Suomen tyttöjen U18-maajoukkueelle EM-kisojen alkulohkon kakkossija – Ranska osoittautui paremmaksi kolmannessa pelissä

5.8.2024 23:47 Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi ensimmäisen tappionsa Portugalissa pidettävissä EM-kisoissa, kun Ranska voitti Sudenpennut 55-93 (30-47). Suomi sijoittui alkulohkossaan toiseksi ja kohtaa Round of 16 -vaiheessa Slovenian keskiviikkona.

Sudenpennut hävisi Ranskalle Portugalin EM-kisoissa. Kuva: FIBA.

Alkulohkonsa nyt +120 pisteen korierolla voittanut – ja EM-kisojen ennakkosuosikkeihin kuuluva – Ranska osoittautui liian kovaksi palaksi purtavaksi. Sudenpennut pysyi pitkään iskuetäisyydellä, mutta toisella puoliajalla Ranska meni menojaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla meidän paketti pysyi kohtuudella kasassa. Hyökkäsimme hyvin ensimmäisen puoliajan, mutta puolustus olisi voinut olla parempaa muutamissa tilanteissa. Suoraselkäinen esitys, Suomen päävalmentaja Niko Hellman aloitti.

– Toisella puoliajalla emme pystyneet enää vastaamaan Ranskan intensiteettiin. Kolmannella jaksolla saimme vielä hetkittäin onnistumisia, mutta neljännessä emme lainkaan.

Levypallot meni Ranskan urheilullisuudesta huolimatta miltei tasan 38-40 ranskalaisille, mutta Sudenpennuille kertyi 29 menetystä.

– Syötimme aivan liikaa harhasyöttöjä, jotka johti suoraan layupeihin toiseen päähän. Sitä ei voi tehdä Ranskaa vastaan, jos haluaa millään tapaa pitää ottelun tiukkana.

Suomen pistekolmikko oli Lilli Onnela (14/2), Nicole Ogun (12/8) ja Tiia Talonen (10/3). Ranskalta sukkaa heiluttivat Nell Angloma (24/5) ja Tea Cleante (16/0).

Suomi sijoittui kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla alkulohkonsa toiseksi ja kohtaa neljännesvälierissä, Round of 16 -vaiheessa, Slovenian keskiviikkona.

> Ottelutilastot

Henkilöt

11.8.2024 23:25 Nuorten EM-kilpailut

Belgia päihitti Sudenpennut tyttöjen U18 EM-kisojen päätösottelussa

Suomi sijoittui kahdeksanneksi Portugalissa pidetyissä 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa. Suomi hävisi päätöspelissään Belgialle 53-68 (31-38).

11.8.2024 00:08 Sudenpennut

Unkari vei Sudenpennuilta mahdollisuuden MM-kisapaikkaan tyttöjen U18 EM-kisoissa

Portugalissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi tulee pelaamaan huomenna sijoista 7-8, kun Unkari vei voiton Sudenpentujen nenän edestä toiseksi viimeisessä ottelussa 73-55 (30-20).

8.8.2024 21:51 Nuorten EM-kilpailut

Serbia vei mitalipelit Sudenpentujen nenän edestä tyttöjen U18 EM-kisoissa

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi Portugalissa pidettävien EM-kisojen puolivälierissä Serbialle 70-76 (43-39). Suomi pelaa täten sijoista 5-8 ja panoksena on edelleen MM-kisapaikka.

7.8.2024 18:54 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpennut kahdeksan parhaan joukossa EM-kisoissa! Tyttöjen U18-maajoukkue päihitti Slovenian

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue eteni kahdeksan parhaan joukkoon Portugalissa pidettävissä EM-kisoissa. Sudenpennut voitti neljännessä pelissään Slovenian 69-59 (37-29).

4.8.2024 19:14 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpennut riisti ja raastoi Luxemburgin palasiksi tyttöjen U18 EM-kisojen toisessa alkulohko-ottelussa

Portugalissa eilen alkaneissa tyttöjen U18 EM-kisoissa Suomi jatkaa voittamattomana kahden alkulohko-ottelun jälkeen. Sudenpennut päihitti Luxemburgin 63-89 (27-41) ja pelaa B-lohkon piikkipaikasta huomenna Ranskaa vastaan.

3.8.2024 22:26 Sudenpennut

Suomen tyttöjen U18-maajoukkue aloitti EM-kisansa makealla voitolla Israelista

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti A-divisioonan EM-kisansa tänään Portugalissa. Sudenpennut ohitti vastustajansa lopullisesti kolmannella jaksolla ja päihitti Israelin 89-79 (44-45).

2.8.2024 18:30 Nuorten EM-kilpailut

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa EM-kisansa Portugalissa lauantaina

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa A-divisioonan EM-kisaurakkansa Portugalin Matosinhosissa lauantaina 3.8.. Suomen kanssa samassa alkulohkossa ovat Israel, Luxemburg ja Ranska.

10.7.2023 08:57 Nuorten EM-kilpailut

Elina Aarnisalo on 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisojen pistekuningatar

Eilen Turkin Konyassa päättyneissä 18-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Sudenpentujen Elina Aarnisalo, 17, kruunattiin pistekuningattareksi. Aarnisalo heitti keskimäärin 23,0 pistettä per ottelu.

9.7.2023 21:48 Nuorten EM-kilpailut

Belgia vei voiton Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelta EM-kisojen päätöspelissä

Suomi sijoittui kymmenenneksi Turkin Konyassa pelatuissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa, kun päätöspelissä Sudenpennut kärsivät tappion Belgialle 54-80 (22-43).

8.7.2023 21:55 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen aktiivisuus kohti koria palkittiin lopussa Israelia vastaan

Turkissa pelattavissa 18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa Suomi meni kalkkiviivoilla ohitse Israelista ja pääsi juhlimaan toiseksi viimeisessä ottelussaan voittoa numeroin 81-76 (40-41). Suomi pelaa täten huomenna sijoista 9-10.