Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

8.10.2021 13:08 Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

Mikael Jantunen pelaa ensimmäistä ammattilaiskauttaan ulkomailla.

Jantunen vietti kaksi kautta kovassa Utahin yliopistossa, mutta hiljalleen kypsyi päätös maisemanvaihdoksesta. Wartti Basketin kasvatin mukaan viime kauden jälkeen oli aika suunnata katse kohti vanhaa mannerta.

- Yliopistoon menin kehittymään pelaajana askel kerrallaan ja kahden kauden jälkeen sain ne kokemukset mitä halusinkin ja tunsin menneeni siellä eteenpäin. Nyt oli mielestäni oikea aika jatkaa eteenpäin urallani ja palata Eurooppaan. Minulla oli yliopistossa hyvät kaksi vuotta, muttei minulla ole epäillystäkään, että tein nyt urani kannalta oikean ratkaisun, Jantunen kertoo siirtonsa taustoista.

Oostende on Belgian selkeä ykkösseura. Se on voittanut maansa mestaruuden yhteensä 22 kertaa ja kymmenen kertaa peräkkäin. Joukkueen päävalmentajana toimii Dario Gjergja, joka on myös Belgian maajoukkueen päävalmentaja. Jantunen näki Oostenden hyvänä askeleena aloittaa ammattilaisura.

- Kun vaihtoehtoja alkoi ilmetä, niin valinta oli erittäin helppo. Täällä on hyvä valmentaja, joka on tehnyt hyvää työtä pelaajien kehittämisessä, meillä on nuori joukkue ja pääsen Mestarien liigassa pelaamaan tosi kovia pelejä. Meillä on paljon maajoukkuepelaajia joukkueessa, joten treeneissäkin on koko ajan kovia pelaajia vastassa.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Oostend on noin 70 000 asukkaan kaupunki Belgian rannikolla. Jantunen on viihtynyt hyvin rantakaupungissa.

- Kaiken kaikkiaan tämä on kiva paikka. Tämä on sen verran pieni, ettei täällä ole hirveästi muuta, niin pääsee keskittymään ihan täysin koripalloon. Olen viihtynyt täällä tosi hyvin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja jengikaverit mukavia.

Hollannin ja Belgian sarjat yhdistivät tänä vuonna voimansa siten, että ensin joukkueet pelaavat maansa sisällä kaksinkertaisen sarjan. Sen jälkeen maiden viisi parasta ja viisi heikointa eriytyvät omiksi loppusarjoikseen. Ylemmän loppusarjan, Elite Goldin, kaksi parasta joukkuetta pääsevät suoraan välieriin ja kolme seuraavaa pelaa puolivälierissä. Alemman loppusarjan, Elite Silverin, voittaja nousee myös mukaan puolivälieriin.

Jos on Jantunen viihtynyt kaupungissa, niin myös pelikentän puolella hän on ollut kuin kala vedessä. Jantunen on tilastoinut Belgiassa keskimäärin 13,8 pistettä ja 5,8 levypalloa ottelua kohden.

- Kausi on lähtenyt ihan okei käyntiin. Valmentaja tykkää peluuttaa tasaisesti ja pitää kovaa tempoa yllä pelissä. Se sopii minulle hyvin ja olen päässyt hyvin pelitapaan sisään. Ensimmäiseen ammattilaisvuoteen mahtuu tietenkin hyviä ja huonoja pelejä, ja tämä on ollut jo tähän mennessä opettavaista. On nähnyt mitä pitää kehittää, että voi ottaa taas askeleita eteenpäin. Tulin hakemaan täältä oppia, ja olen sitä jo saanut ja tiedän mitä vaaditaan, kun pelataan näin korkealla tasolla ja kovia joukkueita vastaan.

- Ensimmäisenä tavoitteena on vakiinnuttaa peliaika ja sen myötä tuoda tehoja sekä auttaa joukkuetta eri tavoin. Joukkueena oman sarjan mestaruus on tietenkin tavoitteena ja Mestarien liigan alkulohkosta pääseminen jatkoon. Omat tavoitteet kulkevat siinä joukkueen kanssa rinnalla.

- Haluan kehittyä ja näyttää, että pystyn pärjäämään korkealla tasolla. Sitä varten teen töitä ja pyrin kehittymään. Olen jo nyt saanut valmentajalta uusia näkökulmia ja vinkkejä peliini, Jantunen pohtii.

Jantunen teki aiemmin viikolla debyyttinsä Mestarien liigassa, kun Oostende hävisi turkkilaisen Tofasin vieraana 83-92. Lohkon muut joukkueet ovat Lassi Tuovin valmentama ja Luukas Vaaran edustama SIG Strasbourg sekä tallinnalainen BC Kalev/Cramo.

- Mestarien liigassa on kovia joukkueita. Ensimmäisessä pelissä todistimme mielestäni, että meillä on saumat mennä jatkoon emmekä ole siellä vain katselemassa. Seuraavaksi kohtaamme Lassin Strasbourgin ja se on meille tosi tärkeä peli ja se pitää voittaa, korostaa Jantunen.

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia