Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

2.6.2021 15:00 Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

Vilpas ja Mikko Koivisto osallistuvat Mestarien liigan karsintoihin. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Vilppaalle kansainväliset ottelut eivät ole seurahistorian ensimmäisiä. 2000-luvun alussa Vilpas oli mukana Suomi-Ruotsi-liigassa sekä Pohjois-Euroopan liigassa eli NEBL:ssä.

FIBA:n alaisen Mestarien liigan viisivuotisessa historiassa on nähty aiemmin kaksi suomalaisjoukkuetta, kun Kataja Basket eteni lohkovaiheeseen 2016–17 ja Karhu Basket puolestaan osallistui karsintoihin kausilla 2018–19 ja 2019-20.

- Mahtavaa päästä mukaan BCL-karsintoihin. Keväällä saavutettu pitkäaikainen unelma Suomen mestaruudesta poikii tämän mahdollisuuden, joten tarina jatkuu! Talouden puolesta karsinnat ovat jo turvattu, kiitos pääyhteistyökumppanuuksien ja liiton kv-seuratuen. Lohkovaiheeseen pääsy puolestaan toisi mukavan palkintorahan FIBA:n puolelta, joten tämä on tarkoin harkittu ratkaisu ja loistava mahdollisuus lähteä mukaan. Salohallissa olosuhteet ovat melko pitkälti FIBA:n vaatimalla tasolla. Olemme käyneet paljon keskusteluja Kataja Basketin, Karhu Basketin ja LP Viestin taustaryhmien kanssa ja saaneet jo paljon arvokasta tietoa europeleihin liittyvistä asioista, kertoo Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi seuran tiedotteessa.

- Champions League ja Salon Vilpas! Siinä on sellainen yhdistelmä, jota en minä eikä kovin moni muu olisi osannut yhdistää vielä pari kuukautta sitten. Päävalmentajana aina haaveilee tällaisista mahdollisuuksista ja miettii, mitä sen eteen pitää tehdä ja mitä kaikkea se tuo tullessaan. Itselläni on hienot kokemukset KTP:n kanssa FIBA EuroChallengesta ja odotan todella paljon näitä BCL:n karsintoja. Tämä on hieno mahdollisuus näyttää osaamistamme kansainvälisillä kentillä niin meille seurana kuin myös pelaajille. Aika näyttää sitten, kenet saamme karsinnoissa vastaamme. Se on kuitenkin selvää, että tavoittelemme tosissaan paikkaa lohkovaiheeseen, sanoo Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.  


 

 
5.7.2023 17:57 Mestarien liiga

Kauhajoen Mestarien liigan karsintaturnausjoukkueet arvottu

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaturnausten joukkueet arvottiin torstaina. Karhu Basket Kauhajoki kohtaa puolueettomalla kentällä Turkin Antalyassa 25.9. israelilaisen roni Hay Motors Ness Zionan.

23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

4.10.2018 23:13 Mestarien liiga

Karhu Basketin eurotaival päättyi tältä erää, Nanterre oli vielä liikaa

Kauhajoen ensimmäiset kansainväliset ottelut olivat silti menestys: neljä voittoa, kaksi tappiota.

1.10.2018 21:02 Mestarien liiga

Nanterre 92 näytti suuruutensa, Karhu Basketin kansainvälinen voittoputki poikki

Kauhajokelaisjoukkueella on lähes mahdoton tehtävä torstaina Ranskassa, eroa kertyi peräti 37 pistettä.

Näytä lisää vastaavia