Susiladiesin maajoukkuekesä huipentuu vierasotteluihin Latviassa

20.7.2020 17:01 Suomen naisten maajoukkue saa kohokohdan kesälleen elokuun alussa, kun Susiladies matkustaa vieraspelireissulle Riikaan, jossa Suomi kohtaa Latvian lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 9.8.

Susiladies pelaa kahdesti Latviaa vastaan Riikassa. Kuva: Ville Vuorinen.

– Iso kiitos Latvian suuntaan, että nämä pelit järjestyivät. Jokaisella pelaajalla on niin pitkä tauko edellisistä peleistä, että on yksinkertaisesti hemmetin hauskaa päästä pelaamaan, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen sanailee.

Susiladies on läpi kesän harjoitellut Open Gym -periaatteella Helsingissä laajalla kokoonpanolla. Harjoituksissa on nähty niin kokeneemman kaartin maajoukkuepelaajia, NCAA:ssa kouliintuneita tulevaisuuden nimiä että juniorimaajoukkueiden kärkipelaajia.

– Meillä alkaa olemaan aika laaja pohja. Kun näitä pelaajia alkaa siirtymään yliopistosta ammattilaiskentille, niin on hienoa nähdä, miten he pärjäävät, Salminen sanoo.

Salminen kertoo, että kesästä osa on käytetty Susiladiesin pelityylin päivittämiseen.

– Olemme samalla kehittäneet elementtejä, joita viedään meidän korikseen jatkossa. Hyökkäyksessä olemme keskittyneet siihen, että tehdään täydellä vauhdilla ja hyvin asioita. Olemme panostaneet laatuun sen sijaan, että meillä olisi paljon liikkuvia osia, Salminen aloittaa.

– Puolustuspäässä mennään entistä enemmän koko kentällä ja pyrimme rikkomaan vastustajan hyökkäyksiä. Ajatuksena on, että vastustajat joutuvat suojelemaan palloa eivätkä pääse rakentamaan peliä rauhassa. Siihen suuntaan olemme menneet koko ajan, mutta nyt on otettu askel eteenpäin.

Viralliselle Latvia-otteluihin valmistavalle leirille Kisakallion Susi Training Centeriin 31.7.-2.8.2020 Susiladies kerääntyy noin viidentoista pelaajan voimin.

Susiladiesin EM-karsinnat jatkuvat aikataulussa

Awak Kuier ja kumppanit jatkavat EM-kisapaikan metsästystä marraskuussa. Kuva: Ville Vuorinen.

FIBA teki kesäkuisessa kokouksessaan päätöksen jatkaa karsintoja vuoden 2021 naisten EM-kisoihin alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että Susiladies pelaa marraskuussa EM-karsintaottelut Ukrainaa (vieraissa) ja Portugalia (kotona) vastaan suunnitellusti.

Ranskan ja Espanjan yhdessä järjestämien EM-kisojen loppuvaihetta viilattiin FIBA:n toimesta pienesti. EM-kisojen loppuvaihe piti alun perin järjestää Pariisissa, mutta paikkakunnaksi vaihdettiin Espanjan Valencia.

Susiladies aloitti EM-karsintaurakkansa marraskuussa 2019, jolloin Suomi hävisi vieraissa Portugalille ja kotikentällään Belgialle. EM-kisoihin pääsee jokaisen yhdeksän lohkon ensimmäinen ja viisi parasta toiseksi sijoittunutta. 

 
20.6.2024 23:39 Susiladies

Tshekki kamppaili ja riisti Susiladiesin toistamiseen kumoon

Susiladiesin toinenkin maaottelu Tshekkiä vastaan vieraissa päättyi tappioon, kun Tshekki voitti Kutna Horassa loppunumeroin 83-70 (49-39). Tshekki onnistui pakottamaan Suomen 22 menetykseen ja vei levypallot selkein lukemin.

19.6.2024 22:42 Susiladies

Susiladies taipui saappaat jalassa Tshekille Prahassa pelatussa harjoitusottelussa

Susiladies aloitti kesän harjoitusmaaottelu-urakkansa tänään Prahassa, jossa Tshekki vei pidemmän korren loppunumeroin 84-72 (47-39). Joukkueet kohtaavat uudestaan huomenna Kutna Horassa, 70 kilometriä Prahasta itään. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 19:00 ja on katsottavissa Koristv:ltä.

18.6.2024 10:12 Susiladies

Susiladies lähtee Prahaan 14 pelaajana kokoonpanolla – torstain ottelu katsottavissa Koristv:ltä

Susiladies matkustaa tänään tiistaina Prahaan, jossa Suomi kohtaa keskiviikkona 19.6. ja torstaina 20.6. klo 19:00 Suomen aikaa Tshekin harjoitusotteluissa. Keskiviikon ottelut on katsottavissa tshekkiläisen striimin kautta ja torstain ottelu näkyy suorana lähetyksenä Koristv:ltä.

14.6.2024 10:00 Susiladies

Susiladies kohtaa Saksan Urhea-hallissa 7.7. – liput nyt myynnissä

Susiladies esiintyy tänä kesänä kertaalleen kotikentällä, kun se kohtaa naiskoriksen mahtimaan Saksan Urhea-hallissa Helsingissä sunnuntaina 7.7. Lipunmyynti otteluun on käynnistynyt.

10.6.2024 12:15 Susiladies

Näe Susiladies tänä kesänä kotiparketilla – ennakkomyynti käynnistyy keskiviikkona

Susiladies esiintyy tänä kesänä kertaalleen kotikentällä, kun se kohtaa naiskoriksen mahtimaan Saksan Urhea-hallissa Helsingissä sunnuntaina 7.7. Ennakkomyynti 6. pelaajille kesän otteluun käynnistyy keskiviikkona 12.6.

22.5.2024 07:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierista Italian mestari ja finaalien MVP

Awak Kuierista tuli tiistai-iltana Italian mestari, kun Reyer Venezia voitti kolmannen kerran Famila Schion vieden finaalisarjan suoraan 3-0. Kuier palkittiin myös finaalien MVP-palkinnolla.

21.5.2024 13:37 Susiladies

Susiladiesilla kuuden maaottelun kesä – olympialaisiin valmistautuva Saksa saapuu vieraaksi Urheaan

Susiladiesin kesän 2024 ohjelma on viiden viikon mittainen ja sisältää yhteensä kuusi maaottelua. Vieraissa vastaan tulee EM-kisojen vakiokävijä Tshekki ja olympialaisten emäntämaa Ranska, molemmat kahdesti. Kesän huipentaa Saksaa vastaan pelattavat tuplamaaottelut, joista sunnuntaina 7.7. klo 18:00 pelattava ottelu pelataan yleisön edessä Urhea-hallissa, Helsingissä.

20.5.2024 10:44 Susiladies

Marraskuussa pelattaviin EM-karsintoihin valmistautuva Susiladies lähtee kesään 20 pelaajan ringillä

Marraskuun 2024 ja helmikuun 2025 EM-karsintaikkunoihin valmistautuvan Susiladiesin kesän 2024 maajoukkuerinkiin on valittu 20 pelaajaa. Susiladiesin viiden viikon mittainen ohjelma käynnistyy avausleirillä 3. kesäkuuta.

18.5.2024 08:20 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier kiinni Italian mestaruudessa

Awak Kuier on ollut tulikuumana Italian Serie A1:n finaaleissa, kun hän on siivittänyt Reyer Venezian finaalisarjassa 2-0-johtoon.

9.5.2024 08:59 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni finaaliin

Awak Kuierin Reyer Venezia on selvittänyt tiensä Italian Serie A1:n finaaliin. Venezia voitti välierässä Campobasson otteluvoitoin 2-0.

Näytä lisää vastaavia