Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

18.9.2020 15:41 Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

Sara Rokkasella alkaa ensimmäinen ammattilaiskausi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Molemmat viettivät edelliset neljä vuotta USA:n yliopistosarjassa ja palaavat nyt vanhalle mantereelle käynnistämään ammattilaisuraansa. Rokkanen pelasi yliopistouransa Toledossa ja Kalin puolestaan Hofrassa.

Kaksikon päätyminen samaan seuraan oli sattumaa, sillä kumpikaan ei tiennyt toisen aikeista.

- Kun allekirjoitin sopimusta, niin en tiennyt Saran tehneen myös sopimuksen, Kalin valottaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kalin on luonnollisesti iloinen, että ammattilaisura alkaa tutun kaverin kanssa.

- Kiva, kun on toinen suomalainen ja hänen pelityylinsä on tuttu maajoukkueesta. Se on tärkeää, kun kaikki pelaajat ovat tällä kaudella uusia eikä kukaan ole pelannut tässä joukkueessa ennen.

Neljän yliopistovuoden jälkeen Kalin nauttii päästessään kääntämään uuden lehden urallaan. Pelillisesti erot USA:n yliopistokorikseen ovat selvät.

- Tempo on tosi kova ja menemme koko ajan edestakaisin. Minulla oli ikävä tätä eurooppalaista peliä. Hyökkäysaika on lyhyempi, pallo liikkuu nopeammin ja enemmän eikä ole sellaista yksi vastaan yksi –pelaamista, Kalin vertailee.

Samoilla linjoilla on myös Rokkanen.

- Tätä olen odottanut viimeiset neljä vuotta ja olen iloinen, että olen palannut Eurooppaan pelaamaan korista. Yliopistossa peli on niin erilaista ja mielestäni eurooppalainen peli sopii minulle paremmin ja olen tykännyt espanjalaisesta pelityylistä, Rokkanen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bembibre sijoittui kesken jääneellä viime kaudella sarjassa viimeiseksi ja on muuttunut täksi kaudeksi kokonaan, sillä viime kauden joukkueesta ei jatkanut yksikään pelaaja. Rokkasen harteilla joukkueen viime kausi ei paljon paina.

- Joka peliin lähdetään haastamaan. Uusi vuosi, uudet kujeet, Rokkanen heittää.

Bembibre pelasi harjoituskaudella yhteensä neljä ottelua ja ne menivät joukkueen tutustuessa toisiinsa.

- Harjoituspelit ovat olleet opettavaisia. Olemme petranneet koko ajan, vaikka se ei ole aina näkynyt tuloksissa. Meidän täytyy saada sekä joukkueen että omaa peliä vielä varmemmaksi, mutta opimme tuntemaan toisiamme koko ajan paremmin, Kalin arvioi.

Uusi joukkue tarkoittaa myös sitä, että kaikilla on näyttöpaikka. Päävalmentaja Pepe Vazquez jakoikin laajalti vastuuta harjoituskaudella eikä yksikään pelaaja pelannut otteluissa 25 minuuttia enempää.

- Kaikki ovat samalla viivalla. Valmentajamme on sanonut, että treenien kautta ansaitsee myös peleissä vastuuta. Se on ihan hyvä, että omaan rooliin voi vaikuttaa vain omalla tekemisellään. Treenipeleissä kaikki ovat saaneet mahdollisuuden, toteaa Kalin tyytyväisenä.

Marianne Kalin odottaa innolla alkaa kautta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Euroliigajoukkueet Avenida ja Girona ovat sarjan suurimmat tähdet ja Bembibre kuuluu sarjan pienimpiin seuroihin. Bembibre lähtee kauteen ennakkoluulottomasti.

- Me lähdemme sarjaan haastajina. Meillä on tosi nuori joukkue ja tämä on suurimmalle osalle ensimmäinen kausi ammattilaisena. Meiltä puuttuvat sellaiset kokeneet ja tähtipelaajat, mutta menemme nuoruuden voimalla ja haastamme muita joukkueita omalla tekemisellämme ja kovalla puolustuksella, Kalin sanoo.

Kalin lähtee debyyttikauteensa ammattilaisena maltillisin tavoittein keskittyen kehittämään omaa peliään.

- Haluan kehittää omaa pelivarmuuttani ja treenata kovaa, että kehityn. Tämä on niin kova sarja, jossa on kovia pelaajia, että pelikovuutta ja -varmuutta pitää kehittää. En halua asettaa liian kovia tavoitteita ensimmäisenä ammattivuotena, vaan haluan vain treenata kovaa ja sitä kautta kehittää henkilökohtaisia taitoja paremmiksi. 

Omalta osaltaan Rokkanen toivoo sekä vastuuta että onnistumisia.

- Harjoitusotteluissa peliaikaa on jaettu tarkoituksellisesti tasaisesti. Nähtäväksi jää millainen rooli minulla tulee olemaan, mutta treeneissä on mennyt hyvin henkilökohtaisesti, joten vastuuta pitäisi tulla.

- Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin omalla tasollani ja nauttia kaudesta.

CB Bembibre kohtaa lauantaina avausottelussaan IDK Euskrotnenin.

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia