Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

9.11.2023 13:08 Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

Kokenut Mikko Larkas astuu ensimmäiseen valmentajapestiinsä Suomen rajojen ulkopuolella. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

SIG Strasbourg otti yhteyttä Larkakseen, kun apuvalmentaja Bruno Savignani jätti ranskalaisseuran ja solmi sopimuksen espanjalaisjoukkue Real Betisin kanssa. Larkas oli tuolloin palaamassa Suomeen kuukauden kestäneestä valmentajakoulutuksesta.

- Juttelimme kotiväen kanssa Strasbourgin tarjouksesta ja olimme yhtä mieltä siitä, että tämä tilaisuus kannattaa käyttää, Larkas tiivistää.

Larkas toimi Suomessa aikuisten pääsarjatasolla Espoo Teamin naisten päävalmentajana 2009–12 ja komensi ryhmänsä vuoden 2011 Suomen cupin mestaruuteen. Espoosta Larkas siirtyi Helsinkiin, missä hän toimi Helsinki Seagullsin päävalmentajana 2013–19. Seagulls nousi Larkaksen komennossa Divari A:sta Korisliigaan ja haki SM-pronssia 2017 ja 2018.

Viimeiset neljä vuotta Vantaalla PuHu Juniorien urheilutoimenjohtajana toiminut Larkas on kuulunut Susijengin valmennusjohtoon kesästä 2016 sekä luotsannut vuosien aikana useita Suomen juniorimaajoukkueita. Pesti SIG Strasbourgin kanssa on Larkaksen ensimmäinen valmentajasopimus ulkomaille ja samalla paluu pääsarjatasolle.

- Yksi unelmani on ollut valmentaa ulkomailla, ja nyt siihen tulee mahdollisuus perinteikkään eurooppalaisen huippujoukkueen peräsimessä. Uutta pitää tietenkin oppia ja todistaa oma osaamisensa uudelleen uudessa ympäristössä. Tulen antamaan oman panokseni sen eteen, että suomalaista valmennusosaamista arvostetaan kansainvälisesti myös jatkossa, Larkas muotoilee.

- Uskon, että tuntumani huippupelaajien valmennukseen on pysynyt Susijengissä vietettyjen kesien ja maajoukkueikkunoiden ansiosta hyvänä. Samalla olen varma siitä, että juniorien ja alempien sarjatasojen valmentaminen on tehnyt minusta paremman valmentajan, koska olen päässyt palaamaan ruohonjuuritasolle ja perustojen muokkaamiseen.

SIG Strasbourg on Ranskan liigassa tällä hetkellä 13. sijalla voitettuaan ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan neljä. FIBA Mestareiden Liigassa joukkue jakaa alkulohkonsa kärkipaikan voitettuaan molemmat ottelunsa.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi toimi SIG Strasbourgin päävalmentajana tammikuusta 2020 marraskuuhun 2022 ja komensi joukkueensa parhaimmillaan Ranskan liigan kolmanneksi ja FIBA Mestareiden Liigan neljänneksi. Ennen päävalmentajapestiään Tuovi työskenteli SIG Strasbourgissa Henrik Dettmannin (2016) ja Vincent Collet’n (2016-18, 2019-20) apuvalmentajana.

Lisätietoja: SIG Strasbourgin tiedote

Henkilöt

 
30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

Näytä lisää vastaavia