Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

16.6.2023 13:28 Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

Shawn Hopkins oli tyytyväinen menneeseen kauteen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Craiovan päävalmentajana toimi Ukrainan maajoukkueen päävalmentaja Vitaly Stepanovskyi, joka ei pelaajiaan harjoituksissa säästellyt. Hopkinsia kova treeni ei kuitenkaan haitannut, vaan päinvastoin.

- Koutsi oli tosi hyvä ja meritoitunut valmentaja. Kehitti hyvin jokaista pelaaja ja henkilökohtaisesti sain paljon elämän reppuun juttuja mukaan. Minulla oli heti alusta lähtien tosi hyvä yhteys häneen. Hän oli tosi vaativa. Hän vaati täydellisyyttä, muttei sellaista tavoittelemattomissa olevaa täydellisyyttä. Hän teki oikeanlaiset tavoitteet ja jokaisen pelaajanhan tavoitteena on täydellisyys ja siihen pyrittiin. Itse tykkäsin hänen valmennuksestaan, Hopkins kehuu.

Craiova sijoittui Romanian liigassa kuudenneksi ja pelasi myös FIBA Europe Cupissa. Eurokentillä Craiova eteni alkulohkovaiheesta jatkoon, mutta jatkolohko oli liian kova pala purtavaksi. Kokonaisuudessaan Hopkinsille jäi europeleistä hyvä fiilis.

- FIBA Europe Cup meni todella hyvin sekä henkilökohtaisesti että joukkueelta. Oli hyvä, että saimme sen mahdollisuuden ja tiesin olevani valmis pelaamaan europelejä. Nyt pääsi näyttämään, että pystyn pelaamaan tuolla tasolla. Halua ja kykyä on mennä korkeammalle, FIBA Europe Cupissa keskiarvoikseen 11,4 pistettä ja 2,8 levypalloa lähes puolen tunnin peliajalla tilastoinut Hopkins kertoo.

Shawn Hopkins pääsi pelaamaan kauden aikana FIBA Europe Cupissa. (Kuva: FIBA Europe)

Hopkins pelasi USA:n yliopistovuosien ja parin Korisliigassa vietetyn kauden jälkeen ensimmäisen kautensa ulkomailla Islannissa. Mennyttä kauttaan Hopkins pitää uransa tähänastisesti parhaana.

- Ei tarvitse katsoa edes pelkästään tilastojen valossa, vaan kausi oli yleisesti ottaen paras. Pääsi laadukkaaseen ja aliarvostettuun sarjaan, hyvään rooliin ja oli täysi luottamus valmentajilta. Pääsin pelaamaan ison budjetin joukkueita ja FIBA Europe Cupin joukkueita sekä laadukkaita pelaajia vastaan. Oli tosi mielenkiintoista ja uraa avaavaa pelata isoja nimiä ja meritoituneita pelaajia vastaan, joilla on hyvät CV:t. Siellä oli Euroliigaa ja NBA:ta pelanneita vastassa ja oli hienoa päästä näkemään heitä vähän enemmän kuin ennen. Sai kokemusta siitä millä tasolla pitää pelata, että pääsee samanlaisiin tilanteisiin. Todella kehittävä ja avaava.

Myös seurasta ja maasta jäi Hopkinsille pelkästään hyvää sanottavaa.

- Itse tykkäsin olla siellä. Ei ole ollut kauden jälkeen tällaista fiilistä. Oli todella kehittävä kausi, josta sai paljon irti. Sai hyvässä sarjassa paljon luottamusta ja hyvän roolin. Emme vain pelanneet, vaan myös treenasimme koko kauden todella aktiivisesti ja kovaa.

Susijengissä Hopkins nousi menneellä kaudella ensimmäistä kertaa arvokisakarsintojen joukkueeseen mukaan. Hopkins lähtee maajoukkuekesään taistelemaan suuremmasta jalansijasta joukkueessa.

- Siinä mielessä on mielenkiintoinen kesä, että olen valmis treenaamaan ja rakentamaan sen päälle mitä jo alkukauden aikana näytin, Hopkins toteaa.

Shawn Hopkinsin tilastot Romanian liigassa
Shawn Hopkinsin tilastot FIBA Europe Cupissa

Henkilöt

 
16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

12.6.2023 11:10 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen kauteen mahtui käänteitä – ”Paljon tuli oppia erilaisista tilanteista”

Elias Valtonen sai paljon kokemusta reppuun tällä kaudella, kun hän aloitti kautensa Espanjan ACB-liigassa Manresassa, mutta päätti sen Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesissa. Kausi oli Valtoselle kokonaisuudessaan kasvattava.

7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

Näytä lisää vastaavia