Bisons vakuuttavaan kotivoittoon, Seagulls palasi voittokantaan Kouvolassa

2.12.2015 Korisliigan keskiviikon kahdessa ottelussa Loimaan Bisons otti komean 84-69 (42-35) –kotivoiton Kauhajoen Karhusta. Kun samaan aikaan Helsinki Seagulls voitti vierasparketilla sarjataulukon piikkipaikkaa hallussaan pitävän Kouvot numeroin 68-62 (41-27), nousi Bisons Kouvojen kanssa samaan voittolukemaan, yhdeksään. Seagulls jatkaa sarjassa kolmantena kahdeksalla voitollaan.

Greg Gibsonin suojatit ottivat vakuuttavan kotivoiton Kauhajoen Karhusta.

Antto Nikkarinen pyöritti Seagullsin hyökkäystä, kun joukkue haki vierasvoiton Kouvolasta. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis

Loimaan liikuntahallin äänekäs yleisö sai aihetta riemuun Korisliigan keskiviikon kierroksella, kun Bisons otti vakuuttavan 84-69 (42-35) –kotivoiton sarjassa neljäntenä majailevasta Kauhajoen Karhusta. Voitto oli biisonilaumalle toinen perättäinen, kun taas Karhulle tappio oli jo kuudes perättäinen vierasparketilla. Kauhajokelaiset eivät ole onnistuneet vielä avaamaan voittosaldoaan vieraskentällä kuluvan kauden aikana.

Bisons otti kotiottelussaan vaikean avausjakson jälkeen pelistä otteen. Tiukkaan puolustukseensa menestyksensä rakentavat loimaalaiset onnistuivat tilkitsemään oman korirenkaansa lähes täysin, eikä Karhu onnistunut kartuttamaan pistesaldoaan ottelun toisella jaksolla kuin yhdeksän pisteen edestä. Isolle tauolle joukkueet lähtivät Bisonsin 42-35 –johtoasemassa.

Ottelussa ratkaisevaan rooliin nousi myös toisella puoliajalla kotijoukkueen vakuuttava puolustuspeli. Karhu onnistui toki tekemään molemmilla toisen puoliajan jaksoilla 17 pistettä, mutta minkään sortin todelliseen kiriin isännät eivät vierailijoita päästäneet. Loppulukemiksi kirjattiin päätössummerin soidessa lopulta Bisonsin tuntuva 84-69 –voitto.

- Jälleen koko joukkueen onnistuminen. 1. neljännes oltiin vaisuja, mutta sen jälkeen aloimme pelata yhdessä ja tulimme paremmiksi kollektiivina. Energiatasomme oli yleisesti kova, iloitsi Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

Kotijoukkueen riveistä vakuuttavinta jälkeä keskiviikkona tekivät 16 pistettä heittänyt Matias Ojala, sekä 10 pistettä, 7 levypalloa ja 8 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut P.J. Hill. Myös 15 pistettä mieheen heittäneet Martin Zeno ja Jacob Burtschi olivat oivalla pelipäällä.

Karhun kokoonpanosta onnistujien joukkoon lukeutuivat 20 pistettä pussittanut tarkkakätinen Cade Davis, sekä 16 pistettä hyvillä prosenteilla (2p 6/8, 1p 4/6) heittänyt Timothy Troutman.

Ottelutilastot: Bisons - Karhu

Seagullsin vahva alku kantoi voittoon Kouvolassa

Helsinki Seagulls haki keskiviikkona kovan vierasvoiton Kouvolasta, kun se voitti sarjan kärkijoukkueen Kouvot lukemin 68-62 (41-27). Voitto oli helsinkiläisille jo viides perättäinen vierasparketilla, ja voiton myötä Seagulls on sarjataulukossa enää voiton päässä Kouvoista.

Seagulls johti Kouvolassa lähes koko ajan, parhaimmillaan kolmannella jaksolla 18 pisteellä. Neljännellä jaksolla helsinkiläisten korinteko hyytyi kuitenkin niin, että joukkue sai kahdeksassa ja puolessa minuutissa aikaan vain kaksi pistettä. Tämä antoi Kouvoille tilaisuuden nousta pari minuuttia ennen loppua 59-56 -johtoon. Seagulls virkosi ajoissa ja vei loppuminuutit 12-3.

- Tiesimme että Kouvot tulee vielä lopussa, mutta silti hukkasimme 18 pisteen johtomme. Toisaalta hyvän joukkueen merkki on se, että pystyimme vielä lopussa kääntämään pelin voitoksi. Se kertoo hyvästä itseluottamuksesta, mutta panee myös pohtimaan, miksi menetimme ison johdon, aprikoi Seagullsin valmentaja Mikko Larkas.

Vierailijoiden voiton takuumiehinä toimivat 18 pistettä nakuttanut James Sinclair, sekä vakuuttavasti joukkueensa hyökkäystä vajaat 29 minuuttia pyörittänyt Antto Nikkarinen (12 pistettä/6 levypalloa/2 riistoa).

Kouvojen riveistä itsensä esille nostivat tupla-tuplaa lähennelleet Ville Kaunisto (13/8) ja Thomas Gipson III (11/8).

Ottelutilastot: Kouvot - Seagulls

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.