Susijengin valmentaja Sean Sheldon: ”Tämä on ollut uskomaton kokemus”

26.8.2023 07:41 Susijengin valmennusjohtoon heinäkuussa liittynyt Utah Jazzin apuvalmentaja Sean Sheldon, 30, kertoi Utah Jazzin Roundball Roundup -podcastin tuoreimmassa jaksosta kesästään valmentajana Suomessa. Sheldon kuvailee Susijengin kanssa viettämäänsä aikaa uskomattomaksi kokemukseksi.

Sheldon kertoo Roundball Roundup -podcastia isännöivälle JP Chungalle, kuinka Susijengin ammattimaisuus ja vieraanvaraisuus ovat auttaneet hänen sopeutumistaan uuteen ympäristöön ensimmäisestä päivästä alkaen.

Viime vuodet NBA:ssa valmentaneen Sheldonin silmissä myös Susijengin yhtenäisyys ja perheenomaisuus ovat yllättäneet hänet positiivisesti.

- Suomeen tullessani mietin, mitenköhän voin olla heille avuksi ja miten pysyn itse kartalla, kun treenit pidetään suomeksi. Yllätyksekseni huomasin, että harjoitusten pääkieli on kuitenkin ollut englanti. Sen lisäksi joukkueen pelaajat, valmentajat ja huoltotiimi ovat ottaneet minut avosylin vastaan, hän kiittelee.

- Kuvaavaa oli sekin, että jo toisena harjoituspäivänä joukkueen pelatessa 5-5-koripalloa pallo kiersi mieheltä miehelle, pelaajat saivat vapaita heittopaikkoja ja syöttäjät löysivät leikkaajat takaovista. Se kertoi, että tämä ryhmä on ollut yhdessä pitkään. Kesän aikana on myös käynyt ilmi, että kaverit tuntevat toisensa todella pitkältä ajalta, välittävät toisistaan ja tahtovat voittaa yhdessä.

Sheldon vei podcastin kuulijat myös kesän tähän asti unohtumattomimpaan hetkeen – Susijengin maaottelukesän avanneeseen, Tampereella pelattuun Liettua-otteluun ja tarkemmin ottaen ottelua edeltäneeseen kansallislauluun.

- Ensimmäisen kahdeksan sekunnin jälkeen DJ laittoi äänet hiljaiselle ja kuulin, kuinka 13 000 ihmistä laulaa Maamme-laulua täysin palkein. Tuli kylmät väreet. On ollut myös silmiä avaavaa huomata, minkälainen palo pelaajiin syttyy, kun he saavat edustaa omaa maataan.

Katso Sean Sheldonin haastattelu JP Chungan Roundball Roundup -podcastista alta.

Henkilöt

 
21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

30.8.2023 09:13 Susijengi

Kapteeni Salin: ”Meillä on aseita voittaa pelejä tässä turnauksessa”

Susijengin pitkäaikainen luottopelaaja Sasu Salin, 32, on päätynyt vastuulliseen asemaan joukkueen kapteenin ominaisuudessa sen ensimmäisenä MM-kisakesänä yhdeksään vuoteen. Vaikean MM-alkulohkon jälkeen kapteeni uskoo, että Susijengillä on kaikki aseet kääntää kurssinsa ja päättää turnauksen alemman jatkosarjan ottelut voitokseen.

28.8.2023 14:05 Susijengi

Elias Valtonen 50. maaottelussaan: ”Kokemusta tulee vain pelaamalla”

Vuosituhannen taitteessa syntyneistä Susijengin pelaajista Mikael Jantunen saavutti 50 maaottelun rajapyykin sunnuntaina Japania vastaan. Saksa-ottelussa vuorossa on Elias Valtonen, 24, joka Jantusen tavoin on nuoresta iästään huolimatta paaluttanut paikkansa Susijengin avainmiehistöön jo varhain.

Näytä lisää vastaavia