Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle

25.9.2019 21:40 Punainen kortti kiusaamisella -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Jo toisena vuotena peräkkäin Koripalloliitto sekä seurat haluavat nostaa yhteiskunnallisesti tärkeän teeman esille sarjakauden alussa. Kampanjan avulla halutaan rohkaista jokaista omalta osaltaan puuttumaan epäasialliseen käytökseen; kiusaamiseen, häirintään ja syrjintään. 

Sekä miesten että naisten korisliigan jokaisella ottelupaikkakunnalla pelataan yksi Punainen kortti kiusaamiselle -teemaottelu. Teemaottelu on jokaisella seuralla ensimmäinen kotiottelu (pois lukien Karhu Basket, joilla se on toinen kotiottelu). Ottelussa pelaajat sekä tuomarit näyttävät ottelun alussa punaista korttia kiusaamiselle. Tällä konkreettisella teolla seurat sitoutuvat koriskaudella edistämään hyvää sekä turvallista ilmapiiriä koripalloyhteisössä ja aktiivisesti puuttumaan kiusaamiseen, syrjintään ja häirintään. 

Kiusaamista tapahtuu nykyään kaikkialla yhteiskunnassa, ja myöskään urheilu ei ole yhteiskunnasta erillinen saareke. Lisäksi netin kautta tapahtuva sanallinen ja henkinen kiusaaminen on entistä yleisempää. Kiusaaminen on myös ryhmäilmiö eli siinä on osallisena useampia ihmisiä ja erilaisia rooleja. Kiusaajan ja kiusatun lisäksi on yleensä muitakin henkilöitä, jotka ovat tietoisia kiusaamisesta. 

Usein kiusatuille voi jäädä elinikäisiä traumoja kiusaamisesta sekä myös tekijät voivat myöhemmin kärsiä ja katua tekojaan. Kiusaaminen tarvitsee syntyäkseen yhteisön ja koska ongelma on luonteeltaan yhteisöllinen, tarvitaan myös sen ratkaisuun koko yhteisöä. Harva uskaltaa yksin tunnistaa kiusatuksi tulleen, saati sitten tukea tai puolustaa häntä.

Urheilijat voivat esikuvina rohkaista erityisesti lapsia ja nuoria sekä aikuisia toimimaan kiusaamisen estämiseksi ja vähentämiseksi. 

 
19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Korisliigoissa rikottiin yleisöennätyksiä – kausi 2016-2017 oli historian paras

Kausi 2016-2017 oli yleisömäärissä mitattuna Korisliigan historian paras. Naisten Korisliigan finaaleissa tehtiin kaikkien aikojen ennätys ja miesten loppuotteluissa nähtiin molempien joukkueiden ennätysyleisöt.

24.11.2016 Katsojat

Auta kehittämään Korisliigaa – vastaa kyselyyn ja voita palkintoja

Korisliigaa ja sen ottelutapahtumia halutaan kehittää entistä paremmaksi, ja nyt myös katsojilla on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan. Vastaamalla Korisliigan ottelutapahtumien elämyksellisyys & Korisliiga-brändi –opinnäytetyön kyselyyn pääset kehittämään Korisliigaa ja voit voittaa palkintoja.

29.9.2016 Katsojat

Miesten ja naisten liigainfo suorana 29.9. klo 12

Korisliiga-kausi 2016/17 on nurkan takana. Sekä miesten että naisten liigajoukkueet kokoontuvat Helsinkiin torstaina 29.9. klo 12 alkavaan liigainfoon, jota voi seurata livenä Fanseatin Youtube-kanavalla.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

Korisliigojen tunnukset, koripallon yleisilme uudistuvat

Alkavalla viikolla (2.10.) käynnistyvät Korisliiga ja Naisten Korisliiga saavat uudet tunnukset, jotka on julkaistu. Kyseinen julkistus on ensimmäinen lajin yleisilmeen laajemmasta uudistuksesta, jonka myötä myös muiden sarjojen, brändien ja Koripalloliiton tunnukset uudistuvat.

24.5.2015 Katsojat

Vielä ehtii mukaan Korisliigan päätösristeilylle 27.-28.5.

Korisväki kokoontuu keskiviikkona Itämerelle Tallink Baltic Queenillä. Vuorokauden risteilyllä palkitaan koriskauden parhaat, juhlitaan Brädin ja Nevöhööd DJ's Julmarin ja Jaban johdolla. Vielä ehtii mukaan!

13.2.2014 18:01 Yhteistyökumppanit

Korisliiga.fi julkaistu

Viime vuonna valmistuneen historiaprojektinsa jatkoksi Suomen Koripalloliitto julkaisi torstaina Korisliiga.fi-nettipalvelun. Uusi sivusto toimii jatkossa koripallon pääsarjojen eli miesten ja naisten Korisliigojen käyntikorttina verkossa.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

Näytä lisää vastaavia