Susijengi Rising Stars esitti yli 1000-päiselle yleisölle aktiivisuuttaan ja urheilullisuuttaan – Latvia kaatui Thomas Tumban ja Miro Littlen johdolla

19.6.2023 21:04 Urhea-hallin korirenkaat taipuivat, kun Susijengi Rising Stars esitteli koko kokoonpanonsa voimin urheilullisuuttaan. Vahvasti puolustanut Suomi nappasi voiton Latvian haastajamaajoukkueesta 79-66 (42–29). Susijengi Rising Stars kohtaa turnauksen päätösottelussa keskiviikkona Viron.

Thomas Tumba ihastutti kotiyleisöä Urhea-hallissa monipuolisilla otteillaan. Kuvat: Ville Vuorinen

Miro Littlen riisto ja donkki sai 1011-päisen yleisön nousemaan penkeistään. Littlen (17/2/4/3 riistoa) suoritus vei Susijengi Rising Starsin 67–47-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia.

Upeasti puolustanut Suomi ei antanut viimeisillä minuuteilla vieraille mahdollisuutta, vaan Severi Kaukiaisen (9/3/4) loppua kohden kuumentunut käsi piti vieraat kurissa.

- Ihan törkeän siistiä pelata tällaiselle yleisölle. Hienoa, että näin paljon porukkaa tuli paikalle – oli ajoittain todella hyvä tunnelma, kun saatiin hyvää henkeä, niin se kuului myös katsomossa, Kaukiainen kiitteli faneja.

- Ajoittain oli todella hyvä intensiteetti ja energia kentällä. Emme ihan saaneet ehjää 40 minuuttista aikaiseksi. Kesän eka peli ja aika vähän tapahtumia yhdessä, joten se on tässä vaiheessa vielä ihan ymmärrettävää, Kaukiainen jatkoi.

Vaikka vieraat vetivät loppuminuuteilla vielä 9–0-runin nousten 11 pisteen päähän kaksi minuuttia ennen loppua, Lassi Nikkarisen (3/2/4) onnistunut kolmen pisteen heitto mursi vastustajan selkärangan lopullisesti. Susijengi Rising Stars nappasi voiton lukemin 79-66.

- Näimme paljon niitä asioita, joita treenattu kesäkuun alusta asti. Hyökkäyksessä keskityttiin siihen, että pelataan yhdessä ja se toimi aika hyvin tänään: pallo liikkui, luotimme toisiimme ja saimme helppoja koreja, eli ihan susipelin perusteita. Suomalainen maajoukkuekoris perustuu koko kentän puolustamiseen, silloin kun siinä onnistutaan, niin olemme vahvoilla ja tänään onnistuimme, Suomen päävalmentaja Hanno Möttölä avasi.

Onnistunut kaukoheittopeli avasi lukkoja

Yleisö pääsi nauttimaan upeasta koripalloillasta, jossa kotijoukkue esitti toinen toistaan hienompia suorituksia.

Fede Federiko (5/5/3r/2t) huudatti yleisöä jo ensimmäisessä puolustuksessa lakaisemalla latvialaisyrityksen tylysti parkettiin. Federikon jatkuva uhka puolustuskorilla sai vieraiden olon epämukavaksi.

Federiko Federikon ulottuvat kädet aiheuttivat päänvaivaa latvialaisille. Kuva: Ville Vuorinen
Federiko Federikon ulottuvat kädet aiheuttivat päänvaivaa latvialaisille. Kuva: Ville Vuorinen

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat vähäkorisia, ja Latvia puolusti oman korinsa läheisyydessä tarkasti. Suomi onnistui kaaren takaa avauskympillä viidesti, kun Thomas Tumba (15/4) osui kahdesti ja Aatu Kivimäki, Miro Little sekä Touko Tainamo puolestaan kertaalleen.

- Thomas Tumba näytti ensimmäisessä aikuisten maaottelussa sitä osaamista, mitä häneltä löytyy niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Hän on mennyt Joensuussa huimin harppauksin eteenpäin, Möttölä kommentoi suojattinsa esitystä.

- Tänään oli fyysinen matsi korin alla, vastustaja oli isompi, mutta me olimme nopeampia ja liikkuvampia. Leirin ensimmäisestä päivästä asti on tehty selväksi, että 1vs1 pitää pärjätä, ja tänään onnistuimme siinä hyvin, 15 pistettä heittänyt Thomas Tumba kommentoi ottelun tauottua.

Vahva toinen puoliaika toi voiton

Toisella jaksolla Suomi pääsi juoksemaan kenttää yhä paremmin. Miro Littlen onnistunut kolmen pisteen heitto nopean hyökkäyksen päätteeksi vei kotijoukkueen 27–20-johtoon ja Latvian aikalisälle, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia.

- Ottelu alkoi kääntyä, kun Perttu Blomgren tuli sisään ja käänsi puolustuksen intensiteetin, jota Miro Little jatkoi. He asettivat standardin, jota muiden oli helppo seurata ja se kantoi loppuun saakka, Möttölä kertasi.

16 minuuttia pelannut Miro Little oli tehokas heittämällä isäntien korkeimman pistesaaliin, 17 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen
16 minuuttia pelannut Miro Little oli tehokas heittämällä isäntien korkeimman pistesaaliin, 17 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen aktiivinen takapelaajien puolustaminen tuotti vaikeuksia Latvialle ottelun edetessä. Korisliigan Vuoden puolustuspelaajana palkittu Perttu Blomgren aiheutti rutkasti vaikeuksia Latvian takamiehille aggressiivisella puolustuspelaamisellaan.

- Meillä on laittaa monta jätkää painostamaan takamiehiä koko kentällä, se on meidän vahvuutemme. Huomasi, että vastustajan takamiehet alkoivat väsymään – jos meiltä joku väsyy, niin uutta miestä voi heittää tilalle, tiukasti raatanut Kaukiainen summasi.

Suomi jatkoi tarkkaa kaukoheittopeliään toisella puoliajalla, kun Tumba ja avauspuoliajalla heittonsa kanssa tuskaillut Jacob Grandison (9/6/3) osuivat tauon jälkeen vieden Suomen jo 13 pisteen karkumatkalle kolmannella neljänneksellä.

Isännät eivät päätöskympillä päästäneet väsytettyä Latviaa enää antamaan viimeistä iskua, vaan huolellisesti hyökänneet isännät nappasivat voiton 79–66.

Ottelutilastot >

Susijengi Rising Stars kohtaa keskiviikkona turnauksen päätösottelussa Viron haastajamaajoukkueen. Urhea-hallissa pelattava ottelu käynnistyy klo 18:30. Turnaukseen ei myydä lippuja ovelta, tapahtumassa ainoastaan ennakkolipunmyynti. Turnauksen lipunmyyntiin täältä.

Susijengi Rising Stars -turnauksen otteluaikataulu 19.-21.6.

  • Ma 19.6. klo 18.30 Susijengi Rising Stars – Latvian haastajamaajoukkue 79-66
  • Ti 20.6. klo 16.30 Viron haastajamaajoukkue – Latvian haastajamaajoukkue
  • Ke 21.6. klo 18.30 Susijengi Rising Stars – Viron haastajamaajoukkue

Ottelut pelataan URHEA-hallissa Helsingin Mäkelänrinteessä.

 
19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

15.2.2024 11:07 Susijengi

FIBA vahvisti Susijengin olympiakarsintojen otteluajat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA varmisti keskiviikkoiltana ensi kesän olympiakarsintojen (2.–7.7.) otteluaikataulut. Susijengi pelaa omat karsintansa Espanjan Valenciassa ja kohtaa karsintalohko B:ssa Bahaman tiistaina 2.7. iltapäivällä ja Puolan torstaina 4.7. illalla. Karsintalohkon kaksi parasta joukkuetta etenee turnauksen välieriin.

12.2.2024 15:05 Susijengi

Susijengin vuosi käyntiin timantinkovien EM-karsintojen merkeissä

Susijengi käynnistää tapahtumarikkaan vuotensa ensi viikolla alkavan EM-karsintaikkunan ja Serbia- ja Tanska-maaotteluiden merkeissä. EM-karsintamiehitykseen viisitoista pelaajaa kutsunut päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi karsinnoista äärimmäisen kovatasoisia ja pitää niitä optimaalisena avauksena uudelle susivuodelle.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

Näytä lisää vastaavia