Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueelle ansaittu EM-kisojen A-divisioonapaikka

9.2.2023 09:30 Suomen 18-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue pelaa ensi kesänä 2023 A-divisioonan EM-kisoissa. Viisi kuudesta Suomen juniorimaajoukkueesta on nyt A-divisioonassa.

Nuorten B-divisioonan EM-kilpailuiden kilpailuformaatin mukaisesti normaalisti kolme parasta nousee seuraavan vuoden A-divisioonan EM-kisoihin. Vuonna 2022 FIBA muutti 18-vuotiaiden miesten kohdalla nousijamäärän kahteen halutessaan jättää takaportin auki Venäjän mahdolliselle paluulle kilpailutoimintaan.

FIBA teki äskettäin odotetun päätöksen jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän sulkua kaikesta kilpailutoiminnasta Venäjän aloittaman, Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan vuoksi.

Suomen 18-vuotiaat olisivat normaalitilanteessa urheilullisesti ansainneet nousunsa A-divisioonaan viime kesän B-divisioonan kolmossijallaan. Tuoreilla päätöksillä se on nyt myös kabineteissa hyväksytty.

18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisat järjestetään 22.-30.7.2023 Nišissä, Serbiassa.

Sudenpennuista pelaavat A-divisioonassa ensi kesänä 20-vuotiaat naiset, 18-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 16-vuotiaat tytöt ja pojat. Suomen 20-vuotiaat miehet sijoittuivat viime kesänä B-divisioonassa neljänneksi ja voiton päähän noususta.

9.7.2024 21:44 Sudenpennut

Suomen 18-vuotiaille pojille tappio Kroatiaa vastaan ”Adrianmeren myrskyissä”

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi tänään vieraissa pelatussa valmistavassa maaottelussa Kroatialle 94-79 (53-46). Suomi valmistautuu 27.7. alkaviin EM-kisoihin, jotka pidetään Tampereella.

6.7.2024 15:55 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet juhlivat Pohjoismaiden mestaruutta Södertäljessä

Södertäljessä pidettävissä 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kultamitalia sekä tytöissä että pojissa voittamattomina. Suomelta Lilli Onnela, Stella Jokela, Olavi Suutela ja Jelani Towa valittiin turnauksen tähdistöviisikoihin.

5.7.2024 23:24 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueille kolmannet voitot Södertäljessä – Sudenpennut kaatoi Islannin kahdesti

Södertäljessä pidettävissä 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana kolmen ottelupäivän jälkeen. Suomi kaatoi sekä pojissa että tytöissä Islannin.

3.7.2024 22:02 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaat pojat jatkavat voittokulkuaan Södertäljen PM-kisoissa kaatamalla Viron 20 pisteellä

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue jatkaa voittamattomana kolmen ottelun jälkeen Södertäljessä järjestettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomi voitti Viron 77-97 (38-47).

3.7.2024 00:06 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut jatkaa voittojen tiellä Södertäljen PM-kisoissa, kun Ruotsi kaatui kahdesti

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet nappasivat toiset voitot Södertäljessä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Ruotsin. Molemmat joukkueet ovat voittaneet molemmat otteluistaan.

1.7.2024 23:07 Sudenpennut

Sudenpennut saalisti kaksi voittoa Norjasta 18-vuotiaiden PM-kisojen avauspäivänä

Södertäljessä tänään alkaneissa 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi voitti Norjan sekä tytöissä että pojissa. Sudenpennut kohtaa huomenna Ruotsin.

30.6.2024 21:15 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkue aloittaa PM-kisansa Södertäljessä maanantaina

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ovat matkustaneet tänään Södertäljeen, jossa käynnistyy maanantaina 1.7. ikäluokkien Pohjoismaiden mestaruuskisat. Suomen lisäksi mukana kisoissa ovat Tanska, Viro, Islanti, Norja ja Ruotsi.

28.6.2024 20:32 Sudenpennut

18-vuotiaiden poikien maajoukkue voittoon Latviassa – 20-vuotiaille naisille tappio EM-kenraalisssa

Sudenpennut pelasi perjantaina kaksi maaottelua Riiassa. Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti Latvian. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue taas hävisi Latvialle viimeisessä valmistavassa maaottelussaan ennen EM-kisoja.

26.6.2024 22:59 Sudenpennut

20-vuotiaiden miesten maajoukkue säkitti 100 pistettä ja kaatoi Tanskan PM-kisojen avausottelussa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue aloitti Pohjoismaiden mestaruuskisansa Södertäljessä voittamalla Tanskan. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Riiassa pelatussa maaottelussa Latvian.

21.6.2024 17:11 Sudenpennut

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue toistamiseen voitokas Puolaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti toistamiseen Puolan Gniewinossa pelatussa maaottelussa. Tällä kertaa Sudenpentujen urakka meni ylitöiksi, kun Puola kaatui jatkoajan jälkeen 91-99 (44-38, 82-82).