Koripalloliitto reagoi sääntö- ja toimenpideremontilla kannabis-käryihin

27.3.2008 Suomen Antidopingtoimikunta suoritti vuosina 2001-07 koripallon parissa lähes 500 dopingtestiä, joiden tulokset olivat kaikki negatiivisia. Vuodenvaihteen jälkeen kaksi amerikkalaispelaajaa jäi kiinni kannabiksen käytöstä tunnetuin seurauksin. Tapausten johdosta Koripalloliitto on käynnistänyt remontin, jonka myötä liiton sääntöjä uusitaan ja antidopingvalistusta tehostetaan.

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että lajin piirissä kevätkauden aikana ilmenneiden tapahtumien johdosta liitto tarkentaa ja päivittää sääntöjään sekä kehittää antidopingohjelmaansa dopingrikkomusten ehkäisyn ja seuraamusten osalta sekä kiinnittää pääsarjajoukkueiden lisenssijärjestelmien kriteereissään vielä aikaisempaa enemmän huomiota dopingin vastaisen työn aktivoimiseen seuroissa.  

- Haluamme toimenpiteillämme varmistua siitä, että doping ja huumausaineet eivät ole ongelmia koripalloilun parissa jatkossakaan, kertoo Koripalloliiton toiminnanjohtaja Tommi Lanki.  

Koripalloliitto aikoo myös selvittää liittokohtaisten sääntöjen sekä lainsäädännöllisten kysymysten rajapinnat sellaisissa lajia koskevissa mahdollisissa tapauksissa, joissa ei voida suoranaisesti osoittaa, että lajin parissa toimiva taho tai henkilö olisi toiminut lajin parissa toimiessaan epäeettisesti tai lainvastaisesti, mutta jonka johdosta voidaan kuitenkin arvioida lajin julkikuvan vahingoittuneen.  

- Yksilön oikeusturva-asiat ovat muodostuneet merkittäväksi tekijäksi parin viime vuosikymmenen aikana ammattilaisuuden lisääntyessä. Haluamme selvittää mihin rajaviivan voi vetää, Lanki selvittää. 

Vahvistuksille oma valistusohjelma 

Koripalloliitto on myös käynnistänyt neuvottelut pääsarjajoukkueiden ulkomaalaisvahvistuksille ja tarvittaessa myös muille pelaajille suunnatusta valistustyöstä Get In the Game ry:n kanssa. Käynnistettävän projektin avulla Suomessa asumiseen ja pelaamiseen liittyviä reunaehtoja, säännöksiä ja käytännön asioita tiedotetaan pelaajille. Tavoitteena on tavoittaa ennen seuraavan kauden alkua kaikki pääsarjoissa pelaavat vahvistukset yhdessä seurojen kanssa.  

Luennoijaksi projektissa on kaavailtu Get In the Game ry:n puheenjohtajaa Bernard Harrisia, joka on paitsi entinen NBA-pelaaja, myös asunut Suomessa useamman vuosikymmenen ajan ja yksi maamme kaikkien aikojen pääsarjapelaajia.  

Koripalloliitto on jo kevään aikana tehostanut tiedottamistaan antidopingasioissa. Tehostettu tiedottaminen koskee jatkossa paitsi aikuisten ja nuorten pääsarjatasoilla pelaavia joukkueita myös aikuisten ja nuorten maajoukkueita.  

- Kun ongelmia ei vuosikausiin ole ollut, ehkä tiettyjä asioita on alettu pitää itsestäänselvyytenä. Tuoreet tapahtumat kieltämättä havahduttivat, myöntää Lanki. 

- Ennaltaehkäisevässä valistuksessa tarvitsemme seurojen aktiivisuutta, sillä kasvatus- ja valistustyöstä valtaosa tehdään seuratoiminnassa, Lanki muistuttaa.

Lue myös artikkeli "Koripalloliiton talous parani".Lisätietoja: /koripalloliitto/

Henkilöt

 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

Näytä lisää vastaavia