Catz ja PeKa kasvattivat voittoputkiaan

16.2.2013 Naisten SM-sarja jatkui lauantaikierroksella tutussa komennossa, kun tuore cup-mestari Lappeenrannan Catz sekä Peli-Karhut kasvattivat voittoputkiaan. Catzin FoA-voitto oli jo lappeenrantalaisten yhdeksäs perättäinen, ja PeKa haki kahdeksannen perättäisvoittonsa kaatamalla Keravan. Myös Huima, BC Nokia ja ToPo ylsivät lauantaikierroksella voittoihin.

Chandrea Jonesin Catz haki yhdeksännen perättäisvoittonsa.

Reetta Piiparin PeKalla perättäisvoittoja on kahdeksan.

Kenya Robinsonin Huima selvisi HyPon piinasta.

Nina Hyvärisen BC Nokia yllätti Hongan.

Vennu Höltän ToPo ratkaisi hyökkäys- ja puolustuspäässä TuRia vastaan. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Sarjakolmosena Lappeenrantaan saapunut Forssan Alku ei pysynyt Catzin kyydissä kuin hetken ottelun alussa. Catz kasvatti johtonsa kymmeneen pisteeseen jo ensimmäisen jakson loppuun mennessä, ja tauolla taululla oli eroa 21 pistettä. Loppulukemat olivat Catzin hyväksi forssalaisia mairittelevat 85–73 (52–31).

Catzin tehopakkaus oli tuttuun tapaan sentteri Jelena Reshetko (24/7), mutta myös Chandrea Jones (15/4) ja Alexandria Anderson (8/15) erottuivat tehotilastoissa.

Forssalaisista Secily Ray (19/10/3 blokkia) nousi hetkittäin kotijoukkueen tasolle.

Yhdeksännen perättäisvoittonsa hakenut Catz on voittanut 23 ottelustaan 21 ja jatkaa SM-sarjan kärjessä ylivoimaisena ykkösenä. Alku jakaa kolmannen sijan Hongan ja ToPon kanssa.

Myös Peli-Karhujen voittoputki kasvoi

Voittoputkeaan kasvatti myös Peli-Karhut, joka kirjautti kahdeksannen perättäisen voittonsa kukistamalla vieraskentällä Keravan Energia Teamin 76–96 (38–47).

Keravalaiset pysyivät hyökkäyspäässä hyvin kotkalaiskyydissä, mutta joukkueelta ei löytynyt puolustuspäässä vastausta kotkalaisjoukkueen monipuolisuuteen. PeKa ratkaisi ottelun viimeistään kolmannella jaksolla kasvattamalla eron 13 pisteeseen.

Peli-Karhuista Reetta Piipari (21/2/4 syöttöä) keräsi korkeimmat tyylipisteet, mutta myös Miriam McKenzie (13/11), Shenita Landry (9/15/4 riistoa/3 blokkia) ja Laura Lehtoranta (14/6/4 syöttöä) olivat hyvällä pelipäällä. Forssan Alusta siirtynyt Juta Jahilo (10/4) pelasi myös hyvin ensimmäisessä ottelussa uudessa joukkueessaan.

Keravalaisista Earlysia Marchbanks (27/10/3 riistoa) ja Rosetta Adzasu (24/9/6 syöttöä/4 riistoa) elättelivät kotijoukkueen voittotoiveita.

PeKa varmisti asemiaan SM-sarjan kakkossijalla 19. voitollaan pelaamastaan 23 ottelusta.

Huiman hyvä loppuvire hyydytti HyPon

Äänekoskella sarjanousija Hyvinkään Ponteva oli pitkään kiinni voitossa kotijoukkue Huimaa vastaan. Terävästi puolustaneet hyvinkääläiset johtivat vielä viisi minuuttia ennen neljännen jakson loppua pisteissä 51–52.

Ottelun loppu sujui kuitenkin täydellisesti äänekoskelaiskomennossa. Huima palasi johtoasemaan vapaaheitoilla ja päätti 9-0-kiskausinsa Jasmin Hollidayn ja Salla Viitasen kolmosiin. Huiman voitto kirjattiin lukemin 68–56 (31–26).

Huiman Kenya Robinson (21/20/6 syöttöä) ja Jasmin Holliday (20/11/5 riistoa/2 blokkia) olivat joukkueelleen kaikki kaikessa. Swayze Black (14/8) ja Salla Viitanen (11/0) täyttivät roolinsa hyvin.

HyPon tehokaksikon muodostivat Natalie Day (17/8/3 riistoa) ja Phebe Smith (10/17).

BC Nokialle tärkeä voitto

Kierroksen yllätyksestä vastasi BC Nokia, joka haki vasta kauden neljännen voittonsa kukistamalla sarjakolmonen Tapiolan Hongan lukemin 80–67 (43–39).

BC Nokia sai puolustuspäässä Hongan ykkössyömähampaan Melissa Jelteman kuriin, ja kun espoolaisten riveistä puuttuivat Tuuli Menna sekä pitkäaikaistoipilas Emmi Leino, ei Hongalta löytynyt vastinetta BC Nokian ratkaisuvoimaan. Nokialaiset karkasivat neljännen jakson alussa ratkaisevasti kymmenen pisteen johtoon.

BC Nokian kolmen kärjen muodostivat Nina Hyvärinen (21/8/3 riistoa), pirteitä otteitaan jatkanut Anniina Äijänen (19/8) sekä Alberta Auguste (13/7/3 syöttöä/5 riistoa).

Hongasta Jordan Murphree (23/15/6 syöttöä/5 riistoa/5 blokkia) oli erinomainen ja Roosa Myllyveräjä (18/2) upotti kauden piste-ennätyksensä.

ToPo voittoon ilman Laaksosta

Ilman tähtipelaajaansa Niina Laaksosta pelannut ToPo kasvatti voittotiliään nujertamalla Turun Riennon kotikentällään luvuin 67–54 (36–28).

ToPon vahvin ase oli erinomainen puolustuspeli. Kenya McBee puristi turkulaisista ilmat korin alla ja Venlakaisa Hölttä pimitti Riennon Callan Taylorin vain neljään pisteeseen.

Höltän (17/8) ja Kenya McBeen (16/19/2 blokkia) lisäksi ToPosta Vilma Kesänen (16/2/3 syöttöä/3 riistoa) pelasi tehokkaimmat minuutit.

Riennosta Sofia Pelander (13/8) ja Brittany Hedderson (13/7/4 syöttöä) kirjauttivat kaksinumeroiset pisteet.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.