Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

3.10.2023 09:35 EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

Mikael Jantunen pääsee pelaamaan EuroCupia tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jantunen vietti viime kauden Italiassa Trevison riveissä, mutta purki kesällä sopimuksensa italialaisseuran kanssa. Hän pelasi kesällä Golden State Warriorsin riveissä NBA:n kesäliigaa ja teki lopulta kaksivuotisen sopimuksen Iisalon valmentaman Paris Basketballin kanssa.

- Se oli monen asian yhdistelmä. Määrätietoinen seura, valmennus, kova sarja, kansainväliset ottelut...Siinä oli vain monta asiaa mitkä tuntuivat oikealta, Jantunen kertoo siirtonsa syistä.

Samaan aikaan, kun Jantunen hikoili Japanissa MM-parketeilla, niin Iisalo valmisteli miehistöään kautta varten Kisakallion maisemissa. Jantunen pääsi joukkueen mukaan vasta MM-kisojen jälkeen, mutta on ottanut jo heti ison roolin joukkueessa. Myös joukkueen peli on kulkenut vahvasti, sillä pariisilaisseura on aloittanut kautensa Ranskan liigassa neljällä voitolla.

- Kausi on lähtenyt ihan hyvin liikkeelle. Tässä ensimmäisen kuukauden aikana on ollut aika paljon oppimista, mutta on ollut hauskaa. Tästä on hyvä jatkaa. Aika paljon on asioita joita voi vielä parantaa, joten siihen nähden on hyvin lähtenyt liikkeelle.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jantunen on nauttinut pelaamisesta ja harjoittelusta Iisalon alaisuudessa.

- Ihan hyvältä on tuntunut. Vaatimustaso on kova ja se vie pelaajia eteenpäin ja se on se pääasia.

Tiistaina alkava EuroCup pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa, josta lohkojen kuusi parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta ansaitsevat paikan suoraan puolivälierissä ja neljä muuta joukkuetta aloittavat neljännesvälieristä.

Paris Basketballin kanssa samassa lohkossa pelaavat Besiktas, Olimpija Ljubljana, Hapoel Tel Aviv, Joventut Badalona, London Lions, Prometey, Reyer Venezia, Towers Hamburg sekä Wolves Vilna.

- On paljon hyviä joukkueita ja paljon pelejä. Haasteita riittää totta kai, kun mukana on kovia joukkueita kaikkialta Euroopasta,

Vaikka vastukset ovat kovia, niin Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin.

- Näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet. Meidän pitää keskittyä siihen meidän omaan pelaamiseemme eikä katsoa niin paljon vastustajia. Jos me pelaamme omaa peliämme ja omalla tasollamme, niin näen meillä olevan hyvät mahdollisuudet lohkossamme.

Paris Basketballin ensimmäisenä haasteena vastaan asettuu Wolves tiistaina.

Lisätietoja: EuroCup

Henkilöt

 
2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

14.11.2018 14:27 Susijengi

EuroCup-kierroksen MVP:ksi valittu Erik Murphy pelaa vahvaa kautta – ”Olen heittänyt hyvin”

Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena viime kierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

27.9.2018 18:51 Susijengi

Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia