Pelanderin Herner lähellä välieräpaikkaa Saksassa - Susiladies-nelikon kausi päätökseen Espanjassa

29.3.2021 08:42 Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner tarrasi kiinni välieräpaikkaan avaten pudotuspelit voitolla. Espanjassa saatiin runkosarjat päätökseen ja samalla Marianne Kalinin, Helmi Tulosen, Elina Koskimiehen ja Sara Rokkasen kaudet päättyivät.

Sofia Pelander pääsi Saksassa pudotuspelien makuun. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Pelander sai Hernerin kanssa runkosarjan pelattua viikolla ja pudotuspelit alkoivat heti sunnuntaina.

Herner nousi runkosarjan toiseksi voittamalla päätösottelussaan BasCats Heidelbergin 66-63 (35-29). Pelander mursi ottelussa nenänsä, mutta taisteli siitä huolimatta kuusi pistettä ja kolme levypalloa. Herner päätyi runkosarjassa tasapisteisiin Wasserburgin kanssa, mutta Herner nappasi kakkospaikan keskinäisen vertailun kautta. Runkosarjan voitti Keltern.
Ottelutilastot

Pudotuspeleissä Herner sai vastaansa Freiburgin ja Herner otti tiukan otteen jatkopaikasta voittamalla ensimmäisen kohtaamisen 68-56 (41-24). Pelander teki neljä pistettä, mutta tarkempia tilastoja ottelusta ei ole saatavilla. Herner on nyt voiton päässä välieräpaikasta.

- Ei ollut nätti peli, mutta onneksi nappasimme tärkeän voiton. Nyt on pudotuspelit korkattu ja tästä on hyvä jatkaa. Seuraava peli lauantaina vieraissa ja silloin voittoon tarvitaan ehdottomasti parempi suoritus jo pelkästään sen takia, että nyt vastustajilla oli taakkana seitsemän tunnin bussimatka ja ensi pelissä se on meillä. Mutta voitto on aina voitto, ja siihen me olemme kuitenkin tyytyväisiä. Nyt viisi päivää aikaa valmistautua seuraavaan peliin ja sitten taas mennään, Pelander kommentoi ottelun jälkeen.

Espanjan liigassa Marianne Kalin päätti kautensa lähes kovimmalla mahdollisella tavalla, kun viimeiselle viikolle osui kolme ottelua ja kaksi niistä oli sarjan kärkijoukkueita Avenidaa ja Valenciaa vastaan.

Kalinin ja Bembibren viikko alkoi Avenidaa vastaan ja Avenida oli vahvempi 76-45 (42-21). Kalinin tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Vastus pysyi kovana myös seuraavassa ottelussa, kun Bembibre joutui tunnustamaan Valencian paremmakseen lukemin 58-84 (34-45). Kalin nappasi yhden levypallon. Sekä Avenida että Valencia hävisivät runkosarjan aikana vain yhden pelin.
Ottelutilastot

Bembibren viikko – ja samalla kausi – päättyi viikonloppuna Estudiantesia vastaan. Bembibre taipui kotonaan 71-78 (32-36). Kalinin tilastoihin merkittiin kaksi pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi riistoa. Bembibre sijoittui sarjassa sijalle 14 kahdeksalla voitolla ja 22 tappiolla.

Kalin sai ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan hyvin vastuuta pelaten keskimäärin 18,5 minuuttia ottelua kohden ja hän tilastoi keskiarvoikseen 3,2 pistettä ja kaksi levypalloa.
Ottelutilastot
Marianne Kalinin kauden tilastot

Myös Liga Femenina 2:ssa saatiin runkosarjat pelattua ja samalla Helmi Tulosen, Elina Koskimiehen ja Sara Rokkasen kaudet tulivat päätökseen.

Anniina Äijäsen Ferrol päätti A-lohkon tyylillä murskatessaan päätösottelussa Rosalian 88-44 (45-20). Äijänen kasasi kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Ferrol voitti runkosarjan puhtaalla pelillä. Samalla se teki LF2:n historiaa voittamalla kaikki runkosarjan ottelunsa ja lisäksi se kirjautti historian parhaimman tehtyjen pisteiden keskiarvon yhden kauden aikana (84,73).

Ferrolin kausi jatkuu huhtikuun alussa pelattavassa kuplassa, jossa ratkaistaan samalla nousijajoukkueet. Jokaisen LF2:n kolmen lohkon neljä parasta joukkuetta jaetaan neljään kolmen joukkueen jatkolohkoon ja jatkolohkojen voittajat pelaavat toista jatkolohkovoittajaa vastaan, jonka jälkeen kaksi nousijaa on selvillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulosen ja Elina Koskimiehen Ibaizabal päätti kauden 64-62 (37-31)-voittoon Iraugista. Koskimies päätti kautensa hienosti 13 pisteeseen, yhdeksään levypalloon, kahteen syöttöön ja kahteen riistoon. Tulonen kasasi neljä pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Ibaizabal sijoittui lopulta A-lohkossa kuudenneksi voitettuaan 14 peliä ja tappioita tuli 12.

Koskimies pelasi toisen kautensa Ibaizabalissa ja oli isossa vastuussa pelaten keskimäärin reilut 28 minuuttia ottelua kohden. Tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti 8,9 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,5 syöttöä. Tulosen kausi oli myös onnistunut lähes 30 minuutin peliajalla, 10,9 pisteellä, kuudella levypallolla ja 1,3 syötöllä.
Ottelutilastot
Elina Koskimiehen kauden tilastot
Helmi Tulosen kauden tilastot

C-lohkossa Sara Rokkanen Andratx sijoittui lohkossa viimeiseksi ja kausi päättyi 41-62 (25-36)-tappioon Lima-Horta Barcelonaa vastaan. Rokkanen kasasi viisi pistettä, seitsemän levypalloa ja syötön. Andratxin vaikea kausi päättyi putoamiseen ja joukkue voitti 26 ottelustaan vain kolme.

Rokkasella oli vaiherikas ensimmäinen kausi ammattilaisena, sillä hän aloitti kautensa Kalinin joukkuekaverina Bembibressä, jossa hän ehti pelata kahdeksan ottelua. Bembibressä vastuuta tuli reilut kuusi minuuttia 1,1 pisteen ja 0,8 levypallon tilastoilla. Sen jälkeen Rokkanen siirtyi Ruotsiin, jossa hän pelasi Ville Tuomisen valmentamassa Helsingborgissa kolmen pelin ajan 12,4 pisteen, 7,0 levypallon ja 2,7 syötön tilastoilla. Ruotsin jälkeen Rokkanen palasi Espanjaan ja uutena osoitteena oli Andratx. Siellä Rokkanen sai runsaasti vastuuta pelaten keskimäärin lähes 33 minuuttia ottelua kohden ja tilastoihin kertyi keskimäärin 11,8 pistettä, 7,1 levypalloa, 2,6 syöttöä ja 1,5 riistoa.
Ottelutilastot
Sara Rokkasen kauden tilastot Bembibressä
Sara Rokkasen kauden tilastot Helsingborgissa
Sara Rokkasen kauden tilastot Andratxissa

Italian liigassa Awak Kuierin Ragusa hävisi kärkiottelussa Schiolle 60-66 (29-35). Kuier auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä, viidellä levypallolla, yhdellä riistolla, yhdellä syötöllä ja kahdella torjunnalla. Ragusa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

Näytä lisää vastaavia