Raimo Lindholm

190 cm / kg
Syntynyt 1931


Uutisia henkilöstä Raimo Lindholm

20.11.2017 Pääjuttu

Kaksinkertainen olympiaedustaja Raimo ”Spike” Lindholm on poissa

Kaikkien aikojen menestyneimpiin suomalaiskoripalloilijoihin lukeutunut sekä muun muassa viidessä pesäpallon Itä-länsi-ottelussa pelannut Raimo ”Spike” Lindholm on menehtynyt. Hän oli kuollessaan juuri täyttänyt 86 vuotta.

Petteri Koposen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Suomen urheilutoimittajain liitto on valinnut vuotuisessa äänestyksessään Petteri Koposen, 28, vuoden koripalloilijaksi jo kuudetta kertaa perättäin. 194-senttinen MaSu-Basketin kasvatti on vienyt urallaan nimiinsä peräti seitsemän vuoden pelaajan titteliä ja on enää yhden nimityksen päässä Hanno Möttölästä, joka on nimetty vuoden koripalloilijaksi kahdeksan kertaa.

7.8.2016 Pääjuttu

Liimo, Kärkäinen, Martin ja Kasko Suomi-koriksen Hall of Fameen

Olympiakävijä ja Euroopan All Stars -joukkueeseen valittu Martti Liimo, pyörätuolikoripallon EM-kisojen MVP Petri Kärkäinen, kolmissa EM-kisoissa pelannut viisinkertainen Suomen mestari Leena Martin ja kahdesti vuoden koripalloilijaksi valittu Heikki Kasko muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2016.

28.8.2015 21:04 Liittoa koskeva tiedote

Airas, Finneman, Pounds ja Salmenkylä Suomi-koriksen Hall of Fameen

Pelaajalegendat Terhi Airas, Teijo Finneman ja Larry Pounds sekä monitoimimies Juhani Salmenkylä muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2015. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseo ja Suomen Urheilumuseo.

17.10.2014 Pääjuttu

Vuoden 1964 olympiajoukkue vietti 50-vuotisjuhlaansa

Suomen urheiluhistorian ainoa karsintojen kautta kesäolympialaisiin selviytynyt palloilujoukkue muisteli 50 vuoden takaisia tähtihetkiä juhlalounaalla Helsingissä.

12.8.2014 Pääjuttu

Klinga, Laanti, Saarinen ja Hiltunen Suomi-koriksen Hall of Fameen

Kari-Pekka Klinga, Pertti Laanti, Eero Saarinen ja Erkki Hiltunen muodostavat Suomi-koriksen Hall of Famen vuosikerran 2014. Hall of Fame -jäsenyys on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille, ja valinnoista vastaa asiantuntijaraati, jossa on mukana mm. Koripalloliitto, Koripallosäätiö ja Suomen Urheilumuseo.

13.9.2012 12:45 Pääjuttu

Salmi, Hakola ja Karhunen Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomi-koripallon Hall of Famen uusiksi jäseniksi on valittu Pentti Salmi, Hilkka Hakola sekä Esko Karhunen. Suomi-koriksen Hall of Famen rakentaminen alkoi vuosina 2009–10 Legendat-hankkeella, joka muodosti nykyisen Hall of Famen kivijalan. Suomi-koriksen Hall of Fameen kuuluu nyt 12 jäsentä.

10.9.2012 Pääjuttu

Suomen olympiaedustaja Raine Nuutinen on poissa

Helsingin olympiakisoissa 1952 Suomea edustaneen koripallomaajoukkueen rivistö on jälleen harventunut. Raine ”Ati” Nuutinen (8.6.1931-5.8.2012) on poistunut ajasta ikuisuuteen.

26.7.2012 Pääjuttu

Möttölän ura miesten maajoukkueessa kaikkien aikojen pisin

Suomen aloitettua keskiviikkona kesän maaottelunsa, siirtyi Suomi-koriksen legenda Hanno Möttölä kaikkien aikojen ykkössijalle miesten maajoukkueuran pituudessa. Möttölän miesten maaottelu-uralla on nyt mittaa huimat 17 vuotta ja 2 kuukautta.

Lindholm, Liimo ja Tuominen ensimmäiset Legendat

Suomen Koripalloliitto on käynnistänyt yhteistyössä Veikkauksen kanssa Legendat-ohjelman, jonka tarkoituksena on huomioida lajin menestykseen panoksellaan vaikuttaneita takavuosien pelaajia ja valmentajia. Koripallon ensimmäisiksi Legendoiksi valittiin pelaajat Raimo ”Spike” Lindholm ja Kari Liimo sekä valmentajasuuruus Kalevi Tuominen.

Dettmannista leivottiin vuoden valmentaja

Saksan maajoukkueen historialliselle MM-pronssille syyskuussa Indianapoliksessa luotsannut Henrik Dettmann, 44, on saanut merkittävän huomionosoituksen. Suomen Urheilutoimittajain liitto on nimittäin valinnut Dettmannin Suomen parhaaksi valmentajaksi vuonna 2002. Samaisessa tilaisuudessa Hanno Möttölä valittiin kuudennen kerran peräkkäin vuoden koripalloilijaksi.