stars kohtaa keskiviikkona turnauksen päätösottelussa Viron haastajamaajoukkueen. Urhea-hallissa pelattava ottelu käynnistyy klo 18:30. Turnaukseen ei myydä lippuja ovelta, tapahtumassa ainoastaan ennakkolipunmyynti. Turnauksen lipunmyyntiin täältä.

Susijengi Rising Stars -turnauksen otteluaikataulu 19.-21.6.

  • Ma 19.6. klo 18.30 Susijengi Rising Stars – Latvian haastajamaajoukkue 79-66
  • Ti 20.6. klo 16.30 Viron haastajamaajoukkue – Latvian haastajamaajoukkue
  • Ke 21.6. klo 18.30 Susijengi Rising Stars – Viron haastajamaajoukkue

Ottelut pelataan URHEA-hallissa Helsingin Mäkelänrinteessä.

 
4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

2.3.2024 10:19 Susijengi

Susijengi säilytti 20. sijan FIBA:n maailmanrankingissa

Helmikuun EM-karsintaikkunassa yhden voiton ja yhden tappion kerännyt Susijengi on säilyttänyt viime syyskuussa saavuttamansa ennätyssijan FIBA:n miesten maailmanrankingissa. Susijengi jatkaa maailmanrankingin 20. sijalla Euroopan 13. korkeimmalle rankattuna miesten maajoukkueena.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

27.2.2024 11:34 Susijengi

Tuoville ja Salinille pykälänousuja kaikkien aikojen maaottelutilastoissa

Susijengin päävalmentajan tehtävään kesällä 2022 noussut Lassi Tuovi, 37, saavutti tukun ikonisia valmentajanimiä kaikkien aikojen valmennettujen miesten maaotteluiden tilastossa. Susikapteeni Sasu Salin nousi puolestaan pykälän pelattujen maaotteluiden listassa.

27.2.2024 11:07 Susijengi

Toijala komensi Viron historialliseen voittoon

Viidettä vuottaan Viron miesten maajoukkuetta komentava Jukka Toijala luotsasi joukkueensa kenties sen koripallohistorian makeimpaan voittoon, kun Viro peittosi maanantai-illan EM-karsintaottelussa Tallinnassa Liettuan. Voitto oli Viron koripallon historian ensimmäinen voitto Liettuasta miesten maajoukkuetasolla.

26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

25.2.2024 20:54 Susijengi

Susijengi ja Tanska nimesivät tusinansa maanantain otteluun

Susijengi ja Tanska ovat nimenneet pelaajansa maanantai-illan EM-karsintaotteluun. Susijengin kokoonpanoon nousee Saksan Bundesliigan Tigers Tübingenia edustava Aatu Kivimäki. Ottelu pelataan maanantaina klo 18.30 Espoo Metro Areenalla.

25.2.2024 11:38 Susijengi

Lundbergin Tanska on Susijengille erilainen haaste

Vaikka Tanskaa ei laajalti tunnetakaan koripallomaana, aloitti joukkue EM-karsintaurakkansa kirivoitolla ennakkosuosikki Georgiaa vastaan kotonaan Århusissa. Tanska kävi jo edellisissä EM-karsinnoissa yhden korin päässä EM-kisoista ja hakee nyt Euroliiga-tähtensä Gabriel Lundbergin johdolla ensimmäistä EM-kisapaikkaa 70 vuoteen.

Näytä lisää vastaavia