Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

28.9.2023 09:59 Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho (vas.) ja Torpan Poikien Meri Kanerva lähtevät mitalinkiilto silmissään alkavaan kauteen. Kuva: Ville Vuorinen

Peli-Karhut vahvistunut entisestään

Kotkan Peli-Karhut nappasi viime kauden päätteeksi viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Suomen Cupissa joukkue nappasi hopeaa.

Mestaruusjoukkueen runko on pysynyt samana. Joukkueessa jatkavat viime kaudelta tutut amerikkalaiset Donica Cosby ja Natalie Kleemann-Day. Kotimaisista pelaajista jatkuvuutta tuovat sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Roosa Kosonen, Roosa Lehtoranta ja Lotta Vehka-aho.

25 naismaaottelua pelannut Veera Pirttinen pelasi viime kaudella Espanjan pääsarjassa. Kuva: Ville Vuorinen
25 naismaaottelua pelannut Veera Pirttinen pelasi viime kaudella Espanjan pääsarjassa. Kuva: Ville Vuorinen

Uusista pelaajista isoimpia nimiä ovat paluun Suomeen tehnyt Veera Pirttinen ja paluun PeKa:an tekevä Elli Heikkilä.

- Kiva palata takaisin Suomeen parin vuoden tauon jälkeen. Mielenkiintoista nähdä kuinka sarja, seurat ja pelaajat ovat kehittyneet, Pirttinen sanoo.

Kauteen valmistautuminen on BC Nokian kasvatin mukaan sujunut hyvin.

- Joukkueen runko on pysynyt samana, mikä helpottaa yhteisen pelitavan ja kemian rakentamista tälle kaudelle. Haluamme olla fiksua koripalloa pelaava joukkue, josta ei heittovoimaa puutu.

Peli-Karhut on kahdeksalla mestaruudella tasoissa monen muun joukkueen kanssa mestaruuksien määrässä. Tällä kaudella joukkueella on mahdollisuus nousta tilaston kärkipaikalle.

- Tavoitteena on uusia mestaruus. Sen lisäksi haluamme palauttaa Suomen Cup-tittelin takaisin Kotkaan, 26-vuotias pelaaja sanoo.

Pahin kilpailija mestaruudelle löytyy Helsingistä.

- Viime kauden finaalivastustaja ToPo on kasannut kovan nipun tänäkin vuonna, Pirttinen pohtii.

Peli-Karhut 23-24 pähkinänkuoressa

ToPo haluaa kirkastataa viime kauden hopean

ToPo:n viime kausi oli tuloksellisesti hyvä. Joukkue nappasi Suomen Cupin voiton ja sijoittui naisten Korisliigassa toiseksi. Tähän kauteen helsinkiläisjoukkue lähtee uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun espanjainen Sandra Prieto ottaa joukkueen komentoonsa.

- Viime kausi oli seuralle historiallinen, joten siitä jäi todella hyvät fiilikset. Nälkää Suomen mestaruuteen kuitenkin löytyy, Meri Kanerva sanoo.

Kanerva on kasvattanut rooliaan joukkueessa kausi kaudelta. Takana on myös hienot alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut.

- Henkilökohtaisena tavoitteena on nostaa pelillinen osaaminen uudelle tasolle ja olla parempi johtaja.

ToPo on onnistunut pitämään rungon kasassa viime kaudesta. Viime kaudella vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Ilmar’I Thomas jatkaa helsinkiläisten riveissä myös tulevalla kaudella. Hän saa seurakseen Carmen Tyson-Thomasin, joka on kahdella edellisellä kaudella kuulunut sarjan parhaimmistoon. Kotimaisista pelaajista Taru Tuukkanen, Ebba Pekonen, Magdalene Agyei ovat isossa roolissa myös tälläkin kaudella.

- Tämän kauden versio ToPo:sta on muuten samanlainen kuin viime kaudella, mutta olemme aggressiivisempia.

Myös Helsingissä on nälkä kasvanut syödessä. Tavoitteena on jatkaa viime kauden menestystä.

- Tavoitteenamme on toteuttaa omaa peliämme läpi kauden ja päättää kausi kultajuhliin, Kanerva sanoo.

ToPo:n rinnalle mestarisuosikeiksi 19-vuotias pelaaja nostaa kaksi joukkuetta.

- Nostaisin mestarisuosikeiksi Peli-Karhut sekä Hongan, Kanerva päättää.

ToPo 23-24 pähkinänkuoressa

Vimpelillä tavoitteena parantaa viime kaudesta

ViVe teki viime vuonna seurahistoriaa, kun joukkue nappasi kauden päätteeksi pronssia. Mitali oli seurahistorian ensimmäinen. Joukkueen kantaviin voimiin kuuluvan Anni Kujalan mukaan pronssilla on iso merkitys.

- Viime kauden päättäminen pronssiin oli kovan työn ja nousujohteisen kauden tulos. Mitali merkitsi joukkueelle ja koko pienelle kylälle paljon. Vimpelissä on tehty useita vuosia kovasti töitä koripallon eteen. Viime kauden huikeat hetket jäivät varmasta jokaisen pelaajamme sekä vetolaisten sydämiin ja muistoihin.

Tähän kauteen valmistautuminen on sujunut positiivisissa merkeissä.

- Valmistautuminen on sujunut erittäin hyvin. Olemme saaneet harjoituspeleissä yhteisiä kokemuksia ja pystyneet vahvistamaan joukkueen yhteispeliä. Sekä pelaajilla että pelinjohdolla on korkea motivaatio ja halu kehittyä päivä päivältä paremmaksi, Anni Kujala sanoo.

Vimpelissä kotimainen runko on pysynyt hyvin kasassa. Anni ja Riikka Kujala tulevat olemaan isossa roolissa tälläkin kaudella. Alle 20-vuotiaiden maajoukkuessa kesän EM-kilpailuissa esiintynyt Cayro-Lyza Toomingas tekee paluun Vimpeliin ja hänelle on tarjolla isompaa roolia.

Vimpeli lähtee kauteen kolmen amerikkalaisen voimin. Samatha Breen, Lasha Petree ja Sirena Tuitele tulevat olemaan isossa tulosvastuussa.

- Tulevalla kaudella tullaan ViVe näkemään parketilla energisenä ja nälkäisenä joukkueena, joka on täynnä taistelutahtoa. Meidän voi odottaa pelaavan vauhdikasta ja periksiantamatonta koripalloa.

Vimpelissäkin nälkä on kasvanut menestyksen myötä. Joukkue hakeekin mitalille seuraa.

- Tavoitteenamme on taistella voitosta jokaisessa ottelussa. Pyrimme viemään peliämme eteenpäin jokaisessa ottelussa ja saavuttamaan mahdollisimman hyvän runkosarjasijoituksen. Haluamme parantaa viime kaudesta ja pelata keväällä kirkkaammista mitaleista, 30-vuotias pelaaja sanoo.

Myös Vimpelissä mestarisuosikkien asema asettuu viime kauden finalistien harteille.

- Sarjan suurimmiksi ennakkosuosikeiksi nostaisin Peli-Karhut ja ToPo:n. Viime kausi osoitti kuitenkin sarjan tasaisuuden, joten mielenkiintoisia yllätyksiä voi olla luvassa, Anni Kujala pohtii.

Vimpelin Veto 23-24 pähkinänkuoressa

 
19.1.2024 14:00 Suomen Cup

Pystyykö kukaan horjuttamaan voittamatonta ToPoa naisten Suomen Cupissa?

Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina 20. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa sunnuntaina. Torpan Pojat lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

14.1.2024 21:15 Naisten Korisliiga

FoA:lle vieraspisteet Kouvolasta

Forssan Alku haki voiton Kouvottarien kustannuksella ja palasi voittokantaan kahden tappiollisen ottelun jälkeen. Peli päättyi vieraiden hyväksi 84-77.

13.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo ei ollut yllätettävissä kotikentällään

Sarjaa johtava ToPo palasi pitkältä pelitauolta, kun joukkue kohtasi Helsingissä ViVe:n. Helsinkiläiset jatkoivat siitä mihin viime vuonna jäivät, kun voitto kirjattiin heille 83-66.

12.1.2024 20:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei kärkikamppailun jatkoajan jälkeen – Pyrintö nousi voittoon vieraskentällä

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin jännittävien vaiheiden jälkeen Peli-Karhuille ja Pyrinnölle.

8.1.2024 12:15 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Da'Nasia Hood naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Peli-Karhut hienoon lentoon johdattanut Da'Nasia Hood on valittu joulukuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

7.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeät sarjapisteet trillerissä – Hood kirjautti tripla-tuplan Peli-Karhujen voitossa

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta neljällä ottelulla. Voitot kirjattiin EBT:lle, Peli-Karhuille, Pyrinnölle ja ViVe:lle.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

20.12.2023 22:40 Naisten Korisliiga

McGruder upotti Vimpelin summerin soidessa – ToPo pelasi syyskauden tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset neljä ottelua ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo, EBT ja PeKa.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

16.12.2023 20:00 Naisten Korisliiga

Hoodin hyvä vire sai jatkoa Peli-Karhujen voitossa

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Peli-Karhut kaatoi Pyrinnön Tampeereella 94-71 (52-28).

15.12.2023 20:55 Naisten Korisliiga

Breen heitti HBA:n kumoon – FoA otti tärkeän voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Illan voittajia olivat ViVe ja FoA.

15.12.2023 14:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lauantain ottelu Kouvottaret-Torpan Pojat on peruttu

Torpan Poikien vahvistetussa kokoonpanossa olevasta kymmenestä pelaajasta puolet on sivussa sairauden vuoksi. Joukkueiden tulee sopia ottelulle uusi peliaika perjantaihin 22.12.2023 mennessä. 

15.12.2023 12:26 Naisten Korisliiga

Marraskuun kuukauden pelaaja Carmen Tyson-Thomas: ’’Haluan nauttia tästä kaudesta ja juhlia mestaruutta ToPo:n kanssa’’

ToPo:n Carmen Tyson-Thomas valittiin marraskuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. 32-vuotiaan pelaajan johdolla helsinkiläisjoukkue on edennyt voitosta voittoon.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

10.12.2023 21:54 Naisten Korisliiga

Saana Kujala liekeissä Pyrinnön voitossa

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Siinä Pyrintö kävi hakemassa vierasvoiton Kouvolasta 83-78 (40-36).

9.12.2023 19:57 Naisten Korisliiga

PeKa ja ViVe voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi peliä. ViVe nappasi voiton kotikentällään. PeKa haki vierasvoiton Espoosta.

8.12.2023 19:53 Naisten Korisliiga

ToPo järjesti murskajaiset

Sarjaa johtava ToPo oli omassa luokassaan, kun joukkue kohtasi paikallisvastustaja HBA:n Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. Voitto kirjattiin emännille 114-54 (63-27).

7.12.2023 21:05 Naisten Korisliiga

Hongalle voitto huippupelissä

Naisten Korisliiga jatkui yhdellä ottelulla. Tapiolan Honka tukevoitti asemaansa sarjan kakkosena, kun Pyrintö kaatui Tapiolassa 76-61 (29-29).

5.12.2023 08:29 Naisten Korisliiga

ToPon Carmen Tyson-Thomas naisten Korisliigan marraskuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden toiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Torpan Poikien Carmen Tyson-Thomas, jonka johdolla helsinkiläisjoukkue on marssinut voitosta voittoon.

2.12.2023 19:57 Naisten Korisliiga

Neljän kärjelle voittoja

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat Pyrintö, ToPo, PeKa ja Honka.

Näytä lisää vastaavia