Alle 18-vuotiaat pojat päättivät EM-kisat voittoon

30.7.2023 17:29 Alle 18-vuotiaat pojat nappasivat voiton Tshekistä ikäluokan EM-kisoissa 81-76 (40-42). 16-vuotiaat puolestaan kaatoivat EM-kenraalissaan Belgian 74-56 (28-28). 15-vuotiaiden maajoukkue hävisi Liettualle 110-58 (60-27).

Elmeri Abbey on lähellä EM-kisojen syöttökuninkuutta. Kuva: FIBA Europe

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kaatoivat Tshekin toistamiseen

Suomi kaatoi Tshekin toistamiseen EM-kisojen aikana. Voitto kirjattiin Sudenpennuille 81-76 (40-42)

Ensimmäinen ja toinen jakso pelattiin vielä tasaisissa tunnelmissa. Puoliajalla kotijoukkueena pelannut Tsekki johti peliä 42-40.

Kolmannella jaksolla nähtiin parasta Suomea, kun joukkue onnistui tyrehdyttämään kotijoukkueen hyökkäyksiä ja rankaisi samaan aikaan hyökkäyspäässä. Sudenpennut pääsivät päätösjaksolle kahdeksan pisteen etumatkalta.

- Tämänpäiväisessä ottelussa molemmilla joukkueilla näkyi turnausväsymys. Oli kuitenkin kiva huomata, että meiltä löytyi vielä innokkuutta ja voimaa päättää turnaus voittoon, päävalmentaja

Tshekki nousi lopussa kahden pisteen päähän, mutta Suomen johto piti loppuun asti.

Elmeri Abbey 18/3/6 koriin johtanutta syöttöä esiintyi vahvasti. Hän tulee todennäköisesti viemään nimiinsä kisojen syöttökuninkuuden ja on myös riistotilastossa toisena. Myös Olavi Suutela 15/9, Eetu Heinonen 18/2 ja Kalle Kuhalampi 7/12 onnistuivat päätösottelussa.

- Turnausta pitää tarkastella parista eri näkökulmasta. Emme olleet pelillisesti pelikovuudessa ja pelinopeudessa A-divisioonan vaatimalla tasolla. Etenkin, kun sairastelut kiusasivat meitä turnauksen aikana. Pojat olivat tuhansien kilometrien päässä kotoa hyvin haastavassa tilanteessa. He saivat tästä hyvän kokemuksen elämään, miten yhdessä toisia auttamalla voidaan selvitä hankalastakin tilanteesta.

Sudenpentujen lopullinen sijoitus on 15. Joukkue voitti turnauksen aikana Tshekin kahdesti. Ensimmäinen voitto tuli alkulohkossa ja toinen tänään. Slovenia, Serbia, Kreikka, Ruotsi sekä Tanska aiheuttivat Suomelle tappiot.

- Meidän aloitusviisikkomme oli läpi kisojen 06-syntyneiden ikäluokkaa. He ovat mukana ensi vuoden kotikisoissa ja ovat varmasti valmiimpia. Myös vanhemmalle eli 05-syntyneiden ikäluokalle tämä oli kokemus, jonka myötä he ovat varmasti valmiimpia siirtymään alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Ottelutilasto

16-vuotiaiden poikien maajoukkue kaatoi Belgian

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi EM-kenraalissaan Belgian 16-vuotiaiden maajoukkueen. Sudenpennut voittivat ottelun 74-56 (28-28).

Avauspuoliajalla peli eteni tasaisissa merkeissä. Alkuun kotijoukkueena pelannut Belgia onnistui hyökkäyksissään, mutta etenkin toisella jaksolla Suomen puolustus onnistui tyrehdyttämään belgialaisten hyökkäykset. Belgia jäikin kahdeksaan pisteeseen toisella jaksolla.

Kolmannella jaksolla Sudenpennut saivat hyökkäyspelinsät toimimaan ja heitot löysivät koriin kovalla prosentilla. Jakso merkittiin Suomelle 25-12. Belgia ei enää toipunut tästä.

- Tärkeintä tässä pelissä oli tulos. Viimeinen valmistavan vaiheen ottelu ennen EM-kisoja. Hävisimme edelliset viisi peliä, joten hienoa että saimme voiton. Sairastupakin alkaa olla yhtä pelaajaa vaille tyhjä, päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoi.

Miikka Muurinen 20/6 oli Suomen pistekärki. Julius Ansamaa 15/6 ja Samu Adler 10/8/6 olivat myös iskussa hyökkäyspäässä. Aaron Ona Embo heitti 13 pistettä Belgialle.

- Tämä oli ennen kaikkea joukkueen ja joukkuepuolustuksen voitto. Ensimmäiset 25 minuuttia oli todella tasaista, jonka jälkeen onnistuimme joukkuepuolustuksessa. Siinä takakentän pelaajat Samu Adler, Kamsi Adigwe ja Matias Karlin olivat isossa roolissa.

Seuraavaksi 16-vuotiaat pojat matkaavat Makedoniaan, kun edessä on ikäluokan MM-kisat. Ensimmäinen peli on edessä ensi viikon lauantaina.

Alle 15-vuotiaille pojille kokemusta Liettuasta

Suomen alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi Liettuan maaottelussa toistamiseen viikonlopun aikana. Tänään Liettua oli vahvempi 110-58 (60-27).

Kotijoukkue karkasi Sudenpennuilta toisella jaksolla ja meni menojaan.

15-vuotiailla oli Liettuassa mukana iso määrä pelaajia. Lähes koko pelaava kokoonpano oli vaihtunut perjantaisesta.

- Samanlainen kaava kuin perjantaina. Me aloitimme ihan hyvin, mutta samat ongelmat korostuivat pelin edetessä. Menetyksiä kertyy liikaa. Syöttämisen ja pallottomana liikkumisen kanssa on tehtävä töitä, päävalmentaja Henri Clement sanoi.

Tuukka Kiviharju heitti Suomen korkeimman pistemäärän. Hänelle kirjattiin 11 pistettä. Olli Laitinen sai kasaan kahdeksan pistettä ja neljä levypalloa. Liettuan tehokkain oli Ignas Stombergas 18/10.

- Meillä oli mukana kaksi joukkueellista pelaajia. Pelaajat pääsivät tekemään maaotteludebyytin Euroopan huippujoukkuetta vastaan. Kohtaamme reilun viikon päästä Islannin Kisakalliossa. Silloin meillä on mahdollisuus ottaa oppia näistä peleistä.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

29.7.2023 23:36 Sudenpennut

Tanska karkasi 18-vuotiailta pojilta

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kärsi tappion A-divisioonan EM-kisoissa Tanskalle 92-70 (49-45). Alle 16-vuotiaat pojat saivat maaottelussa oppitunnin Ranskalta. Ottelu päättyi Ranskan voittoon 102-53 (41-18).

24.7.2023 00:18 Sudenpennut

Suomen 18-vuotiaat pojat kaatuivat saappaat jalassa Serbialle EM-kisoissa

Serbian Nišissä pelattavissa 18-vuotiaiden poikien EM-kisoissa isäntäjoukkue pelasi vahvan päätösneljänneksen ja korjasi 96-72 (40-29) voiton Suomesta. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi harjoitusmaaottelussa Italialle Bassano del Grappassa.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

3.8.2018 23:52 Sudenpennut

18-vuotiaille tytöille avausvoitto EM-kisoissa, 18-vuotiaille pojille tappio Turkista

Suomen 18-vuotiaat tytöt avasivat B-divisioonan EM-kisat voitolla Kyproksesta. 18-vuotiaat pojat taas hävisivät EM-kisoissa Turkille ja 16-vuotiaat pojat Belgialle Delfin Basketin avajaispelissä.