Susijengille ja Suomi-korikselle roppakaupalla ehdokkuuksia Urheilugaalassa

8.12.2022 15:14 Suomalaisen koripallon nousuvire näkyy myös vuotuisen Suomen Urheilugaalan palkintokategorioissa. EM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut ja MM-kisapaikkansa varmistanut Susijengi on ehdolla mm. vuoden esikuvaksi ja vuoden joukkueeksi. Muissa palkintokategorioissa ehdolla ovat Lauri Markkanen, Tuomas Iisalo ja Miro Little.

Susijengi ja Suomi-koris sai oman osansa ehdokkuuksista Urheilugaalassa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengi aloitti vuotensa 2022 väkivahvasti nujertamalla helmikuun MM-karsintaotteluissa silloisen hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian niin koti- kuin vieraskentälläkin. Nousuvire jatkui läpi kesän, jolloin Lauri Markkasen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen takaisin vahvuuteensa saanut Susijengi kasvatti perättäisten MM-karsintavoittojensa määrän seitsemään kaatamalla Ruotsin, Kroatian, Israelin ja Viron.

Prahan EM-alkulohkossa Susijengi ansaitsi voitoillaan Puolasta, Tshekistä ja Hollannista paikkansa Berliinin MM-jatkopeleissä. Neljännesvälieräottelussaan Susijengi päihitti Kroatian ja eteni Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1967. EM-puolivälierässä Susijengi johti tulevaa Euroopan mestaria Espanjaa parhaimmillaan 15 pisteellä ennen taipumistaan.

Vuoden joukkueen palkintokategorian lisäksi Susijengi on ehdolla vuoden esikuvaksi. Urheilugaala kertoi ehdokkuuden kriteereiksi Susijengin aktiivisen esikuvan roolin erityisesti nuorisoa kohtaan, yhdenvertaisuuden edistämisen ja rasismin vastaisen kamppailun.

Susijengi kisaa Urheilugaalassa myös vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken palkinnosta. Ehdokkaaksi on valikoitu Susijengin Berliinin EM-neljännesvälierävoitto Kroatiasta, jossa Lauri Markkanen kirjautti miesten maajoukkueen kaikkien aikojen piste-ennätyksen (43).

Ehdokkuuksia Markkaselle, Iisalolle ja Littlelle

Susijengin ykköstykki, jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Lauri Markkanen, 25, on jälleen kerran ehdolla vuoden urheilijaksi.

Markkanen pelasi NBA:ssa vahvan kevätkauden Cleveland Cavaliersissa ja johdatti joukkueet NBA:n Play In -otteluihin asti. Susijengin historiallisen kesän aikana Markkanen raatoi maajoukkuepaidassa 27,0 pistettä, 8,5 levypalloa ja 2,1 syöttöä ottelua kohden.

Syyskaudella Markkanen on ollut suurimpia syitä NBA:n läntisen konferenssin yllätysjoukkueen Utah Jazzin vahvaan alkuun. Markkanen on kirjauttanut Jazzille 22,2 pistettä, 8,5 levypalloa ja 2,2 syöttöä ottelua kohden.

Jo pitkään Saksassa valmentanut loviisalaisen Hokin kasvatti Tuomas Iisalo, 40, on puolestaan Urheilugaalassa ehdolla vuoden valmentajan kategoriassa. Iisalo äänestettiin huhtikuussa Saksan Bundesliigan kauden 2021–22 vuoden valmentajaksi peräti 64,4% äänisaaliilla. Iisalon edustama Bonn sijoittui viime kaudella Bundesliigan runkosarjassa toiseksi ja eteni pudotuspeleissä välieriin, joissa se hävisi Bayern Münchenille otteluvoitoin 2–3.

Susijengissä helmikuussa debytoinut ja EM-kisajoukkueeseen tiensä raivannut Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, on ehdolla vuoden nuoreksi urheilijaksi.

Viime vuodet HBA-Märskyä miesten Divarissa edustanut Little lunasti paikkansa miesten maajoukkueessa ensimmäisenä alle 18-vuotiaana pelaajana sitten Teemu Rannikon (1997). Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti MM-karsinta- ja EM-kisanäyttämöillä pelannut Little pelaa paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa Sunrise Christian Academyn paidassa ja siirtyy ensi syksynä vuoden 2021 NCAA-yliopistoliigan mestarin Baylor Bearsin riveihin.

Äänestä Susijengin Kroatia-voittoa vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi täällä!

 
22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

22.5.2023 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki heitti joukkueensa voiton päähän noususta

Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin Tigers Tübingen on voiton päässä noususta Saksan Bundesliigaan. Suomalaisvalmentajien joukkueet esiintyivät jälleen muutenkin edukseen.

19.5.2023 09:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueille voittoja pudotuspeleissä

Euroopan koripallosarjoissa pudotuspelit ovat täyttä häkää käynnissä. Saksassa ja Itävallassa suomalaiset pääsivät juhlimaan voittoja.

15.5.2023 00:18 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo valmensi Bonnin Mestarien liigan voittoon

Tuomas Iisalon kausi uskomaton kausi Bonnin kanssa sai upean palkinnon, kun Bonn juhli historiansa ensimmäistä Mestarien liigan voittoa. Se kaatoi finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen Hapoel Jerusalemin 77-70 (37-28).

13.5.2023 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan suomalaisfinaali jäi parin pisteen päähän – Tuomas Iisalon Bonn upeasti finaaliin

Tuomas Iisalon ja Bonnin voittokulku jatkui, kun saksalaisjoukkue eteni Mestarien liigan finaaliin. Suomalaisfinaali jää kuitenkin näkemättä, kun Sasu Salinin Teneriffa taipui Hapoel Jerusalemille.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

8.5.2023 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Runkosarjat päätökseen Saksassa ja Italiassa – Sasu Salin palasi kentille

Saksassa saatiin Bundesliigan runkosarja päätökseen. Kausi jatkuu vielä runkosarjan voittaneella Tuomas Iisalon valmentamalla Bonnilla sekä Max Besselinkin Göttingenillä. Sasu Salin palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

25.4.2023 02:42 Susijengi

Lauri Markkanen palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana

Lauri Markkasen historiallinen NBA-kausi 2022–23 sai kruununsa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Susijengin supertähti ja jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana. Markkanen peittosi finaalissa kilpakumppaninsa Shai Gilgeous-Alexanderin (Oklahoma City) ja Jalen Brunsonin (New York). Markkanen on NBA:n historian kuudes eurooppalainen, joka voittaa kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

9.4.2023 09:57 Susijengi

Miro Littlelle yhdeksän peliminuuttia Nike Hoop Summitissa

Susijengin nuori lupaus Miro Little kellotti yhdeksän peliminuuttia, heitti kolme pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja torjui yhden vastustajan heiton viime yönä Suomen aikaa pelatussa Nike Hoop Summitissa Oregonin Portlandissa. Littlen edustama muun maailman tähdistöjoukkue hävisi kuitenkin Yhdysvalloille pistein 84–90 (39–46).

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

Näytä lisää vastaavia