Bisons katkaisi KTP:n voittokulun

16.1.2015 Kovaa nousua Korisliigassa tekevä Loimaan Bisons katkaisi sarjaa johtavan KTP:n seitsemän pelin voittoputken perjantaina Kotkassa tylysti 88-70 (42-36). Kierroksen muissa otteluissa voitot nappasivat Salon Vilpas, Kouvot ja Kataja Basket.

Ian Hummer teki 20 pistettä, kun Bisons katkaisi KTP:n voittoputken...

... mutta työmyyrä Ville Mäkäläinen ansaitsi Bisons-luotsi Greg Gibsonin kehut panoksestaan.

Jason Conley ja Kouvot veivät Honkaa Kouvolassa.

Robert Arnold jakoi 10 syöttöä Katajalle Seagullsia vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Tappio oli viimeksi marraskuun lopulla hävinneelle KTP:lle vasta kauden toinen Kotkassa. Sarjakärki hävisi ensi kerran kotonaan lokakuun puolivälissä Hongalle.

Harvinaisen kaksijakoisessa pelissä KTP voitti ensimmäisen neljänneksen 28-15. Voimasuhteet vaihtuivat täysin, kun Bisons vei toisen jakson peräti 27-8 ja kolmannenkin 25-12. Peli ratkesi viimeistään päätösjakson alussa, kun vierasjohto repesi 27 pisteeseen.

- Emme olleet lainkaan valmiita pelin alussa aivan kuten viimeksikin KTP:tä vastaan. Ensimmäisen jakson jälkeen pelasimme kuitenkin kauden ehkä tähän asti parhaan neljänneksemme, joka käänsi pelin. Heikon alun jälkeen olimme riittävän aggressiivisia sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, totesi Bisonsin valmentaja Greg Gibson ja kehui etenkin joukkueen työmyyrää Ville Mäkäläistä.

Kauhajoen Karhun kanssa tasapisteisiin kakkoseksi nousseen Bisonsin tehokkaimpia olivat Ian Hummer 20:llä ja Tuukka Kotti 15 pisteellä.

Kauden pienimpiin pisteisiinsä jääneestä KTP:stä Brandon Jefferson teki 20 ja Kenneth Simms 16 pistettä.

Pyrinnöllä yhä vaikeaa vieraissa

Tampereen Pyrinnön vieraspelien tuska jatkui Salossa, jossa Vilpas vei voiton 72-52 (32-30).

Neljännen peräkkäisen tappion kärsinyt Pyrintö on voittanut tällä kaudella vain yhden vieraspelin.

Ottelu pysyi tasaisena kolmannen jakson puoliväliin, jonka jälkeen Vilpas vei loppupelin 31-12.

Sami Ikävalko heitti Vilppaalle 21 pistettä ja William Walker kahmi 19 levypalloa. Vaisusta Pyrinnöstä vain Antero Lehto pääsi kaksinumeroisiin lukemiin 16 pisteellä.

Kouvot selätti Hongan kotonaan

Kouvot jatkoi kotipelissään Tapiolan Hongan tappioita 95-73 (36-31) -tuloksella. Peli pysyi pitkään tasaisena, kunnes Honka väsähti viimeisellä jaksolla, jonka Kouvot vei 38-22.

Kouvojen uusista pelaajista Kouvolaan palannut Matthew Gibson oli tehokkain 19 pisteellä. Toinen tulokas Andre Williamson keräsi 15 pistettä.

Edellispelissä kymmenen ottelun tappioputkensa katkaisseesta Hongasta Henri Niemistö teki kauden ennätyspisteensä 17. Honka jatkaa yhä ilman Ronnie Clarkia eikä pari kuukautta sairaslistalla olleen tehomiehen tilalle ole saatu tuuraajaakaan.

Katajalle selvä voitto Seagullsista

Joensuun Kataja otti helpon kotivoiton Helsinki Seagullsista pistein 88-64 (47-36). Kataja johti koko ajan ja hankki ratkaisevan eron kolmannen jakson 25-10 -voitolla.

- Seagulls pelaa kovaa ja ottelu ei ollut niin helppo kun miltä ehkä näytti. Pystyimme kuitenkin vastaamaan kovuuteen ja saimme liikutettua palloa hyökkäyksessä. Tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

Ken Horton heitti Katajalle 25 ja Tim Knight 20 pistettä. Seagullsista pääsi kymmenen pisteen yli vain Melsahn Basabe 19 pisteellä.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.