Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

22.6.2023 15:56 Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Mikael Jantunen pelasi menneen kauden Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen pelasi edelliskaudella Belgian ykkösjoukkue Oostendessa, mutta täksi kaudeksi haaste koveni, kun hän siirtyi yhteen Euroopan parhaimpaan liigaan.

- Italian liiga oli tasoltaan selkeästi askeleen kovempi sarja sekä taidoltaan ja fyysisyydeltään parempi. Meillä oli Belgiassa hyvä joukkue, mutta tasoerot kärjen ja huonoimpien joukkueiden välillä oli aika suuri. Italia oli paljon tasaisempi eikä yksikään ottelu ollut helppo tai läpihuutojuttu, Jantunen vertailee.

Trevison kausi oli pienoista aaltoliikettä. Joukkue taisteli pitkään sarjataulukon alapäässä, mutta pienen vahvan vaiheen jälkeen se taistelikin tasaisessa sarjassa pudotuspelipaikasta. Lopulta Treviso oli sarjassa 12. jääden pudotuspelipaikasta kolmen voiton päähän.

- Kausi oli vähän rikkonainen ja ailahteleva. Meillä oli paljon hyviä pelejä, mutta sitten välillä aivan katastrofaalisia. Kauden alku oli aika vaikea, kun meillä tuli pari pelaajaa aika myöhään mukaan ja alkuun kesti löytää rytmiä. Sitten kun löysimme sen, niin meiltä loukkaantui pari pelaajaa ja jouduimme pelaamaan aika pienellä rotaatiolla, mutta klaarasimme sen ihan hyvin. Pudotuspelit jäivät lopulta aika lähelle, mutta plussana oli sarjapaikan säilyttäminen, joka oli tärkein tavoite. Tietenkin kaikki haluaisivat pelata pudotuspelejä, mutta tällä kertaa ei ihan riittänyt. Ei voi olla liian pettynyt kauteen, kun säilytimme sarjapaikan, mutta vähän jäi silti hampaankoloon, ettemme selvinneet pudotuspeleihin.

Jantunen oli ensimmäisenä kautenaan heti aloitusviisikon pelaaja. Peliaikaa tuli keskimäärin lähes 24 minuuttia ja tilastokeskiarvoikseen hän tilastoi 8,2 pistettä ja 4,9 levypalloa. Kokonaisuudessaan Jantunen piti kautta opettavaisena.

- Liityin suhteellisen myöhään joukkueen mukaan ja muut olivat ehtineet olla yhdessä jo 5-6 viikkoa. Minä tulin viikkoa ennen ensimmäistä peliä ja kesti hieman päästä rytmiin mukaan. Välillä oli ihan hyviä pelejä ja loppukaudesta oli vähän tasaisempaa suorittamista. Ei kausi mikään täysnappi ollut, mutta mukana oli paljon hyvää ja löytyi paljon kehityskohteita joita voi parantaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jantunen huomasi Italiassa pelin olevan huomattavasti fyysisempää kuin missä hän on aiemmin pelannut. Kentällä ei armoa anneta eikä pyydetä, ja onnistumiset kovassa ympäristössä antoivat paljon tulevaa ajatellen.

- Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä kauden aikana paljon. Kun pääsi paikkaan, niin se piti käyttää. Ei voinut yhtään epäröidä, vaan vapaat paikat piti käyttää itsevarmasti hyväksi. Korille mentäessä ei ollut varaa olla yhtään epävarma tai muuten kävi huonosti. Sen oppi nopeasti parin ensimmäisen pelin aikana, että jos oli hiukankin epävarmuutta, niin heti blokattiin tai pelattiin yli. Pelikovuus ja fyysisyys olivat korkealla tasolla, ja jos vähänkin oli pehmeä, niin kyyti oli aika kylmää. Seuraavaan kauteen voikin lähteä paljon valmiimpana.

Jantunen on piirretty isolla myös Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovin papereihin maajoukkuekesään lähdettäessä. Jantunen odottaa kihelmöiden tulevan kesän kovia koituksia.

- Hauska taas saada porukka kasaan kesällä. Treenataan hyvin ja jatketaan siitä mihin viime vuonna loppukesästä jäätiin. Kaikki ovat pelanneet hyvän kauden ja saaneet taas lisää kokemusta.

Maajoukkuekesän päättävät syksyllä pelattavat MM-kisat, joihin Susijengin upeasti selvitti tiensä ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena. Suomi pääsee mittaamaan tasoaan maailman huippujoukkueita vastaan, kun samaan lohkoon arvottiin NBA-pelaajien tähdittämät Saksa, Australia ja Japani.

- Lohko on todella kova, mutta jos haluaa pärjätä, niin pitää voittaa kovia joukkueita. Kaikkia otteluita lähdetään voittamaan ja pelaamaan omaa peliämme. Omalla pelillämme pystymme pärjäämään ketä vastaan vain, Jantunen muistuttaa.

Mikael Jantusen kauden tilastot

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

Näytä lisää vastaavia