Bisons pilasi Rannikon paluun Turkuun, tasoitti finaalien otteluvoitot

13.5.2015 Korisliigan finaalien avausottelussa Joensuussa jyrän alle jäänyt Bisons Loimaa pilasi Susijengi-takamies Teemu Rannikon ”paluuottelun” Turkuun ja tasoitti HK-Areenalla finaalien otteluvoitot 78–63 (38–25). Kentän hahmo oli Bisons-laituri Anthony Hilliard, joka pimensi Rannikon puolustuksellaan ja hassutti toisessa päässä joensuulaispuolustusta 28 pisteen edestä.

Martin Zenon Bisons pilasi..

..Teemu Rannikon "kotiinpaluun".

Robert Arnold oli Katajalle kaikki kaikessa.

Greg Gibsonin luotsaama biisonilauma tasoitti finaalien otteluvoitot 1-1:een. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Selkeästi finaalien avausottelua energisemmin ja aktiivisemmin puolustaneet loimaalaiset pääsivät jo avausneljänneksellä merkittävään etulyöntiasemaan, kun Kataja-sentteri Tom Knight loukkasi polvensa pahannäköisesti.

Kun Anthony Hilliard aloitti pelin toisen kymmenminuuttisen perättäisillä onnistumisilla kolmoskaaren takaa ja Katajan peli ilman Arnoldia sisäpelaajanaan kuihtui pallon pyörittelyksi kolmen pisteen kaarella, ei loimaalaisilla ollut suuria vaikeuksia karauttaa kolmentoista pisteen taukojohtoon.

Katajan laiturivirtuoosi Robert Arnold toi kovilla henkilökohtaisilla suorituksillaan joensuulaiset kolmannen jakson puolivälissä kolmen pisteen päähän, mutta sitten Katajalta loppui bensa. Tilanteessa 43–37 Bisons vei jakson lopun 10-0 ja keskittyi päätösneljänneksellä pitämään joensuulaisten hyökkäyspelin nihkeänä.

Viidesti kolmoskaaren takaa onnistunut Anthony Hilliard (28/7) oli kentän ykkönen molemmissa kenttäpäädyissä. Roope Ahonen (18/4), Martin Zeno (15/8/4 syöttöä) ja Tuukka Kotti (10/14/3 syöttöä) urakoivat myös vahvat minuutit.

Katajalta Robert Arnold (28/8/5 syöttöä) nousi tasolleen, mutta ”paluun” kotikaupunkiinsa tehnyt Teemu Rannikko (8/2) jäi kauaksi ensimmäisen osaottelun tasostaan.

Rannikko: ”Ahonen on Bisonsin X-Factor”

Ensimmäisen virallisen ottelunsa kotikaupungissaan Turussa sitten kevään 2000 pudotuspelien pelannut Teemu Rannikko harmitteli joukkueensa aneemista esitystä.

– Meillä ei ollut sellainen puolustus kuin viime pelissä. Pekka (päävalmentaja Salminen) puhui kahden päivän ajan, että Bisons tulee varmasti kovempaa ja fyysisemmin toiseen peliin, joten ei tämä yllätyksenä tullut, Rannikko pohti.

– Meille myös painotettiin, että Bisonsissa on pari jätkää, jotka eivät missään nimessä saa tehdä pinnoja, ja juuri ne tekivät. Anthony Hilliard oli kova ja Roope Ahonen on Bisonsin ”X-Factor”: me hävisimme sen verran kuin Roope teki pisteitä.

Rannikko myönsi myös Tom Knightin varhaisen loukkaantumisen vaikuttaneen Katajan peliin, mutta totesi, ettei joukkue voi mennä yhden loukkaantumisen taakse.

– Totta kai ison kaverin poissaolo vaikeutti pelaamistamme, Tom on varmaan tärkein yksittäinen jätkä meidän joukkueessamme. Hänelle ei oikein löydy korvaajaa. Toivotaan, että kaveri pystyy jatkossa pelaamaan ja jos ei pysty, sitten pelataan pienemmällä viisikolla.

Kotikaupungin pojan esityksiä seurasi Turun HK Areenalla 2,845 katsojaa.

- Isot kiitokset kaikille ketkä tulivat ja pitivät mekkalaa ja turkulaisena oli mahtava pelata kotiyleisön edessä, mutta kyllähän täällä enemmän yleisöä olisi pitänyt olla. Sunnuntaina sitten enemmän porukkaa halliin, Rannikko lähetti terveisensä koripalloväelle.

Ahonen varoitti leijumasta

Bisonsille yhden kauden parhaista otteluistaan pelannut Roope Ahonen ylisti omiensa energiatasoa. Salolaislähtöisen takamiehen mukaan loimaalaiset olivat aivan eri jalalla liikkeellä keskiviikon ottelussa maanantaihin verrattuna.

– Meillä oli tänään puolustuksessa sitä energiaa, mitä ensimmäisestä pelistä puuttui. Ekassa matsissa juoksimme Katajan hyökkäyspelin perässä ja Teemu löysi hyvin joukkuekaverinsa. Tänään saatiin painostettua ja prässättyä heitä ja otettua pois asioita, missä Kataja on perinteisesti todella hyvä, Ahonen kehui.

Kasvojenpesusta huolimatta Ahonen varoitti omiaan paukuttelemasta henkseleitä. Ennen kolmatta osaottelua Joensuussa on edessä kaksi pitkää välipäivää, ja Kataja on osoittanut aiemminkin kykynsä nousta sillasta.

– Parannettavaa jäi vielä paljon, murahti Ahonen.

– Tärkeintä on, että pidetään intensiteetti hyvänä, saadaan stoppeja puolustuksessa ja päästään sitä kautta juoksemaan. Omassa puolustuksessaan Kataja vaihtaa paljon, jolloin meidän on löydettävä oikeat mismatch-tilanteet ja vapaat heittopaikat. Pikkuasiat tulevat ratkaisemaan.

Kataja Basket isännöi kolmatta finaaliottelua Joensuussa lauantaina 16.5. klo 17:00.

Ottelutilastot: Bisons – Kataja
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia