Uusi Urhea-hallin avautuu kesällä – Helsingin olympiavalmennuskeskuksen toiminta käynnistyy

11.6.2021 17:00 Mäkelänrinteeseen valmistuvasta Urhea-hallista tulee Helsinki Basketball Academyn uusi päämaja, joissa joukkueet harjoittelevat ja pelaavat. Uudet ja nykyaikaiset harjoitustilat luovat nuorille huippu-urheilijoille huippuolosuhteet.

Uusi Urhea-halli sijaitsee Mäkelänrinteen koulun kyljessä Helsingissä. Kuva: Urhea-halli

Suomen Koripalloliitto on yksi uuden Urhea-hallin pääkäyttäjistä, jotka tulevat ottamaan täyden hyödyn pian valmistautuvasta kokonaisuudesta. Uusi hallikokonaisuus tarjoaa nuorille urheilijoille hienot puitteet päivittäiseen harjoitteluun. Koripalloliitto tulee keskittämään toimintojansa uuteen ympäristöön.

Urheilutilat toteutetaan kolmessa kerroksessa ja koripallon lisäksi uudessa Urhea-hallissa on tilat muun muassa telinevoimistelulle, yleisurheilulle, judo- ja painisalit sekä tilat rytmiselle ja joukkuevoimistelulle. Lisäksi lukuisat oheistilat palvelevat urheilijoita. Kampukselle valmistuu kahdeksan kerroksinen asuintalo, johon tulee yksiöitä, kaverikaksioita ja neljän hengen soluja opiskeleville urheilijoille.

- Haluan esittää ison kiitoksen Koripallosäätiölle, joka hallin osaomistajana on ollut mukana mahdollistamassa projektin toteutumista. Toivon vilpittömästi, että pääkaupunkiseudun seurat löytävät hallin ja ottavat sen poikkeuksellisen hienot tilat käyttöönsä, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara rohkaisee.

Urhea-hallin myötä HBA:n tyttö- ja poikajoukkueet saavat päivittäiseen harjoituskäyttöön upeat olosuhteet. Uudessa hallissa järjestetään elokuussa 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsintaturnaus, johon Suomen tyttömaajoukkue osallistuu.

Uudessa Urhea-hallissa puitteet tulevat koripallolijoille olemaan huippuluokkaa. Kuva: Urhea-halli
Uudessa Urhea-hallissa puitteet tulevat koripallolijoille olemaan huippuluokkaa. Kuva: Urhea-halli

- Kovaakin kansainvälistä vertailua kestävät uudet, upeat harjoitustilat antavat vihdoin mahdollisuuden tasavertaiseen asemaan kaikille ammattiurheilijaksi tähtääville nuorille. Siitä on syytä olla iloinen ja ylpeä, maajoukkueiden päävalmentaja Henrik Dettmann iloitsee.

Urhean urheiluakatemia ja Helsingin uusi olympiavalmennuskeskus toimivat tiiviissä vuorovaikutuksessa

Uudenkarhean Urhea-kampuksen myötä samalla myös Helsingin olympiavalmennuskeskuksen toiminta käynnistyy. Huippu-urheilun omaamiskeskus tulee vauhdittamaan suomalaisia kärkiurheilijoita kohti kansainvälistä menestymistä.

Helsingin olympiavalmennuskeskus toimii osana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa. Urhea-kampuksen myötä olympiavalmennuskeskukselle rakentuu sydän, joka tuo kansainvälisen tason olosuhteet ja osaamisen urheilijoiden valmentautumisen tueksi.

Urheiluakatemia on alueellinen verkosto, joka sitoo yhteen urheilijoita yläkouluikäisistä huippuvaiheen urheilijoihin, valmentajia ja asiantuntijoita, seuroja ja lajiliittoja sekä oppilaitoksia. Urheiluakatemia mahdollistaa urheilijan kaksoisuran eli valmentautumisen ja opiskelu- tai työuran yhdistämisen tai ammattilaisuuden urheilussa. Suomalainen kaksoisuramalli alkaa yläkouluvaiheesta ja jatkuu aina huippu-urheilu-uran päättymisen jälkeiseen urasiirtymään. Urhean piirissä on tällä hetkellä noin 5600 urheilijaa yläkouluikäisistä urheilijoista aina olympiaurheilijoihin saakka.

Olympiavalmennuskeskustoiminta keskittyy valikoituun määrään lajeja, urheilijoita ja valmentajia. Pääpaino on kesä- ja jäälajeissa. Keskuksen toimintaa kuvaa suomalaisen huippu-urheilun toimintatapa, jossa parhaat urheilijat valmentautuvat parhaiden kanssa, parhaissa olosuhteissa ja parhaassa valmennuksessa. Helsingin olympiavalmennuskeskuksesta tulee järjestyksessään toinen: Vuokatti-Rukan valmennuskeskus on suunnattu talvilajeille.

 
11.10.2021 09:00 Yhteistyökumppanit

PostNordin ja Suomen Koripalloliiton mittava yhteistyö laajenee, PostNordista myös Susiladiesin pääyhteistyökumppani

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord ja Koripalloliitto ovat solmineet jatkosopimuksen. Uuden sopimuksen myötä PostNordista tulee myös naisten maajoukkueen, Susiladiesin pääyhteistyökumppani.

16.9.2021 14:22 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi ennätysmäärän stipendejä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi syyskuussa 110 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

3.8.2021 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 22.8. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo seitsemännen kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 22.8. mennessä.

2.8.2021 15:30 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakaa 100 000 euroa vähävaraisille perheiden korisharrastajille – iso kiitos kaikille lahjoittajille

Yhdessä kerätty 100 000 potti mahdollistaa monille vaikeassa tilanteessa olevien perheiden lapsille mahdollisuuden pysyä rakkaassa koripalloharrastuksessaan.

1.7.2021 10:40 Pelaajat

Vähävaraiset perheet tarvitsevat nyt tukea – tule mukaan talkoisiin ja pidetään pallo yhdessä pyörimässä

Suomen Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto on tukenut vähävaraisia perheitä kuuden hakukierroksen verran. Tulevan syksyn hakukierroksen tavoitteena on jakaa 100 000 euroa.

16.6.2021 11:00 Susiladies

WSOY Susiladiesin yhteistyökumppaniksi, maajoukkueen tähtipelaajat lukulähettiläiksi

Suomen naisten maajoukkue ja suomalainen kirjallisuuden kustantaja WSOY ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka keskeisin ajatus on jakaa lukemisen ilosanomaa.

6.5.2021 14:00 Susijengi

Susijengin EM-alkusarjan kattavia matkapaketteja Prahaan nyt saatavilla

Susijengin ja Koripalloliiton matkakumppani Elämys Sport on aloittanut koko EM-kisojen alkusarjavaiheen kattavien matkapakettien myynnin Prahaan.

25.2.2021 09:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto tukenut vähävaraisia korona-aikana liki 45 000 eurolla, raha suuntautunut seuroille

Suomen Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto on jakanut koronavuoden aikana 178 stipendiä vähävaraisten perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

19.2.2021 09:05 Yhteistyökumppanit

Koripalloliiton ja PostNordin yhteistyö palkittiin Sponsorointi & Tapahtumat Awardseissa

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord palkittiin Vuoden sponsorina Sponsorointi & Tapahtumat Awardseissa.

1.2.2021 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliiton ja PostNordin yhteistyö ehdolla kolmessa kategoriassa Sponsorointi & Tapahtumat Awardseissa

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord on toiminut näkyvästi mukana suomalaisessa koripallossa. Yhteistyön myötä on syntynyt vähävaraisia perheitä auttava We deliver -rahasto.

4.1.2021 09:45 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 31.1. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo kuudennen kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 31.1. mennessä.

18.12.2020 09:00 Susijengi

Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkosopimukseen

Suomen johtava autovaraosa-, lisävaruste- ja huoltopalveluketju Fixus on solminut uuden yhteistyösopimuksen Susijengin ja Susiladiesin kanssa. Lisäksi sopimus kattaa nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat ensi kesänä.

3.12.2020 08:15 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku

Korisliigan ja Taksi Helsingin solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan kuukauden pelaaja on jatkossa Kuukauden Valopilkku. Valopilkku on Taksi Helsingin omistama taksintilaussovellus, millä kuluttajat voivat tilata taksin vuorokauden ympäri, lähes koko maassa.

26.11.2020 09:00 Susijengi

PostNordin ja Suomen Koripalloliiton yhteistyö jatkuu

Vuodesta 2016 Susijengin pääyhteistyökumppanina toiminut PostNord on jatkossakin näkyvästi mukana suomalaisessa koripallossa.

14.10.2020 08:45 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi tukea vähävaraisille lapsiperheille harrastuskulujen kattamiseen

Suomen Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 80 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

4.8.2020 08:30 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on jälleen auki – hae 15.9. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia viidennen kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea tiistaihin 15.9. mennessä.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.5.2020 09:23 Yhteistyökumppanit

Ylimääräinen We deliver -hakukierros jakoi tukea koripalloharrastuksessa pysymiseen

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi ylimääräisellä kierroksella tukea koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen johdosta jäljellä oleviin kausimaksuihin.

1.4.2020 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston ylimääräinen hakukierros on nyt auki

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto järjestää koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen myötä ylimääräisen hakukierroksen vähävaraisille perheille koripalloharrastuksessa pysymiseen.

20.3.2020 18:10 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto käynnistää ylimääräisen hakukierroksen 1.4. poikkeustilanteen takia

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto järjestää koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen myötä ylimääräisen hakukierroksen vähävaraisille perheille koripalloharrastuksessa pysymiseen.

Näytä lisää vastaavia