Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

30.9.2021 13:15 Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

Sofia Pelander aloittaa toisen kautensa Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Herner TC aloitti kautensa viime viikonloppuna kohdatessaan Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin edustaman Nördlingenin. Koskimiehen 20 pisteen johdattamana Nördlingen haki hieman yllättävän 89-88-vierasvoiton.

- Ei ollut tietenkään hirveän hyvä kauden aloitus, kun tuli pinnan tappio kotikentällä. Emme olleet ihan valmiita tähän peliin ja Nördlingen tuli yllättävän aggressiivisesti, vaikka olimme skoutanneet heidät ja tiesimme heidän tulevan kovaa. Kunnia kuitenkin heille, että he pitkän matkan jälkeen tulivat peliin noin hyvin. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja analysoimme tämän pelin ja sitten perjantaina päästään kokeilemaan uudestaan, Pelander ruoti avausottelua.

Saksassa on läpi vuosien nähty suomalaispelaajia, mutta viime kaudella Pelander kannatteli ainoana suomalaisten mainetta. Tällä kaudella sarjassa nähdään suomalaisia neljän pelaajan verran, kun Koskimiehen ja Poundsin lisäksi Anniina Äijänen siirtyi kesällä Saksaan tehtyään Saarlouis Royalsin kanssa sopimukseen.

- Oli sikahauskaa nähdä Elina ja Anissa. On hauskaa, kun on paljon suomalaisia pelaajia. Lisäksi on aika paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet Ruotsissa, joten on myös sellaisia puolituttuja, viisi kautta Ruotsissa pelannut Pelander iloitsee.

Sofia Pelanderin tähtäimessä on mestaruus. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pelanderin viime kausi Hernen kanssa oli vaikea. Alussa uusi sarja tuotti omat kasvukipunsa ja myös loukkaantumiset aiheuttivat päänvaivaa. Lisäksi joukkueen kausi päättyi pettymykseen, kun se putosi mestaruustaistelusta välierävaiheessa, ja pronssikin jäi haaveeksi useiden poissaolojen takia. Seura tarjosi Pelanderille jatkosopimusta jo viime kaudella ja lopulta hän päätti tarttua täkyyn.

- Oli alustavia neuvotteluja myös muualle, muttei mitään sellaista varmaa. Aloitimme Hernen kanssa jatkoneuvottelut jo ennen viime kauden pudotuspelejä. Siinä oli matkalla vähän väärinkäsitystä ja muuta, mutta tämä oli hyvä paikka jatkaa ja oli kiva saada jatko hoidettua ajoissa.

- Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon, kun minulla oli loukkaantumisia enkä ollut tyytyväinen omaan kauteeni. Minulla meni pelirytmiin totutellessa aika kauan, ja vasta oikeastaan kevätkaudella aloin pelata omaa peliäni. Tunsin kehittyneeni täällä ja oli helppo tulla takaisin, kun tiesin että kaikki hoituu ja osa myös viime kauden pelaajista jäi tänne. Samalla tietää miten kaikki toimii ja niin edelleen.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Toiseen kauteen lähdettäessä sarja on tutumpi ja sitä kautta pelityyliin totuttelemiseen ei mene enää aikaa.

- Nyt tuntee liigaa vähän paremmin ja hieman myös pelaajia sekä tietää mitä täällä vaaditaan. Meillä on samat valmentajat ja he tietävät mihin keskittyä minussa harjoituksissa ja tuntevat minut pelaajana. Myös osa pelaajista on jäänyt, joka on aina hyvä, ettei koko joukkue ole täysin uusi niin kuin esimerkiksi viime vuonna. Meillä oli harjoituskaudella hyvää tekemistä ja joukkueeseen on hankittu samalla tavalla koripallosta ajattelevia pelaajia. Toivottavasti löydämme yhteisen sävelen mahdollisimman nopesti.

Bundesliigaa ovat viime vuosien ajan hallinneet Keltern sekä Wasserburg. Herne pääsi lyömään kiilaa väliin vuonna 2019 ja haluaa uusia tempun myös tänä vuonna.

- Mestaruus on tavoitteena ja olemme sanoneet sen myös ääneen. Se ei ole helppo tavoite, mutta sitä varten täällä ollaan. Minusta tuntuu, että sarja on tänä vuonna tasaisempi ja kovempi kuin viime kaudella, arvioi Pelander.

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia