Severi Kaukiainen loppukaudeksi BC Kalev/Cramon paitaan

3.12.2023 11:07 Syyskauden ajan Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa ja Slovakian liigassa edustanut Peli-Karhujen kasvatti ja hallitseva Korisliigan MVP Severi Kaukiainen, 25, vaihtaa maata ja seuraa. 185-senttinen Kaukiainen on allekirjoittanut loppukauden kattavan sopimuksen Viron ja Latvian yhteisliigaa pelaavan perinteikkään tallinnalaisjoukkue BC Kalev/Cramon kanssa.

Severi Kaukiainen vaihtaa Slovakian Tallinnaan. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Kaukiaisen siirto Slovakiasta Tallinnaan alkoi kypsyä aiemmin tällä viikolla, kun Patrioti Levicen ottelut FIBA Europe Cupissa päättyivät alkulohkovaiheeseen.

- Sopimuksessani Levicen kanssa oli pykälä, jonka mukaan minulla olisi europelien päättymisen jälkeen oikeus siirtyä toiseen seuraan, jos sopiva tarjous sattuisi kohdalle, Kaukiainen selventää.

- Kalev/Cramo tarvitsi vahvistusta takakentälleen, juttelin heidän valmentajansa kanssa ja aika nopeasti ymmärsin, että tämä sopimus tarjoaisi minulle ison roolin pykälää korkeatasoisemmassa liigassa.

Kaukiainen edusti Patrioti Leviceä FIBA Europe Cupissa viidessä ottelussa 12,6 pisteen, 4,8 syötön ja 2,2 levypallon keskiarvoin. Slovakian liigassa Kaukiaisen ottelukeskiarvot olivat 6,3 pistettä, 3,0 syöttöä ja 1,8 levypalloa.

- Olen tosi kiitollinen ajastani Levicessä. Seura hoiti kaikki asiat ensiluokkaisesti. Aina voi kuvitella, minkälaista on pelata ammattilaisena ulkomailla, mutta on ihan eri asia kokea se itse. Uskon olevani tämän kokemuksen jälkeen taas paljon parempi koripalloilija, Kaukiainen kiittelee.

BC Kalev/Cramo kuuluu Viron perinteisiin suurmenestyjiin. Joukkue on Viron liigan hallitseva mestari, joka voitti Viron ja Latvian yhteisliigan mestaruuden viimeksi keväällä 2021. BC Kalev/Cramo on tällä hetkellä Viron ja Latvian runkosarjan kärjessä.

- Odotan innolla mahdollisuutta pelata taas vähän kovemmissa ympyröissä ja uudessa koripallokulttuurissa. Suomalaisille koriksen ystäville muistutukseksi, että Tallinnaan on lyhyt matka, Kaukiainen päättää.

Kaukiainen on pelannut urallaan Korisliigaa vuosina 2015-2023 KTP:n, Kouvojen ja Karhu Basketin paidassa. Korisliiga-vuosiltaan Kaukiaisella on palkintokaapissaan yksi Suomen mestaruus ja kaksi SM-hopeaa, kaksi Korisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkintoa sekä kevään 2023 Korisliigan MVP-palkinto.

Kaukaisella on tilillään myös yksi miesten maaottelu, kuusi haastajamaaottelua sekä 57 juniorien maaottelua.

Henkilöt

 
8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

Näytä lisää vastaavia