Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

27.3.2022 14:42 Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

Sofia Pelander nauttii pudotuspeleistä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bundesliigan runkosarja päätettiin keskeyttää aikataulusyistä ennen kuin joukkueet olivat ehtineet pelata kaikkia otteluitaan. Pelanderin Herner TC sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja saa puolivälierässä vastaansa Panthers Osnabrückin.

Pelander odottaa tasavälistä puolivälieräparia.

- He tuntuvat vähän arkkivihollisilta, koska sinne 1,5 tunnin matka ja he ovat vähän samantyylinen joukkue kuin me. Meillä on tällä hetkellä todella hyvä joukkuehenki ja minusta tuntuu, että se on myös heidän vahvuutensa. He ovat pelanneet pitkään jo yhdessä eikä heillä ole paperilla maailman parhaimpia nimiä, mutta he pelaavat tosi hyvin yhteen ja löytävät toisensa hyvin. He ovat hitsautuneet hyvin yhteen. Heillä on hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Mielestäni heillä on sarjan paras vitospaikan pelaaja, joka vaarallinen myös kaarella. Siihen pitäisi löytää aseet miten hänet pysäytetään, sillä parhaimmillaan hän voi tehdä vaikkapa 35 pinnaa, Pelander arvioi tulevaa vastustajaa.

Hernen kausi oli nousujohteinen, joka kruunautui viikko sitten Saksan cupin voittoon. Pelander odottaa kevään ratkaisupelejä hyvillä mielin.

- Lähden tosi innoissa pudotuspeleihin ja pudotuspelit ovat kaikin puolin erikoista ja ihanaa aikaa. Saimme kotiedun ja se on hyvä, sillä heidän hallissaan on aina hyvä tunnelma ja siellä on vaikea pelata. Olemme kohdanneet heidät tällä kaudella kolmasti ja voittaneet ne kaikki. Viime vuonna he pudottivat meidän välierissä suunnilleen samalla kokoonpanolla. Tänä vuonnakin meillä on ollut todella tiukkoja taisteluita ja viimeinen kohtaamisemme meni jatkoajalle.

Panthers on Hernelle tuttu joukkue myös viime kauden pudotuspeleistä, sillä tuolloin Panthers pudotti Hernen välierissä. Pelander ennakoi tasaista puolivälieräsarjaa.

- Odotan jännittävää ja hyvää puolivälieräsarjaa, mutta meillä on ehdottomasti tavoitteena mennä välieriin. Kaikki on kuitenkin auki ja kumpi tahansa voi tämän viedä. Sarja on paras kolmesta, joten siinä täytyy olla keskittynyt jokaiseen peliin.

Äijäsen Saarlouis haastaa runkosarjan voittajan

Äijäsen Saarlouis sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja saa vastaansa runkosarjan voittaja Rheinland Lionsin. Saarlouisin kausi on ollut hyvin rikkonainen, joten pudotuspelipaikkaa voidaan pitää hyvänä suorituksena.

- Meillä on ollut kauden aikana todella paljon vaihtuvuutta. Meillä on vaihtunut valmentaja ja meillä on tainnut kauden aikana ollut 19 pelaajaa. Se on tuonut sen, että olemme pitkälti totutelleet toisiimme. Uskon, että olisimme yltäneet parempaan suoritukseen, jos vaihtuvuutta olisi ollut vähän, mutta täytyy olla tyytyväinen, että pääsimme pudotuspeleihin, Äijänen kertaa joukkueen kautta.

Lions nousi viime kauden päätteeksi 2. Bundesliigasta kovalla joukkueella ja on hallinnut myös tämän kauden Bundesliigaa.

- Heillä on tosi kokenut joukkue ja runko on pysynyt samana jo pidempään. He pelaavat joukkueena hyvin yhteen ja on meille haastava vastustaja. Lähdemme kuitenkin ennakkoluulottomasti  pistämään parastamme.

Joukkueen tavoin Äijäsen kauteen on mahtunut kaikenlaista koronasta pieniin vaivoihin. Pudotuspeleihin hän pääsee kuitenkin lähtemään hyvistä lähtökohdista.

- Itsellänikin on ollut aika ailahtelevaa ja olin muutaman pelin pois, mutta nyt kaikki on kunnossa. Innolla lähden pelaamaan pudotuspelejä.

 
14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

Näytä lisää vastaavia