Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

9.11.2023 13:08 Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

Kokenut Mikko Larkas astuu ensimmäiseen valmentajapestiinsä Suomen rajojen ulkopuolella. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

SIG Strasbourg otti yhteyttä Larkakseen, kun apuvalmentaja Bruno Savignani jätti ranskalaisseuran ja solmi sopimuksen espanjalaisjoukkue Real Betisin kanssa. Larkas oli tuolloin palaamassa Suomeen kuukauden kestäneestä valmentajakoulutuksesta.

- Juttelimme kotiväen kanssa Strasbourgin tarjouksesta ja olimme yhtä mieltä siitä, että tämä tilaisuus kannattaa käyttää, Larkas tiivistää.

Larkas toimi Suomessa aikuisten pääsarjatasolla Espoo Teamin naisten päävalmentajana 2009–12 ja komensi ryhmänsä vuoden 2011 Suomen cupin mestaruuteen. Espoosta Larkas siirtyi Helsinkiin, missä hän toimi Helsinki Seagullsin päävalmentajana 2013–19. Seagulls nousi Larkaksen komennossa Divari A:sta Korisliigaan ja haki SM-pronssia 2017 ja 2018.

Viimeiset neljä vuotta Vantaalla PuHu Juniorien urheilutoimenjohtajana toiminut Larkas on kuulunut Susijengin valmennusjohtoon kesästä 2016 sekä luotsannut vuosien aikana useita Suomen juniorimaajoukkueita. Pesti SIG Strasbourgin kanssa on Larkaksen ensimmäinen valmentajasopimus ulkomaille ja samalla paluu pääsarjatasolle.

- Yksi unelmani on ollut valmentaa ulkomailla, ja nyt siihen tulee mahdollisuus perinteikkään eurooppalaisen huippujoukkueen peräsimessä. Uutta pitää tietenkin oppia ja todistaa oma osaamisensa uudelleen uudessa ympäristössä. Tulen antamaan oman panokseni sen eteen, että suomalaista valmennusosaamista arvostetaan kansainvälisesti myös jatkossa, Larkas muotoilee.

- Uskon, että tuntumani huippupelaajien valmennukseen on pysynyt Susijengissä vietettyjen kesien ja maajoukkueikkunoiden ansiosta hyvänä. Samalla olen varma siitä, että juniorien ja alempien sarjatasojen valmentaminen on tehnyt minusta paremman valmentajan, koska olen päässyt palaamaan ruohonjuuritasolle ja perustojen muokkaamiseen.

SIG Strasbourg on Ranskan liigassa tällä hetkellä 13. sijalla voitettuaan ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan neljä. FIBA Mestareiden Liigassa joukkue jakaa alkulohkonsa kärkipaikan voitettuaan molemmat ottelunsa.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi toimi SIG Strasbourgin päävalmentajana tammikuusta 2020 marraskuuhun 2022 ja komensi joukkueensa parhaimmillaan Ranskan liigan kolmanneksi ja FIBA Mestareiden Liigan neljänneksi. Ennen päävalmentajapestiään Tuovi työskenteli SIG Strasbourgissa Henrik Dettmannin (2016) ja Vincent Collet’n (2016-18, 2019-20) apuvalmentajana.

Lisätietoja: SIG Strasbourgin tiedote

Henkilöt

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

2.7.2024 09:23 Susijengi

Mikko Larkas jatkaa Ranskassa, siirtyy Limogesin valmennusjohtoon

Viime kaudella Ranskan liigaa ja FIBA Mestarien liigaa pelanneen SIG Strasbourgin valmennuksessa työskennellyt helsinkiläislähtöinen ToPoLan kasvatti Mikko Larkas, 43, valmentaa Ranskassa ensi kaudellakin. Larkas on allekirjoittanut pelikautta 2024-25 koskevan valmentajasopimuksen perinteikkään CSP Limogesin kanssa.

Näytä lisää vastaavia