Pyrinnön naisissa tehdään töitä Korisliiga-paikan vakiinnuttamiseksi

12.7.2021 08:45 Tampereen Pyrintö valmistautuu uuteen Korisliiga- ja divarikauteen päävalmentaja Antti Nikkilän johdolla. Painopisteenä kesäharjoittelussa on urheilullisuus lajitaidoista tinkimättä.

Tampereen Pyrintö valmistautuu tulevaan naisten Korisliiga- ja divarikauteen päävalmentaja Antti Nikkilän johdolla. Kuva: Antti Harju.

Naisten valmennustiimissä Nikkilän rinnalla jatkaa Marcus Ketola sekä WU19-17 joukkueen päävalmentaja Petteri Molenius. Uutena fysiikkavalmentajana mukana on Jani Ikonen, joka toimii myös Pyrinnön miesten joukkueen fysioterapeuttina.

Haastavan edelliskauden jälkeen joukkueille on asetettu uudet kilpailulliset tavoitteet. Pyrintö on panostanut erityisesti fysiikkavalmennukseen, jossa on hyödynnetty myös seuran yleisurheiluosaamista juoksu- ja nopeusominaisuuksien kehittämisessä. Yhteisharjoittelun kannalta alkukesä on ollut hiukan rikkonainen, sillä loukkaantumisten jälkeen osa pelaajista ei ole vielä pystynyt täysipainotteiseen harjoitteluun ja useita pelaajia on ollut nuorten maajoukkueleirityksissä tai muualla töissä. Omatoimijakson päättyessä olisi tarkoitus päästä aloittamaan harjoittelu joukkueena.

Kesän harjoitteluun on tuonut oman mausteensa kovat harjoitusvahvistukset. Harjoituksissa ovat vierailleet mm. Äijäsen sisarukset Heta ja Anniina, Salmisen Ella sekä Pirttisen Veera. Samoin Pyynikillä on nähty aiemmista Pyrinnön aikuispelureista Iina Keski-Saari ja Evianna Sipilä. Hienoa tasonmittausta ja kovaa sparrausta muille pelaajille, unohtamatta suinkaan Anni Jämsää, jonka panos ja esimerkki nuorelle joukkueelle jo viime kaudella oli merkittävä.

Korisliigajoukkue vahvistuu

Edelliskaudella Pyrintö sai opetuksen liigan ja divarin välisestä tasoerosta, mutta nyt on tarkoitus kilpailla kummassakin sarjassa tosissaan. Pyrintö rakentaa järjestelmällisesti tyttöjen pelaajapolkua ja jatkuvuus toiminnalle pyritään rakentamaan oman juniorituotannon kautta. Muutoksiakin tulee, sillä joitakin pelaaja on lopettanut tai siirtyy opiskelemaan ja/tai pelaamaan muualle. Toiveena on, että edelliskauden perusrunkoa säilyisi ja tämän lisäksi liigajoukkueeseen haetaan muutamia selkeitä koti- ja ulkomaisia vahvistuksia. Pyrintö tavoittelee ensisijaisesti kokemusta kotimaasta ja ulkomaalaispelaajien profiili tulee riippumaan tästä lopputuloksesta.

Pyrintö aloittaa 36. kautensa naisten pääsarjassa, ja aiempi menestys velvoittaa – tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Korisliigassa ja myös tavoitella menestystä pitkäjänteisellä ohjelmalla. Liigakoris kuuluu Pirkanmaalle ja Pyrintö haluaa tarjota yhteistyössä Tampereen urheiluakatemian kanssa kilpailukykyisen kehitysohjelman, pelaajapolun junnuista liigaan ja pidemmällekin.

Saitko opiskelupaikan Tampereelta tai haluatko liittyä mukaan osaksi Pyrinnön ohjelmaa – ota yhteyttä: päävalmentaja Antti Nikkilä, antti.nikkila@pyrinto.fi, 050-5120411 tai joukkueenjohtaja Taina Hurme, taina.hurme@kolumbus.fi, 044-5750527.

 
25.1.2024 15:10 Kesäleirit

Tuukka Kotin kesäleiri 11.-14. heinäkuuta Eerikkilässä

Leiri on tarkoitettu 2010–15 syntyneille pelaajille ja se järjestetään 11.-14.7.2024 Eerikkilän urheiluopistolla.

23.1.2024 15:41 Seura tiedottaa

Porvoon Tarmo hakee juniorivalmentajaa

Porvoon Tarmo hakee innokasta ja osaavaa valmentajaa. Tule mukaan kehittämään juniorikoripalloa Porvoossa.

22.1.2024 10:07 Seura tiedottaa

Kempower Easter Tournamentin pääyhteistyökumppaniksi

Kempower Easter Tournamentin pääyhteistyökumppaniksi – yksi Suomen suurimmista juniorikoripalloturnauksista liikuttaa lapsia Lahdessa pääsiäisenä 2024

19.1.2024 12:25 Seura tiedottaa

Tapiolan Hongan vahva panostus juniorityöhön tuottaa tuloksia

Tapiolan Honka tukee pelaajien kehityskaarta vahvasti tarjoamalla huippuluokan valmennuksen ja harjoitusmahdollisuudet sekä mahdollistaa polun juniorijoukkueista aikuisten kilpa- ja huippukoripallosarjoihin. Timo Mannosen tekemät tilastotutkimukset naisten ja miesten koripallon maajoukkue- ja pääsarjapelaajien pelaajapoluista osoittavat, että Tapiolan Honka on onnistunut pitkäjänteisessä työssä kasvattajaseurana.

12.1.2024 15:21 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään jälleen huhtikuussa

LePyn perinteinen Supermikroturnaus on nyt Pikkusudet-turnaus. Turnaus järjestetään 27.-28.4.2024 Leppävaaran liikuntahallilla. Turnaus on joukkueille yksipäiväinen.

9.1.2024 10:43 Seura tiedottaa

Lahti Basketball Junioreiden Erik Sajantila -leiri liikutti 70 lasta

Lahti Basketball Junioreiden välipäivinä 27.-29.12. järjestämälle Erik Sajantila -korisleirille osallistui hieman yli 70 lasta. Osallistujamäärä on seuran järjestämillä leireillä suurin lähes vuosikymmeneen, mikä kertoo paitsi koriksen kiinnostavuudesta myös koulujen lomille sijoittuvien leirien tarpeellisuudesta.

8.1.2024 11:41 Seura tiedottaa

Nokianvirran koulun koripalloakatemia mahdollistaa koulukäynnin ja harjoittelun

Nokianvirran koulu mahdollistaa tavoitteelliselle koripalloilijalle koulun ja harjoittelun yhdistämisen. Lukuvuoden 2024 - 2025 liikuntaluokka tullaan muodostamaan testimenettelyn kautta talven 2024 aikana.

5.1.2024 15:30 Seura tiedottaa

PuHun ja Atlaksen yhteinen leiri onnistui hienosti

Atlaksen ja PuHu junioreiden yhteistyössä järjestämä käsipallo- ja koripalloleiri tarjosi innokkaille lapsille unohtumattoman kokemuksen joululoman aikana. Leiri, joka pidettiin Vantaan Energia Areenalla 3.-5.1.2024, yhdisti liikunnan ilon ja joukkueurheilun opetuksen.

4.1.2024 09:59 Seura tiedottaa

STC Shooting Camp järjestetään Kisakalliossa helmikuussa

Jo perinteeksi muodostunut korisjunioreiden taitoleiri, STC Shooting Camp järjestetään jälleen Kisakallion Urheiluopistolla 21.-23.2.2024.

4.1.2024 08:39 Seura tiedottaa

LePy järjestää koriskoulun uusille aloittajille

LePy järjestää jälleen perjantaina 5. tammikuuta maksuttoman koriskoulun aloittelijoille. Mukaan ovat tervetulleita kaikki koriksesta kiinnostuneet tytöt ja pojat. Ennakkoon ilmoittautuneet saavat koripallon omaksi. Koriskoulun jälkeen kaikki halukkaat voivat siirtyä omaan ikäluokkajoukkueeseensa.

Näytä lisää vastaavia