Susidebytantti Perttu Blomgren: ”Tuli sellainen havahtuminen, että mähän oon nyt täällä”

4.8.2022 10:23 Osoituksena Susijengin alati kohentuvasta kilpailutilanteesta nähdään ringissä kasvavin määrin nuoria, nälkäisiä haastajapelaajia kilpailemassa maajoukkuepaikasta kokeneempia vastaan. Salon Vilppaan Perttu Blomgren, 20, taisteli tänä kesänä tiensä haastajamaajoukkueesta Susijengiin ja kärkkyy Tampereen Scandic Cupissa ensimmäisiä A-maaotteluitaan.

Lapualta Susijengiin - Perttu Blomgren debytoi A-maajoukkueessa Tampereella. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Blomgren oli kesän alussa nimetty Susijengin nelikymmenpäiseen ”isoon rinkiin”, joka käsittää paitsi vuosia joukkueessa tahkonneet pitkän linjan susikonkarit, myös nuoret haastajapelaajat, joista tähdätään jengiin vahvistuksia tuleviksi vuosiksi.

Haastajamaajoukkueen alkukesän Viro-maaotteluissa Blomgren vakuutti valmennusosaston pelinjohdollaan, korintekovalmiudellaan ja Sasu Salin -henkisellä terrieripuolustuksellaan. Keskikesän MM-karsintaikkunassa lapualaislähtöinen takamies haastoikin kokeneemman takapelaajaosaston tasaväkiseen kamppailuun paikasta pöytäkirjassa MM-karsintaotteluissa.

- Alun perin en ollut laskeskellut, että olisin Susijengin mukana, vaan että pelaisin vain haastajien mukana Tallinnassa. Yhtäkkiä alkoikin karsintaikkuna ja mulle tuli sellainen havahtuminen, että mähän oon nyt täällä, Blomgren naurahtaa.

- Vaikea omia otteitaan itse arvioida, mutta ihan hyvin kai on mennyt. Mä teen mielestäni periaatteessa niitä asioita kuin aina. Kai tämä osoitus on siitä, että jotain on tehty oikein.

Debyytti kiiluu silmissä

Suomalaisen huippukoripallon mittakaavassa Susijengi on kruununjalokivi, jossa pelaavat maan absoluuttisesti parhaat pelaajat aina NBA:sta ja FIBA Mestareiden Liigasta kotoiseen Korisliigaan.

Susijengiin nouseminen on usein tarkoittanut nuorille – ja vähän kokeneemmillekin (viittaus Juho Nenoseen) – pelaajille oman pelin kohottamista uudelle tasolle. Blomgrenkin kokee, että korkean intensiteetin ja vaatimustason päivittäistreenit hiovat pelaajia yhä korkeamman tason ammattilaisuuteen.

- Tässä pääsee näkemään vierestä, miten maan parhaat ja kokeneimmat pelaajat treenaa ja se on tuonut uusia näkökulmia omaan treenaamiseen. Erityisesti olen kiinnittänyt huomiota siihen, miten kokeneetkin kaverit tekevät päivittäin sellaisia perusjuttuja, mistä ehkä jossain vaiheessa ajattelin, ettei niihin enää aikuistasolla kiinnitetä enää niin paljoa huomiota.

Blomgren on tuoreeltaan nimetty mukaan niiden kuudentoista pelaajan joukkoon, jotka käynnistävät loppukesän 2022 maaottelut Tampereen Hakametsän Scandic Cup -turnauksessa Belgiaa vastaan.

- Onhan se tosi siistiä, hän naurahtaa ajatukselle Susijengi-debyytistään.

- Olen pidempään unelmoinut, että voisin pelata miesten maajoukkueessa. Nyt ollaan taas askel lähempänä.

Susijengi ja Belgia kohtaavat Scandic Cupissa Tampereen Hakametsän jäähallissa torstaina 4.8. klo 19.30 ja lauantaina 6.8. klo 19.30. Liput otteluun täältä.

Susijengin torstai-illan Belgia-ottelu näkyy Ruutu+ -palvelussa vapaasti katsottavissa.

Henkilöt

 
20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

21.2.2024 11:03 Susijengi

Sasu Salin: ”Haetaan jengin kanssa uutta, liikkuvampaa ilmettä”

Kohta jo vuosikymmenen ajan isoja minuutteja Espanjan ACB-liigassa kellottanut Sasu Salin on tällä kaudella joutunut totuttelemaan uuteen rooliin, kun minuutit Lenovo Teneriffan seurajoukkueen kanssa ovat jääneet odotettua vähemmälle. Susijengissä Sasu on kuitenkin jälleen paljon vartijana, kun joukkue hakee EM-karsinnoissa Tanskan ja Serbian päänahkaa.

20.2.2024 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Susijengin paidassa on aina ekstralatausta”

Euran Veivin kasvatille Elias Valtoselle, 24, kuuluu hyvää. Haastavan viime kauden jälkeen ”Euran Jordani” löysi rytminsä Okinawan MM-kisakesänä ja kuluvalla kaudella hän on paaluttanut paikkansa Espanjan liigan pudotuspelipaikkaa jahtaavan Manresan rotaatiossa. Susijengi-ikkunaan Valtonen palaa ilon kautta ja hakemaan onnistumisia.

19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

Näytä lisää vastaavia