Susijengi maanantain olympiakarsinta-arvontoihin kolmannesta arvontakorista

23.11.2023 21:22 Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on julkaissut ensi maanantain (27.11.) olympiakarsinta-arvontojen arvontakorit. Susijengi on sijoitettu kolmanteen arvontakoriin yhdessä Puerto Ricon, Montenegron ja Dominikaanisen tasavallan kanssa ja kohtaa karsintojen alkulohkossaan joukkueet 2. ja 6. arvontakoreista.

Miro Little ja Susijengi lähtevät olympiakarsinta-arvontoihin kolmannesta arvontakorista. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Olympiakarsintoihin selvinneet 24 joukkuetta on ennen arvontoja jaettu FIBA:n ranking-järjestyksen perusteella kuuteen neljän joukkueen arvontakoriin.

  • Kori 1: Espanja, Latvia, Liettua, Slovenia
  • Kori 2: Brasilia, Italia, Kreikka, Puola
  • Kori 3: Puerto Rico, Montenegro, Dominikaaninen tasavalta, Susijengi
  • Kori 4: Uusi-Seelanti, Georgia, Meksiko, Libanon
  • Kori 5: Kroatia, Norsunluurannikko, Angola, Filippiinit
  • Kori 6: Egypti, Bahama, Kamerun, Bahrain

Heinäkuun 2024 alussa pelattavat olympiakarsintaturnaukset jaetaan neljään isäntäkaupunkiin, joista kukin isännöi kahta kolmen joukkueen alkulohkoa. Turnaukset jaetaan A- ja B-lohkoihin, joista A-lohkot muodostuvat korien 1., 4. ja 5. joukkueista ja B-lohkot korien 2., 3. ja 6. joukkueista.

Kolmanteen arvontakoriin sijoitettu Susijengi saa omassa alkulohkossaan vastaansa yhden vastustajan 2. arvontakorista (Brasilia, Italia, Kreikka, Puola) ja yhden vastustajan 6. arvontakorista (Egypti, Bahama, Kamerun, Bahrain).

FIBA on myös asettanut olympiakarsintoihin seuraavat maantieteelliset reunaehdot:

  • Enintään kaksi maata Euroopasta lohkoa ja kolme maata Euroopasta olympiakarsintaturnausta kohden
  • Enintään yksi maa Amerikoista lohkoa kohden
  • Enintään yksi maa Aasiasta ja Oseaniasta olympiakarsintaturnausta kohden
  • Enintään yksi maa Afrikasta olympiakarsintaturnausta kohden

Olympiakarsintojen isäntäkaupungit julkistetaan ja olympiakarsintalohkot arvotaan maanantai-iltana 27.11. klo 20.00 Suomen aikaa Sveitsin Miesissä. FIBA välittää arvonnat suorana omalla YouTube-kanavallaan.

Olympiakarsinnat järjestetään 2.-7.7.2024. Neljän karsintaturnauksen voittajajoukkueet etenevät Pariisin olympialaisiin, jotka pelataan 26.7.-11.8.2024.

Lisätietoja: FIBA:n tiedote

 
7.11.2023 21:06 Susijengi

Susijengin olympiakarsintalohko arvotaan 27. marraskuuta

Susijengin kesän 2024 olympiakarsintalohko ja -vastustajat julkistetaan alle kolmen viikon päästä. Arvontapäiväksi on valikoitu maanantai 27.11., jolloin kansainvälinen koripalloliitto FIBA julkistaa päivällä olympiakarsintojen neljä isäntämaata ja arpoo illalla Suomen aikaa klo 19.00 alkaen karsintalohkot.

4.9.2023 07:30 Susijengi

FIBA vahvisti Susijengin kesän 2024 olympiakarsintapaikan

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA vahvisti MM-kisojen 9.–32. sijoittuneiden joukkueiden loppurankingin ja samalla myös Susijengin paikan kesän 2024 olympiakarsinnoissa. Susijengi ylsi Aasian MM-kisoissa lopulta sijalle 21. ja oli niin ollen MM-kisojen kahdenneksitoista paras eurooppalaisjoukkue.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

22.2.2024 22:39 Susijengi

Susijengi ja Serbia nimesivät kokoonpanonsa perjantain otteluun

Susijengi ja Serbia ovat valinneet miehistönsä perjantai-iltana Belgradissa pelattavaan EM-karsinta-avaukseen. Susijengistä debyyttinsä arvokisakarsintaottelussa tekevät Luukas Vaara ja Jacob Grandison.

22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

Näytä lisää vastaavia