Markus Hemdahl Tapiolan Honka ry:n urheilutoimenjohtajaksi

23.3.2006 Markus Hemdahl on palkattu koripalloseura Tapiolan Honka ry:n urheilutoimenjohtajaksi 2.5.2006 alkaen. Espoon Honkaa Korisliigassa kaudella 2005–2006 edustava Hemdahl on pelannut juniorivuotensa Tapiolan Hongassa. Hemdahlilla on tällä hetkellä menossa 12. kausi miesten SM-sarjassa. Suomen Mestaruuksia mieheltä löytyy kolme ja lisäksi yksi Suomen Cup -mestaruus.

Pelaajauransa jatkoa pohtiva Hemdahl ammattimaistaa Suomen suurimman koripalloseuran toimintaa entisestään. Hänen pääsääntöinen toimenkuvansaon uudistaa ja kehittää Tapiolan Hongan markkinointisuunnitelma ja vastata suunnitelman toteutuksesta.

- Seurallemme on onni saada toimintaansa mukaan koripalloihminen, joka on markkinoinnin ammattilainen. Markus tuo mukanaan uusia näkökulmia seuran ulkoiseen viestintään ja toiminnan kehittämiseen, kertoo Tapiolan Hongan toiminnanjohtaja Anne Eklund.

Toinen merkittävä vastuualue on huippukoripalloon tähtäävän valmennuksen koordinointi. Kohdeikäluokat ovat Honka Akatemia sekä A- ja B- SM-juniorit, niin tytöt kuin pojat. Hemdahlin myötä Espoon Hongan ja Honka Akatemian toimintaa tiivistetään entisestään.

Edustusjoukkueen ja juniorijoukkueen valmennus tullaan jatkossa hoitamaan tiimityöskentelynä, jossa edustusjoukkueen päävalmentaja vastaa valmennuksen linjauksesta. Markus Hemdahl tulee vastaamaan Honka Akatemian päivittäisen valmennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä seuran A-poikavalmentajien kanssa.

- Markuksen pitkän pelaajauran tuoma kokemus auttaa jatkossa luomaan seuraamme selkeämmän valmennusjärjestelmän, jonka tavoitteena on helpottaa junioreiden siirtymistä juniorijoukkueista miesten ja naisten kehitys- ja edustusjoukkueisiin, sanoo toiminnanjohtaja Eklund.

- Honka-perhe on saanut jälleen omista junioreistaan yhden työelämän rautaisen ammattilaisen tukemaan seuratyötä. Seuran toimistossa on aina tilaa yhdelle Honka-perheen vesalle, summaa Tapiolan Hongan puheenjohtaja Pertti Myllymäki.

 

Junioreiden taitoleiri Susi Training Centerissä helmikuussa

Junioreiden taitoleiri - Susi Training Center Shooting Camp on suunnattu kaikille kehityshaluisille 2002-2008-syntyneille junioreille.

Vilma Kesäsen tyttökorisleiri Varalan Urheiluopistolla 25.-29.6.2018

Vuosina 2003-2008 syntyneille tyttöpelaajille suunnattu Vilma Kesäsen tyttökorisleiri järjestetään Varalan Urheiluopistolla kesäkuun lopussa.

Tiina Stenin Tyttökorisleiri 17.-20.6.2018 Kisakalliossa

Huippusuosittu Tiina Stenin tyttökorisleiri järjestetään tulevana kesänä juuri ennen juhannusta.

Koripallomuseossa syntymäpäivät 22.9. – uutuutena esillä ToPo ja HKT

Finnish Basketball Hall of Fame - Koripallomuseo avasi uuden näyttelyn Malmilla, Helsingissä, elokuussa 2016. Näyttelysisältöä uudistetaan hiukan ja juhlitaan 1-vuotissyntymäpäiväjuhlaa perjantaina 22.9. koko päivän.

29.12.2015 Läntinen alue

Pikkusudet-korisrieha Tampereella la 16.1.2016

Läntisen alueen vuoden 2016 ensimmäinen Pikkusudet-korisrieha järjestetään Tampereella Tesoman koululla lauantaina 16.1.2016.

FIBA 3x3 koris laajenee Suomessa

FIBA:n virallisten 3x3 sääntöjen mukainen koripallo laajenee Suomessa kovaa vauhtia. HNMKY Yökoris on järjestänyt FIBA 3x3 turnauksia jo parin vuoden ajan ja nyt mukaan on liittynyt Tapiolan Honka, joka järjestää ensimmäisen avoimen 3x3 junioriturnauksensa sunnuntaina 27.12. Espoon Summahallilla. Odotettavissa onkin, että yhä useampi suomalainen katukorisjärjestäjä liittyy FIBA 3x3 turnausverkostoon ensi vuoden aikana.

Korisriehat Kouvolassa maaliskuussa, Hyvinkäällä huhtikuussa ja Helsingissä toukokuussa

Kouvot, Hyvinkään Ponteva ja Karhun Pojat järjestävät yhteistyössä Koripalloliiton kanssa korisriehat keväällä. Ilmoittautuminen kaikkiin riehoihin on avattu.

4.2.2013 Läntinen alue

Korisrieha Tampereella 27.-28.4.2013

Tampereen Pyrintö ja Suomen Koripalloliitto järjestävät yhteistyössä Korisriehan mikro- ja supermikro-ikäisille Tampereella 27.-28.4.2013.

Äänestä PuHu Juniorit Hyvä Seura –finaaliin!

Vantaalainen koripalloseura PuHu Juniorit on valittu kuuden parhaan seuran joukkoon kilpailemaan vuoden 2012 Hyvä Seura –palkinnosta. Pohjola-yhtiön tukeman palkinnon perusteena on moniarvoinen ja laadukas seuratyö. Nyt on aika äänestää näistä kuudesta seurasta kolme Suomen Urheilugaalan finaaliin.

Taito on valttia -koripalloleiri Kisakallion Urheiluopistolla 4.-7.6.2012

Tulevana kesänä, 4.-7.6.2012, järjestetään neljän päivän TAITO ON VALTTIA -leiritapahtuma´94-´97 syntyneille tyttö- ja poikakoripalloilijoille. Leiri järjestetään ensimmäistä kertaa Kisakallion uudistetussa urheilukeskuksessa ja on uuden konseptin taitoleiri ikäluokkiensa potentiaalisimmille pelaajille. Leiri on suunnattu takapelaajille ja laitureille!

Honkahallilla vietettiin korisriehaa

Honkahallilla vietettiin todellista urheilun ja liikunnan riemujuhlaa lauantaina 10.12, kun 18 joukkueellista 2003–2006 syntyneitä tyttöjä ja poikia osallistui Tapiolan Hongan ja Suomen Koripalloliiton järjestämään Korisriehaan.

30.1.2008 Kaakkoinen alue

Kouvolaan valmentaja-akatemia

Kouvot ja Kouvolan seudun ammattiopisto (KSAO) ovat yhteistyössä käynnistämässä uudenlaisen opiskelumallin, Valmentaja-akatemian. Se tarjoaa väylän hankkia kaksi koulutusta samanaikaisesti: koripallovalmentajakoulutuksen ja siviiliammatin.

3 vs. 3 YMCA-Cup 2007 pelataan 29.12.

Helsingin NMKY järjestää jo perinteeksi muodostuneen vauhdikkaan YMCA-Cupin 29.12. koripalloilijoille taitoihin ja seuraan katsomatta. Päivän aikana Malmilla pelataan kolme vastaan kolme turnaus liiton katukorissääntöjen mukaisesti, maustettuna iloisella ja rennolla meiningillä. Ilmoittautuminen on avattu.

Tervetuloa Delfin Basket Tournamenttiin

Elokuun alussa pelattava Delfin Basket Tournament järjestetään jo 19. kerran. Tämän vuoden turnaus pelataan Tampereella 3.-6.8.2006. Turnaukselle antaa lisäarvoa miesten PM-kisat, jotka pelataan 1.-5.8.2006.

Oulun NMKY:n koripallojaostolle Kultainen Kori -laatupalkinto

Suomen Koripalloliiton laaturyhmä on myöntänyt Oulun NMKY:lle liiton laatupalkinnon nuorisokoripalloilun eteen suoritetusta työstä. ONMKY on näin yksi seitsemästä suomalaisesta seurasta, jolle Kultainen Kori -laatusertifikaatti on myönnetty.

Espoo High Tech -turnauksen ilmoittautuminen avattu

Elokuun lopussa vuosittain pidettävän Espoo High Tech Basket Tournamentin ilmoittautuminen on avattu turnauksen nettisivuilla. Turnaus järjestetään 25.–27.8.2006 Espoon alueen urheiluhalleilla ja kouluilla.

Pussihukat hakee valmennuspäällikköä

Pussihukat on yksi Suomen suurimmista koripalloon erikoistuneista urheiluseuroista. Seura on perustettu vuonna 1976. PuHun molemmat edustusjoukkueet pelaavat SM-Sarja tasolla. Lisenssipelaajia seuralla oli viimekauden päätteeksi jo yli 400.

16.9.2021 12:52 Läntinen alue

Jukka Lindbergistä Ura Basketin minikorisvastaava

Todella pitkän linjan seura-aktiivi palkattiin huolehtimaan seuran nuorimmistä ikäluokista.

10.9.2021 13:13 Koripalloliitto tiedottaa

Tilastointikoulutukset syksyllä 2021

Koripalloliitto järjestää tilastointikoulutusta kaikille tilastonpitäjille syksyn 2021 aikana. Koulutukset ovat erityisesti uusille tilastoijille ja mutta niidenkin kannattaa osallistua, jotka haluavat kehittää omaa osaamistaan. Kaikki koulutukset pidetään etäkoulutuksena.

9.9.2021 08:32 Koripalloliitto tiedottaa

Suomelle lisää FIBA-toimitsijoita - näin laaja kirjo osaamista löytyy toimitsijatehtävissä

Koripallo-ottelun läpivieminen onnistuneesti vaatii saumatonta yhteistyötä erotuomareiden ja toimitsijoiden kesken. Toimitsijoina toimivat pöytäkirjanpitäjä, ajanottaja, hyökkäysajanpitäjä, sekä kaksi tilastoijaa. Myös kuuluttaja on osa toimitsijatiimiä. Toimiva toimitsijapöytä takaa jouhevan ottelun niin erotuomareiden kuin katsojienkin silmissä.

Näytä lisää vastaavia