Pyörätuolikoripallon näytösottelu Seagulls–Korihait-ottelun puoliajalla 15.2.

10.2.2017 Helsingissä, Töölön kisahallissa keskiviikkona 15. helmikuuta pelattavan Korisliigan Seagulls–Korihait -ottelun puoliajalla pelataan pyörätuolikoripallon näytösottelu. Pyörätuolikoripalloilijoiden mukana ottelussa nähdään tukku tunnettuja koripallopersoonia.

Sakari Pehkonen on yksi näytösottelun tähdistä.

Seagulls–Korihait -ottelun puoliajalla pelattavassa näytösottelussa tunnetut korispersoonat testaavat lajia pyörätuolikoripalloilijoiden kanssa. Kuvat: Koripallomuseo

Koripallomuseo on koonnut näytösotteluun tunnettuja koripallopersoonia – mm. Anssi Rauramo, Taru Tuukkanen, Reetta Piipari ja Sakari Pehkonen – kokeilemaan lajia pyörätuolikoripalloilijoiden kanssa muodostettavissa sekajoukkueissa. Pyörätuolikoripalloilijoista mukana on mm. kuusi vuoden 1997 EM-pronssijoukkueen pelaajaa. Näytösottelun tarkoituksena on nostaa pyörätuolikoripallon tunnettuutta ja imagoa lajin muutaman hiljaisvuoden jälkeen.

Pyörätuolikoripallo on yksi kuudesta alkuperäisestä paralympialajista, jotka edelleen kuuluvat paralympiaohjelmaan. Maailmanlaajuisesti pyörätuolikoripallo on yksi suosituimmista vammaisurheilulajeista, ja sitä on mahdollista päästä pelaamaan maailmalla myös ammatikseen.

Suomalaispelaajista Teemu Partanen pelaa parhaillaan ammattilaisena Saksassa. Keskiviikon näytösottelussa mukana olevista pelaajista ulkomailla ovat uransa aikana pelanneet Juha Luukkonen, Jussi Juntunen ja Mina Mojtahedi. Nykyään Suomen Paralympiakomitean puheenjohtajana toimiva Mojtahedi pelasi mestaruuksientäyteisen uran Yhdysvalloissa ja Saksassa.

Kotimaassa pyörätuolikoripallotoiminta on kuitenkin päässyt hiipumaan, eikä kahteen kauteen ole saatu kasaan riittävästi joukkueita SM-sarjaa varten. Kansallisella tasolla pyörätuolikoripalloa voivat pelata myös vammattomat pelaajat, joten kuka tahansa voi lähteä kokeilemaan lajia. Säännöiltään pyörätuolikoripallo on käytännössä yhteneväinen pystykoripallon kanssa. Pomputuksia ei sentään tarvitse tehdä jokaisella kelauksella.

- Koripallomuseo pyrkii tukemaan suomalaista moniarvoista koripallokulttuuria kaikin tavoin ja on hienoa olla mukana tällaisessa lajin markkinointitapahtumassa. Pyörätuolikoripallolla on vahvat perinteet ja historia, onhan maajoukkue voittanut EM-pronssiakin 1997. Tärkeä tavoite on saada pyörätuolikoripallon pariin lisää pelaajia. Lajinahan se toimisi hienosti esimerkiksi pystykoriksen jalkavammojen takia lopettaneille, toteaa Koripallomuseon johtaja Jari Toivonen.

Lisätiedot näytösottelusta:
- Koripallomuseon johtaja Jari Toivonen, puh. 040 570 8078, jari.toivonen@kotka.fi
Lisätiedot pyörätuolikoripallon harrastamisesta pääkaupunkiseudulla:
- Mina Mojtahedi, puh. 040 940 1962, mina.mojtahedi@gmail.com
 
12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

Näytä lisää vastaavia