Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

30.12.2021 13:22 Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

Kilpailujaos on päättänyt, että viranomaisten rajoituspäätösten aikana 19-vuotiaiden SM-sarjan, valtakunnallisen I divisioonan ja alueellisten sarjojen, aikuisten alueellisten sarjojen sekä seniorisarjojen, pyörätuolikoriksen ja Special Olympics -sarjojen ottelut voidaan siirtää pelattavaksi myöhemmin keväälle, mikäli ottelua ei voida pelata sarjaohjelman mukaisesti voimassa olevan viranomaisrajoituksen takia.

Joukkueella, joka ei rajoitusten takia voi harjoitella, on oikeus ottelusiirtoon. Joukkueen tulee kyetä harjoittelemaan vähintään viikon (7 vuorokautta) ajan ennen ottelua.

Ilmoitus siirrettävästä ottelusta tulee tehdä valtakunnan sarjoissa kilpailupäällikkö Ulla Karlssonille ja alueen sarjoissa kenttäpäällikölle sekä kyseisen sarjan sarjavastaavalle. Kaikki ottelusiirrot tulee ilmoittaa lisäksi erotuomaripäällikkö Timo Niemiselle, joka tiedottaa ottelusiirrosta erotuomarinimeäjiä.

Ottelusiirrot tulee suorittaa muilta osin ottelusiirroista annettujen ohjeiden mukaisesti ja uudesta peliajasta joukkueiden tulee sopia yhdessä keskenään. Mikäli joukkueet eivät löydä ottelulle uutta peliaikaa, määrää kilpailun järjestäjä ottelulle uuden peliajan. Siirretyt ottelut tulee sijoittaa ajankohtaan, johon ei vielä ole nimetty erotuomareita. Siirrettävä ottelu tulee pelata kuitenkin ennen vahvistetun sarjaohjelman viimeistä ottelukierrosta. Viranomaisrajoitusten vuoksi siirrettävistä otteluista ei peritä ottelusiirtomaksua.

Päätöksen ovat tehneet kilpailujaokseen ohjesäännön mukaisesti kuuluvat kilpailujohtaja Tom Westerholm ja erotuomaripäällikkö Timo Nieminen. Kilpailupäällikkö Ulla Karlsson ei ole osallistunut päätöksen tekemiseen loman vuoksi.

Tästä päätöksestä voi valittaa Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikölle kilpailusääntöjen 64§ mukaisesti.

 
5.6.2023 12:18 Koripalloliitto tiedottaa

Sarjailmoittautumiset koriskaudelle 2023-24 avattu

Kaudella 2023-24 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on edelleen olemassa kaksi; tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan vanhemmassa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat hallinnoidaan jo tutuksi tulleessa eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

28.10.2004 Pohjoinen alue

Ilmainen tilastointiohjelma saatavilla

Koripalloliiton uusi tilastointiohjelma on valmistunut. Ilmaiseksi käyttöön saatava ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorten SM-sarjoissa ja alueiden sarjoissa pelaavien joukkueiden käyttöön. Ohjelman avulla voidaan tehdä ottelutilastot sähköiseen muotoon, joka on yhteensopiva liiton tilastointijärjestelmän kanssa.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

13.6.2022 07:56 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkueiden ilmoittautumiset sarjakaudelle 2022–23 avattu – uusi sarjanhallintajärjestelmä eLSA

Kaudella 2022–23 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on olemassa kaksi. Tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan edelleen tutussa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat siirtyvät uuteen sarjanhallintajärjestelmään, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

Näytä lisää vastaavia