Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

27.9.2023 12:00 Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

Espoo Basket Teamin Venla Määttänen on valmis jatkamaan hienoa kehityspolkuaan. Kuva: Ville Vuorinen

EBT tuottaa tulevaisuuden tähtiä

Espoo Basket Team pursuaa tulevaisuuden nimiä. 22-vuotias Venla Määttänen kuuluu nuoresta iästään huolimatta joukkueen kokeneempaan kaartiin. Päivittäinen kehittyminen on keskiössä Espoossa.

- Haluan tällä kaudella olla enemmän hyödyksi joukkueelle omalla pelaamisella. Haluan parantaa erityisesti levypallopelaamista ja oikean ratkaisun valitsemista.

Harjoituskausi on sujunut positiivisissa merkeissä.

- Olemme harjoitelleet kovaa ja päästy pelaamaan pari harjoitusottelua, joissa olemme päässeet harjoittelemaan oman pelitavan tärkeimpiä tekijöitä. Harjoituksissa on ollut hyvä meininki, joten lähdemme luottavaisin mielin kauden avaukseen, Määttänen sanoo.

EBT:llä on riveissään kahdeksan omaa kasvattia. Sanni Tuomistolle, Määttäselle ja Kiia Mäntylälle on tarjolla isoa roolia. Kesällä alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa loistavasti EM-kisoissa esiintyneiltä Nicole Ogunilta ja Erika Macelta voidaan odottaa seuraavia askelia urillaan.

- Parketilla tullaan tällä kaudella näkemään erilainen EBT kuin viime kaudella. Näen tässä paljon mahdollisuuksia. Olemme nuori joukkue, jonka pelitapa on aktiivinen ja nopeatempoinen. Se on suurin vahvuutemme joukkueena.

EBT:ssä panostetaan yksilöiden kehitykseen.

- Ensisijaisena tavoitteena on pelaajien kehitys yksilöinä ja sitä kautta myös kehittyminen joukkueena. Tavoitteena on, että jokainen pelaaja ottaa vastuuta ratkaisutilanteissa ja kehittyisi tässä entisestään.

Suurimmiksi mestarisuosikeiksi Salon Vilppaan kasvatti nostaa viime kauden finaalikaksikon.

ToPo ja PeKa ovat suurimmat mestarisuosikit, Määttänen päättää.

EBT 23-24 pähkinänkuoressa

Forssan Alku kauteen uusiutuneena

Forssan Alku sijoittui viime kaudella neljänneksi. Joukkue on mennyt täksi kaudeksi täysin uusiksi. Päävalmentajaksi hyppää Tero Niskanen, joka on aikaisemmin valmentanut HyPo:n hopealle naisten Korisliigassa.

- Kauden alla on odottavaiset fiilikset. Päästään vihdoin pelaamaan ja saadaan sarja käyntiin, Niskanen sanoo.

Joukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin pienistä takaiskuista huolimatta.

- Aloitimme joukkueharjoitukset syyskuussa. Muutaman viikon ajan olemme vetäneet kahdet treenit päivässä. Olen tyytyväinen siihen miten olemme harjoittelleet.

FoA:n on tarkoitus pelata kolmella amerikkalaisella. Tällä hetkellä joukkueella on sopimukset Jayda Jansenin ja N’Dea Flyen kanssa.

Kouvottarista siirtyneet Johanna Timperi ja Heta Äijänen ovat tärkeässä roolissa. Jatkuvuutta edustaa Nenna Lindström, joka jatkaa viime kaudesta. Kauden aikana FoA:n riveissä tullaan näkemään myös junioreita Feeniks Basketista.

FoA pyrkii tulevalla kaudella pelaamaan nopeaa korista.

- Toivottavasti uskallamme työntää palloa rohkeasti eteenpäin. Puolustuspäässä haluamme olla aktiivisia joukkuepuolustuksessa. Tietysti myös vastustaja vaikuttaa ja pyrimme mukauttamaan peliämme sen mukaan, Niskanen sanoo.

Kauden alla FoA:lla ei ole niin paljoa yhteisiä kokemuksia kuin joillain muilla joukkueilla.

- Meidän pelaajamme eivät ole pelanneet keskenään aikaisemmin. Pyritään parantamaan tapahtuma kerrallaan kohti kevättä. Kaikki harjoitukset ja pelit täytyy käyttää hyväksi.

Suurimmiksi mestarisuosikeiksi Niskanen nimeää viime kauden finalistit.

- Peka ja ToPo ovat suurimmat mestarisuosikit. Uskon, että kauden edetessä muutkin pystyvät heitä haastamaan. Toivottavasti pelit menevät ristiin ja saadaan tasainen sarja.

Tapiolan Honka lähtee voittamaan jokaista ottelua

Vahva juniorityö näkyy viime kaudella kuudenneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan kokoonpanossa. Kokoonpanossa on peräti seitsemän omaa kasvattia. Joukkueella on allaan onnistunut harjoituskausi.

- Olemme päässeet harjoittelemaan aika pitkään suhteellisen ehjällä rosterilla. Pieniä loukkaantumisia meillä on ollut, mutta pääsemme aloittamaan lähes ehjänä sarjakauden, päävalmentaja Niko Nyholm sanoo.

Jo viime kaudella Espoossa ihastuttanut Cierra Walker jatkaa joukkueessa myös tällä kaudella. Toisena amerikkalaisena nähdään Tayanna Jones, jolle kausi on ensimmäinen Euroopassa. Mielenkiintoisia paluumuuttajia ovat Maija Kuisma ja Petra Noponen, jotka olivat viime kaudella pelaamatta. Nuoret Emma Ristola ja Olivia Saarelainen ovat vuoden kokeneempia ja valmiimpia isompaan rooliin.

- Olemme taisteleva ja mielenkiintoinen joukkue. Emme ole yhden tai kahden tähden varassa, vaan joukkuepelaaminen on meidän vahvuutemme. Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan seuraavia askeleita urillaan.

Espoolaisjoukkue on nuori ja energinen. Vauhtia heidän otteluistaan ei tule puuttumaan.

- Lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Jos ei lähdetä voittamaan, niin on turha kilpailla. Pyrimme kehittämään pelaajia niin ihmisinä kuin koripalloilijoina siinä samalla.

Sarjan suurimmat mestarisuosikit löytyvät Nyholmin mukaan Helsingistä ja Kotkasta.

- PeKa ja ToPo ovat selkeimmät mestarisuosikit. Toivottavasti saamme myös oman pelimme sellaiselle tasolle, että olemme taistelemassa mestaruudesta, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 23-24 pähkinänkuoressa

 
17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia