Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

1.6.2022 15:27 Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

Veera Pirttinen juhli kaudella Slovakian mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Piestanskyssä mestaruutta oli odotettu pitkään ja hartaasti, sillä seitsemänä edelliskautena joukkue oli sijoittunut hopealle. Tällä kaudella osui vihdoin täyspotti, kun Cajky pääsi juhlimaan mestaruutta voittaen kolmen edelliskauden mestarin Ruzomberokin.

- Se oli todella hienoa. Sitä oli pitkään odotettu ja iso juttu koko seuralle. Halusimme todella voittaa ja sitä tuotiin myös seuran puolelta keskusteluissa esiin. Siihen keskityimme, että voittaisimme mestaruuden, Pirttinen kertoo.

Ruzomberok voitti vielä runkosarjan, mutta kauden edetessä Cajky oli keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä. Sama tahti jatkui finaalissa. 

- Meillä oli monipuolisempi pelityyli ja enemmän joukkuetekemistä. Alkukaudesta vielä loukkaantumiset rokottivat meitä, mutta joulun jälkeen voimasuhteet kääntyivät meille. Hitsauduimme kauden edetessä koko ajan paremmin yhteen, Pirttinen analysoi joukkueensa mestaruuden syitä.

Slovakian liigan lisäksi Cajky pelasi myös itäeurooppalaisjoukkueista koostuvassa EWBL-liigassa, jossa Cajky selvitti tiensä aina finaaliin saakka, mutta taipui tshekkiläiselle Zabiny Brnolle. EWBL toi Cajkylle kovia kansainvälisiä pelejä kauden aikana, sillä Slovakian liigassa tasoerot olivat kärkijoukkueita lukuun ottamatta isoja. Olosuhteet olivat kuitenkin hyvät ja joukkue vahva.  

- Kausi oli kokonaisuudessaan hieno. Joukkueessa oli hyvä kilpailu, fasiliteetit olivat hienot ja treenaaminen sekä pelaaminen olivat ammattimaista. Kokonaisuudessaan toiminta oli laadukasta ja pääsi pelaamaan kovia pelaajia vastaan ja tuli myös menestystä.

Pirttinen sai Slovakian liigassa vastuuta keskimäärin päälle 19 minuuttia ja hän tilastoi keskiarvoikseen 5,6 pistettä, 2,2 levypalloa ja 1,4 syöttöä.

- Loppukausi oli katkonainen ja olin pari viikkoa sivussa ja siinä vähän hävisi rytmi. Meillä oli taitava joukkue ja vastuuta tuli kauden aikana. Vastuu jakautui joukkueessa aika tasaisesti, ja pelaajat olivat tasa-arvoisessa asemassa, pelasi sitten viisi tai 35 minuuttia.

Tulevan kauden suunnitelmat ovat Pirttisen osalta vielä auki.

- Tällä hetkellä ei ole mitään varmaa eikä tietoa jatkosta. Hengitellään nyt vähän aikaa rauhassa.

Veera Pirttisen tilastot Slovakian liigassa
Veera Pirttisen tilastot EWBL-liigassa

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

Näytä lisää vastaavia