Susijengin takamiehet tehokkaina

15.4.2024 11:00 Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

Sasu Salin sai heittokätensä kuumaksi Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun hän pussitti neljästi bonusrajan takaa keräten 12 pistettä Teneriffan voittaessa Bilbaon 101-84 (47-51). Salin koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Teneriffa on viidentenä taistellen tiukasti pudotuspelien kotiedusta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjapaikastaan taisteleva Granada joutui kotonaan tunnustamaan Valencian paremmakseen numeroin 81-88 (39-31). Elias Valtonen kantoi kortensa kekoon neljällä pisteellä, neljällä levypallolla sekä kahdella syötöllä. Granada on 16.
Ottelutilastot

Tappion koki myös Alexander Madsenin Andorra, joka taipui vieraissa Gran Canarialle niukasti 92-97 (47-39). Madsen kasasi rivilleen pisteen, kaksi levypalloa ja syötön. Andorra on 13.
Ottelutilastot

LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes jatkaa taistelua noususta kaadettuaan Gipuzkoan 90-81 (52-39). Murphy saalisti kuusi pistettä, kuusi levypalloa, kolme levypalloa ja riiston. Estudiantes on viidentenä, mutta vain voiton päässä kakkospaikasta.
Ottelutilastot

Caceresin tuska sarjan häntäpäässä jatkui, kun se hävisi Oviedon vieraana 71-89 (34-46) Remu Raitasen 10 pisteestä huolimatta. Raitanen kaapaisi myös neljä levypalloa. Caceres jatkaa viidennen peräkkäisen tappion myötä toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Mikko Larkaksen Strasbourg otti tärkeän voiton kukistaessaan Gravelines-Dunkerquen 68-65 (40-31). Larkaksen apuvalmentama Strasbourg on kahdeksantena ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

ProB:ssä Ilari Seppälä pääsi kuumaksi, kun hän laulatti sukkaa 21 pisteen edestä, mutta Saint-Chamond hävisi Vichyn vieraana 74-85 (34-35). Seppälän tilastot saivat täytettyä myös kahden levypallon, kahden syötön ja kahden riiston muodossa. Saint-Chamond on yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Islannissa saatiin pudotuspelit käyntiin ja Ville Tahvanaisen Alftanes hävisi ensimmäisen ottelun Keflavikin vieraana 92-99 (37-51). Tahvanainen johti joukkuetta 21 pistesaaliilla, viidellä levypallolla, viidellä syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Viikonlopun kierros ei tuonut suomalaisvalmentajien joukkueille helpotusta Saksan Bundesliigassa, kun sekä Merlins Crailsheim että Tigers Tübingen hävisivät.

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin käskyttämä Crailsheim hävisi Braunschweigin vieraana 88-98 (40-48).
Ottelutilastot

Aatu Kivimäen 10 pistettä, neljä syöttöä ja riistoa eivät kantaneet Daniel Janssonin valmentamaa Tigers Tübingeniä voittoon. Tigers hävisi Niners Chemnitzin vieraana 82-113 (41-52). Sekä Merlins että Tigers ovat viimeisinä putoajan paikalla.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Daniel Dolencin Mazeikiai hävisi kotonaan Jonavalle 62-79 (36-46) Dolencin kasatessa rivilleen kolme pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastot

Mikael Laihosen ja Radomin kausi Puolan 1. divisioonassa päättyi 95-88 (47-39)-voittoon Mickiewicz Romusta vastaan. Laihonen merkkautti neljä pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Radom jäi sarjassa yhdeksänneksi pudotuspelien ulkopuolelle. Se sijoittui tasapisteisiin kahdeksanneksi sijoittuneen Tychyn kanssa, mutta jäi yhdeksänneksi keskinäisen vertailun perusteella.

Laihonen tilastoi kauden aikana keskiarvoikseen 8,4 pistettä, 6,3 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,0 riistoa.
Ottelutilastot
Mikael Laihosen kauden tilastot

Lassi Tuovin Bologna nappasi Italian liigassa 93-85 (49-53)-voiton Cremonasta. Bologna jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Serie A2:ssa Osku Heinonen heitti 10 pistettä, kun Sangiobbe kaatoi Trapani Sharkin 79-71 (42-25). Heinosen tilasto täyttyi myös kahdella levypallolla. Sangiobbe on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen Swans Gmunden päätti runkosarjan komeasti kaataessaan kärkijoukkue Klosterneuburg Dukesin 83-81 (38-27). Swans sijoittui runkosarjassa toiseksi.
Ottelutilastot

 
12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Tuomas Iisalo ja Petteri Koponen ovat aloittaneet valmennusurakkansa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

24.6.2024 11:54 Susijengi

Petteri Koponen San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusjohtoon

Viimeisen kahden kauden aikana kannuksia juniorivalmentajana Adidas Next Generation -kutsuturnauksessa ja HBA-Märskyn valmennusjohdossa ansainnut Susijengi-legenda Petteri Koponen, 36, liittyy NBA-joukkue San Antonio Spursin kesäliigajoukkueen valmennusryhmään.

20.6.2024 11:04 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Jugoslavia-tyylin koris sopii mulle”

Salon Vilppaassa kevään 2021 Suomen mestaruuden voittanut ja sittemmin Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana sekä vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren, 22, otti ison askeleen eteenpäin urallaan Slovenian hopeajoukkue Helios Domzalessa. Ensivaikutelma vanhan Jugoslavian alueen koripallosta maistui lapualaislähtöiselle Pertulle.

20.6.2024 10:56 Susijengi

Miikka Muurinen AZ Compass Prepin riveihin

Ensimmäistä kesäänsä Susijengin kanssa pelaava Järvenpään Beat Basketin kasvatti ja toisen polven koripalloilija Miikka Muurinen, 17, vaihtaa joukkuetta Yhdysvalloissa. Viime kaudella Sunrise Christiania edustanut 209-senttinen Muurinen siirtyy tulevaksi kaudeksi arizonalaiseen AZ Compass Prepiin.

19.6.2024 10:55 Susijengi

Severi Kaukiainen: ”Kausi toi ennen kaikkea henkistä kasvua”

Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 26, on kotoisen Korisliigan mittapuulla maan ehdottomia eturivin pelaajia. Vietettyään päättyneen seurajoukkuekauden Slovakian Patrioti Levicessä ja Viron mestari BC Kalev/Cramossa Kaukiainen uskoo ottaneensa pelaajana seuraavan askeleen ylöspäin. Tällä kertaa kehitys oli ennen kaikkea henkistä.

Näytä lisää vastaavia